View Full Version : Calculare nr proteine. help
poate ca au mai fost topicuri pe tema asta dar eu n-am gasit, cel putin nu m-am lamurit.
ok so
am inteles ca pentru o potentiala crestere in masa este nevoie de 2.5-3 gr proteina/kg corp.
prima intrebare:
care ar fi structura acestor proteine? cate solide cate lichide (incluzand aici la lichide si puderle proteice)? pot sa realizez gramajul dorit numai din suplimente?
alimente solide consum in principl carne, dar habar nu am cate proteine are carnea pe care o mananc. prin tablele scrie 100 g carne -20 grame proteine... adica? 100 g carne preparata-20 g prot sau este vorba de 100 g carne cruda-20 g prot?
e esential pt a-mi putea calcula necesarul zilnic.
thanx
Dr.S.Damian
26-10-2003, 20:38
Proteinele sunt numai sub forma solida, dar probabil ca te referi la cele provenite din alimente si cele din suplimente. Nu este bine sa iei numai din suplimente. Incearca o astfel de distributie: 60% din alimente, 40% din suplimente.
E vorba de carne cruda. Prin preparare o parte din apa se pierde, alimentul devine mai concentrat deci procentual o sa ai mai multa proteine, dar in valori absolute (reale) cantitatea de proteine ramane aceeasi.
Multumesc pentru raspuns :)
tot legat de proteine as mai avea o intrebare. zic sa nu mai fac un topic nou sa incarc forumul si intreb aici.
iau un supliment de tipul milk&egg. pe cutie scrie ca o portie are 450 gr calori! pai daca iau de 3 ori pe zi cum scrie acolo ajung la 1350 cal numai din suplimentul proteic! eu imi calculasem necesarul de proteine la 2000 cal pe zii din care am scazut 500 (vreau sa mai dau jos niste kg bune). suplimentul proteic il iau pentru a incerca sa imi mentin masa. intrebarea e ce fac? chiar nu mai inteleg. am nevoie totusi si de ceva carbohidrati orict de putin pot sa in incadrez in restul de 150 cal ramase....? carnea si alte alimente solide unde mai intra in ecuatia asta?
oare am socotit eu gresit 2000 cal pe zi in medie. fac sala relaxat efort la inensitate medie, in zilele cand nu merg la sala mai alerg un pic.
poate ma lamuriti cu caloriile din suplimentul proteic. :confused:
Dr.S.Damian
27-10-2003, 22:26
Tu faci niste confuzii destul de mari si cred ca ar fi bine sa mai citesti din cele spuse pe aceasta pagina, ca sa te lamuresti. Daca obiectivul tau este slabitul, atunci nu are rost sa iei supliment proteic, decat eventual unul cu concentratie mare de proteine, cu care sa inlocuiesti o masa (deci nu sa suplimentezi o alimentatie normala, fiindca asa cum vezi, ajungi la un regim hipercaloric). In alta ordine de idei, atunci cand calculezi un regim, incluzi atat alimentele cat si suplimentele.
Am senzatia ca tu crezi ca acel supliment contine numai proteine. Uita-te mai bine pe eticheta.
obiectivul meu este sa slabesc dar sa imi mentin masa musculara. adica sa elimin grasimea nu muschii. de aceea am ales sa folosesc un supliment proteic cu >70% proteine.
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.