PDA

View Full Version : alergare

busca cristian
23-10-2003, 15:15
buna, am o intrebare: pentru ce e bun alergetul rapid cam 2800m in 13minute, (la sfarsit deja nu mai puteam sa respir dar picioarele nu imi erau obosite si simpteam ca inima imi sare de la loc),daca va trimit poze imi puteti spune ce tip somatic am?, ce parere aveti despre post?
multumesc

Dr.S.Damian
23-10-2003, 23:00
Cum la ce e bun? Sa nu te prinda cainele din spatele tau :D Nu inteleg exact ce vrei sa ma intrebi.
Poti sa imi trimiti poza.
Despre post citeste aici (http://www.topculturism.ro/dr.redis/showthread.php?s=&threadid=256)

Busca Cristian
31-10-2003, 13:48
Buna.
Varul meu are un prieten in legiune si i-a povestit depre antrenamentele pe care le fac acolo iar noi ne-am gandit sa vedem daca putem fugi 2800 in timpul necesar.
Iar despre alergerea rapida am vrut sa intreb: inbunatateste rezistenta, s-au intareste inima, sau muschii picioarelor?
Cand i-ati raspuns lui Ianis ati spus ca am scris ceva urat , s-au i-ati spus lui Ianis?
Presa pentru picioarte e periculoasa deoarece la ultimele repetari simpt ca imi creste tensiunea si simpt ca mi se umfla venele din cap.

Va multumesc.

Dr.S.Damian
31-10-2003, 14:06
I-am spus lui Ianis, nu tie. Stai linistit.
Proba de 2800 m este undeva intre proba de viteza si de rezistenta, deci are efecte combinate.
Presa creste destul de mult presiunea intratoracica si de aici si cea intracraniana, deci atentie! In general nu se intampla nimic, dar pentru un hipertensiv sau bolnav cardiac nu as recomanda asta.