View Full Version : analize
tot io va deranjez, mi-am facut analizele, si singura problema care mi-a iesit era LEUCOCITE 9,2 mii/UL (valori normale 4-8, la romar, stiu ca unele laboratoare au difetite valori). Doctorul mi-a spus sumar ca este o infectie urinara (la Microbilogie Urocultura m-a iesit STERILA), trebuie sa mai fac cateva analize. De la ce poate apare aceste infectii? Are vreo legatura cu faptul ca mananc f multa carne si oua, mai putin lapte,branzae si legume? Cum pot scadea nr. leucocitelor? (adica ar trebui sa mananc, sau sa ma feresc sa manac ceva anume, sau sa fac ceva anume?)
Cat de adevarat este ca berea "curata" rinichii?
3 lingurite zahar per cana ceai :) este prea mult pe zi? tinand cont ca eu beau si 10 cani :) (obicei din copilarie) este mai bine fara zahar? (va tot intreb pt ca ma doare mereu rinichiul&canalele acelea de la testuicule, nu mai stiu cum se numesc)
Dr.S.Damian
24-10-2003, 22:11
Valorile normale sunt intre 4000 si 11000 leucocite, asa ca nu ai de ce sa iti faci probleme. Doctorul ala ti-a zis ca ai infectie urinara ca sa scape de tine. Ai vreo manifestare urinara?
Berea nu “curata” mai mult ca alte lichide rinichii.
E cam mult zahar... Pune mai bine miere.
mda, stiu ce vreti sa ziceti, si stiu ca doctoru' mi-a zis asa in viteza, n-am avut nici macat timp sa-i explic......
problema e ca.....sa va spun rapid povestea: cam la 15 ani am simtit ca ceva nu e in regula (simteam ca canalul drept de la testicule s-a cam ingrosat putin, si avea ceva ca un fel de nodul, dar nu m-am dus atunci la doctor pt ca mi-a trecut repede de la sine). "durerile" au reaparut cam acum 1 an(prin octombrie, numai ca erau f mici, dau au crescut putin cate putin), ma doare alternativ cand in spatele rinichiului cand canalele acelea de la test. (nu mai retin cum se numesc). cam din aprilie-mai anu' acesta a inceput sa ma doara f rau (e o durere interioara, ce seamana cu o arsura care ma "freaca", arsura nu este pe caile urinare, o simt in corp), si tot de atunci n-am mai fost la sala (dar ma antrenz acasa, sa ma mentin cat mai bine, numai ca folosesc greutati mici-medii si nu exagerez). ceea ce nu inteleg e ca, in unele zile, cand merg (fara sa fi facut vre-un efort anterior) ma doare asa de rau spatele (in zona rinichiului sau test.) ca imi vine sa stau jos pe strada un timp pana se mai calmeaza, atat de "nasol" e.......
si tocmai asta e....desi am facut mai multe tipuri de analize amanuntite, ma asteptam sa imi gaseasca ceva mai concret, nu doar "infectie urinara" (chiar l-am intrebat, dar mi-a rapsuns rapid, poate ca se grabea deoarce fusese in spital la o operatie si se sfarsea tura dumnealui, dar o sa discut sapt viitoare cu dnasul si o sa-l intreb politicos...:))
nu ma intelegeti gresit, nu vreau sa par nu stiu cum, doar ca vream sa stiu ce am, pt ca fiind "inf. urin." inseamana ca e un virus acolo...nu?....cam asta vream sa stiu; nu infectia in sine m-ar "deranja" dar ma sperie faptul ca e veche, o am de ceva ani (nu eagerez, dar imi cuonsc corpul), numai ca nu s-a manifestat, si ma tot gandesc ca fiind veche, e "intrata bine" unde e, si s-ar putea sa nu scap numai cu cateva antibiotice.(ca si majoritatea oamenilor, stiam c-o s-ajung la doctor doar atunci cand nu o sa mai pot de durere)
aaa....da e cam mult zahar, chiar si pt un ectomorf, o sa le beau fara, pt ca nu prea imi place mierea in ceai.
Dr.S.Damian
26-10-2003, 20:55
Stai, ca par a fi mai multe probleme aici...
Daca este problema urinara nu are de ce sa te doara testiculul sau formatiuni asociate lui. Ce este cu acesle dureri de spate? De unde si pana unde infectie urinara? Ce analize ai mai facut? Cine te-a investigat si cum? Ai un diagnostic?
Nu vreau sa ma hazardez sa pun diagnostice aiurea. Ai facut o ecografie? Dar o urografie? Urmezi un tratament?
pai am facut asa:
sange - singura prob. LEUCOCITE nr prea mare;
urina: sumar - nimic; microbiologie urina urocultura sterila;
ecografie: tot nimic ;
dar se simte la pipait canalul de la test. drept este mai gros (si acest canal ma doare, plus ca am ceva ca un fel de nodul intre el si testicul si nu stiu cat de normal este)
marti urmeaza sa mai fac o ecografie (prima eco. am facut-o "suplimentar" pt ca am avut ocazia, dar cea care o sa o fac marti mi-o face chiar doctorul care ma "trateaza")
ce-ar mai fi...durerile de spate mi se par normale pt ca le simt in zona din spatele rinichiului; durerea care o am mereu este: 50% canalul de la test. drept si 50% zona spate rinichi drept; (alterneaza, nu le simt pe amadoua simultan, ori una, ori alta)
de vineri iau Ciprinol 2 la 12 ore (2x500mg) si indometacin supozitoare tot 2 zi. Stiu ca prea devreme dar nu prea simt nimic...
o sa-i cer doc. sa fac si o urografie (multumesc pt sfat)
o completare (desi cred ca stiti)
1 tableta ciprinol=500mg clorhidrat de ciprofloxacin, monohidratat.
Dr.S.Damian
27-10-2003, 14:49
Ok, sa vedem ce iese la eco. Ar putea fi doua probleme diferite: ceva la nivel renal (desi cu un mare semn de intrebare) si o problema la nivelul epididimului sau cordonului spermatic (care nu au legatura cu aparatul urinar, ci doar se afla in aceeasi zona). Ce specialitate este medicul care te trateaza? Ar fi bine sa mergi la un urolog.
stiu....ceva ce tot am uitat sa "completez"
cand am fost la medicul de familie sa imi dea trimitere i-am zis "la urologie sau chirurgie" (cirurgie pt ca credeam ca am un fel de "hernie", desi stiam ca nu e asa) si mi-a dat trim. la chirurgie...deci e chirurg....(v-am mai spus ca n-am avut timp sa discut cu dansul dar maine dimineatza vreau sa vorbesc, adica chiar vream sa ii spun daca e cazul sa ma duc la alta "sectie" urologie)
dle doc, ecografia e destul de sigura, nu? ...adica s-ar vedea clar daca e ceva (sa nu zic "rupt") in neregula in "interior". Cel mai mult m-am bucurat ca nu am pietre la rinichi(la prima eco), pt ca beau f multa cola si ati vazut ce ramane intr-un pahar in care a fost cola....(oricum aproape m-am dezobisnuit sa beau, imi spun ca nu renteaza...la acceasi bani 2l cola vs 2l lapte=60g prot....:))
Dr.S.Damian
28-10-2003, 08:25
Si ecografia are limitele ei, adica nu este o metoda de investigatie infailibila. In privinta afectiunilor rinichilor ramane una dintre cele mai bune metode, in special prin faptul ca nu este invaziva (deci nu trebuie sa te intzepe, sa te taie, sa bei substanta de contrast, sa-ti bage tub pe gat sau prin alte parti).
oricum problema e ca si rezolvata, mi-am luat trimitere la panduri - urologie (cica's "the best")
apreciez ca m-ati ajutat :)
Dr.S.Damian
29-10-2003, 16:22
Sa-mi spui si mie ce diagnostic ti-a stabilit si ce tratament.
Daca nu vrei aici, macar pe PM.
da o sa va spun aici, nu e mare lucru.....doar ca am niste dureri enervante care practic ma tin pe loc in in toate domeniile, si am tot pierdut timp cat am fost plimbat....
am terminat "treaba" acum cateva zile si acu' sa va spun diagnosticul (dupa cum am promis) :)
deci erau 2 probleme diferite:
1) testicule: stang - omogen, urma de lichid in cavitatea ....(nu intleg ce scrie pe foaie :) ; drept - omogen, chist de 5 mm la niv. canalului epididimar (neoperabil, daca nu apar complicatii)
2) spatele (deci nu era nimik de la rinichi): scolioza lombara drepata .... sunt vreo 10 randuri si nu pot sa le descifrez, oricum faza e ca trebuie sa fac gimnastica medicala / kinetoterapie (sper ca n-am gresit la termen), sa stau o perioada destul de lunga pe bara...si sa fiu atent (am vb cu medicii si mi-au spus ca efortul nu are o actiune directa aspura celor 2 probleme)
iau diclofenac supozitoare ( d'aia am intrebat ce diferenta e intre diclofenac si indometacin, pt ca la indometacin n-am simtit mare lucru, dar la diclofenac s-a produs "minunea")...ce nu prea inteleg e: antiinflamatoarele acestea ajuta si la "vindecarea" afectiunii, sau sunt mai mult pt a nu mai "simti" durerea?
Dr.S.Damian
04-11-2003, 08:11
Da, ele reduc procesul inflmator si au ca actiune secundara reducerea durerii (nu sunt ca anestezicele - substante care intervin strict pe perceptia durerii).
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.