PDA

View Full Version : coxartroza

corina
17-09-2005, 18:36
Daca trebuie sa renunt la genuflexiuni si presa,flexiile singure imi pot aduce o crestere a masei musculare ?Pt ca as mai vrea 3 sau 4 cm in circumferinta coapsei.Inainte sa ma apuc de genu si presa am lucrat citeva luni flexii ,ajunsesem la 37 de kg( 3 -4 serii a cite 15 repetari-ultimele nu foarte corecte)dar nu mai faceam febra musculara absolut deloc.Un compromis de genul o saptamana genu si flexii o saptamina presa si flexii se poate?Daca i-as adresa intrebarea reumatologului care ma trateaza m-ar scoate in suturi din cabinet.(E un fel de a spune,desigur).Dar mi-a interzis si chestii care ulterior s-au dovedit benefice.Nu ii contest competenta,este cunoscut ca unul din cei mai buni in domeniu.
Si totusi...

Dr.S.Damian
19-09-2005, 09:59
Darga Corina,
Exista afectiuni in care compromisurile te pot costa.
De exemplu - un cirotic nu pateste nimic daca bea un pahar de alcool, dar daca bea in fiecare zi un pahar de alcool ajunge sigur la groapa.
Si in cazul coxartrozei, e de preferat sa nu faci eforturi care sa incarce articulatiile coxofemurale. Daca faci odata, de doua ori nu e nici o problema, in schimb daca faci sistematic, grabesti evolutia bolii si scurtezi timpul pana la protezare (sa nu intelegi ca oricum ajungi la protezare...).
Sfatul meu este sa lucrezi extensii la aparat, dar mareste greutatea de lucru astfel incat sa poti face 8-10 repetari (ritm lent, cu pauza 1 secunda sus).