PDA

View Full Version : fructe!

VIOREL67
24-10-2003, 23:30
stim cu toti ca fructele sunt sanatate pura pt. organism,dar in regimul caloric nu pre le vad destul de bine deoarece contin carbo destul de mult.
merele pt. mine care imi plac la nebunie imi provoaca constipatie dar acelasi lucru nu pot sa ma pronunt despre pere care la 3 buc sunt mai ale dracului decat DURCOLAXul
daca ma rup (perele)pot sa le consum ,sunt benefice in regimul caloric?
seara ,ce fruct merge sa bagam si ma refer la ceva cu asimilare lenta.
sa trecem pe legume?(morcoveatza)spun asta ca seara imediat dupa ce ma sapunesc pe dantura ma apuca FOAMEA si trebuie sa bag neaparat la sac ceva ca nu ma mai inteleg cu ,carcasa.:D
Multam!

Dr.S.Damian
25-10-2003, 21:28
Daca stai sa analizezi atent legumele si fructele vei avea surpriza sa descoperi ca au un continut procentual mare de apa, deci oricati carbohidrati ar avea (raportat la proteine si lipide) nu sunt atat de multi incat sa-ti faci probleme. Nu poti sa mananci prea multe legume si fructe fiindca dau senzatie de satietate destul de repede. N-am stat sa calculez, dar cred ca trebuie sa manaci vreo 2 salate ca sa ajungi la aportul caloric pe care ti-l da o bomboana. Diferenta e ca legumele si fructele sunt foarte bogate in vitamine, minerale si alte principii active, pe care nu le gasesti in alimentele de sinteza, iar carbohidratii sunt atat simplii, dar mai ales complecsi.
Deci, un mare DA pentru fructe si legume!
Mi-a placut faza cu sapunitul pe dinti :)

VIOREL67
28-10-2003, 14:19
am auzit si m-am crucit la ce spunea Doroftei ca nutritionistul il punea sa bage gheata sa rontaie....sunt eu diliu dar sa imi sparg portelanul numai pt. categorie este naspa...
tot nu am inteles..seara la culcare ce pot sa rontai in afara de fibrobar care il consider deja o delicatesa:))

Dr.S.Damian
28-10-2003, 22:27
Nu trebuie sa crezi tot ce auzi, mai Viorele :D