PDA

View Full Version : suplimente fara sala de forta

deldones_jan
24-10-2003, 23:57
domnule doctor, sa presupunem prin absurd ca procentajul de asimilare si de rezultate oferite in cresterea masei musculare in urma regimului suplimente nut+ efort mare (sala de forta) este de 100%. Daca insa regimul este doar supl. nutritive..fara efort mare ci doar efort mediu..acasa cam la ce procentaj s-ar putea ajunge? Eu am auzit 2 variante si anume:
I. "Daca mananci mult si nu faci efort corpul tau nu v-a asimila decat strictul necesar restul eliminandu-l"..in cazul asta eu dak fac efort mediu mare lucru nu am de profitat de pe urma supl. nutritiv..si mai bine mananc mai mult.

II."Daca mananci mult fara sa faci efort corpul tau v-a asimila mancarea..si te vei ingrasa si mai mult", vorbind la popular "a te ingrasa"

ambele cazuri sunt opuse..pana la urma care este varianta buna domn' doctor..si are rost sa fol. sup nutritive. fara sa fac sala?

Dr.S.Damian
25-10-2003, 21:41
Teoretic vorbind, ce se intampla cu excesul depinde de mai multi factori, dintre care eu consider ca fiind cei mai importanti tipul de metabolism al individului (mai predispus spre ingrasare sau din contra, genul care acumuleaza greu) si compozitia excesului alimentar. Daca excesul este predominat proteic, iar per total aportul caloric nu e prea mare, atunci probabil ca excesul se va elimina. In schimb un exces de glucide si/sau lipide in contextul unui aport caloric crescut va conduce mai curand la ingrasare.
In cazul tau, fiindca stiu ca esti slab, daca nu ai merge la sala si ai vrea doar sa iei un supliment, ar trebui sa te orientezi spre unul cu concentratie mare de glucide, iar proteinele in procent mai mic (20-30%).

deldones_jan
25-10-2003, 23:26
ma bucur ca ati inteles pasul meu :) voiam sa stiu daca sunt sanse mai mari...sa iau in greutate daka fac sala acasa :) decat sa imi dau sufletul la sala de forta..si dupa cum a-ti zis sunt mai mari sanse fara efort in exces sa iau in greutate..oricum se pare ca incep sa iau cate putin cate putin :) multumesc pentru ajutor