View Full Version : Zvagniri Ale Muschilor
Care sunt cauzele zvagnirilor muschilor. Stau cate o data relaxat si incepe bicepsul sa pulsese, si mai apare chestia asta si la muschii spatelui. Fara durere fara nimic, numai ca incep sa tresara uneori foarte des, ritmic, alteori in reprize.
Dr.S.Damian
25-10-2003, 20:15
Aceste fasciculatii pot fi provocate de o reducere a nivelului de calciu seric, desi nu este o regula. Uneori nu au nici o cauza aparenta, nefiind un motiv de ingrijorare. Daca se repeta mai mult timp la rand si apare in mai multe grupe musculare, ar fi bine sa iei timp de 2-3 saptamani un complex calciu-magneziu.
da, am avut (adica cred inca o mai am) "problema" asta;
mie mi se intamlpa in perioada de pauza dupa ce fac un efort mare (nu neaparat de la sala) sau cand sunt f obosit
Doc, belele. Am facut niste analize, sunt multe vreo 3 pagini A4 de rezultate. Le-am facut si in ideea de a afla daca e vreo problema in legatura cu zvagnirile muschilor. Treaba e nasoala:
limfocite% - 41,8 normal 25-40
AST/GOT - 38 normal 10-37
ALT/GPT - 38 normal 10-37
creatinkinaza -560 normal 5-145
Acestea sunt rezultatele care nu se incadreaza in valorile normale, restul sunt OK si din motive de spatiu si timp nu o sa le scriu pe toate. Sa zicem ca primele 3 rezultate s-ar incadra la limita de sus, dar creatinkinaza e de 4 ori mai mare decat limita maxima. Ce inseamna aceasta crestere? Si daca puteti sa-mi spuneti cum pot sa o aduc la normal ?
Deocamdata doctorul m-a oprit de la sport si suplimente.
Dr.S.Damian
07-11-2003, 23:08
Primele trei sunt ca si normale, adica sunt nesemnificativ crescute (poate sa fie si aparatul de vina, reactivul, sau momentul).
CK-ul e intr-adevar cam mare insa nu poate fi intrepretat de unul singur, pentru simplul motiv ca valori mari se intalnesc de la o simpla injectie pana la infarct de miocard.
Orice traumatism muscular poate creste CK, deci poate ca este de vina antrenamentul. Daca iei creatina, ar putea fi si asta o explicatie.
Totusi, de ce ti-ai facut analize? Este ceva care te supara? Sau doar acele fasciculatii?
Eu zic sa faci ce ti-a spus doctorul si dupa 1-2 saptamani sa repeti analizele.
Eu fac de obicei analize la 7-8-10 luni sa vad cum mai stau. Acum le-am facut si pentru acele fasciculatii (de care nu am scapat nici acum) sa vad cum stau cu Ca si Mg (unde apropo stau bine). Mai vroiam sa vad daca ies bine rezultatele dupa ce am inceput administrarea de suplimente. In rest m-am simtit tot timpul bine, plin de energie, in ultimele zile pateu a inceput sa-mi de-a unele apasari si am inceput sa ma trezesc cu un gust amar dimineata, dar nu de speriat ma gandeam sa mai reduc proteinele sa nu fie prea multe, si sa fi obosit ficatu'. Acum o sa merg luni la neurologie, deoarece am inteles ca in aceste cazuri de creatinkinaza marita se pot distruge muschii (fisuri musculare), care pot da si acele fasciculatii, voi merge sa-mi faca un control sa vada daca totul e ok, reactii si chestii de genul asta, dupa care intradevar voi repeta analizele, si sa speram ca voi putea revenii cat mai repede, deoarece programul imi este dat peste cap din toate punctele de vedere alimentatie, odihna, etc. Plus de asta cand ma uit in oglinda ma apuca damblalele, deoarece am rezultate bune, vizibile intr-un timp relativ scurt, am avut grija sa fac totul ca la carte, unde nu am stiut am mai intrebat inclusiv aici, am pus greutati pe bara de pana la 50-60 % intr-o luna, a mers chiar bine, iar acum totul s-a terminat pentru cine stie cat timp. Cu cat trece mai mult cu atat va trebui sa o iau mai de la inceput.
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.