View Full Version : Bicicleta pentru fitness
De curand m-am hotarat sa imi cumpar o bicicleta Cyclette, sperand ca astfel voi reusi sa dau jos cele 3-4 kilograme in plus, care sa incapataneaza sa stea asezate strategic in zona coapselor si a abdomenului. Este util acest aparat pentru ceea ce imi doresc eu sau arunc banii pe fereastra?
Dr.S.Damian
25-10-2003, 21:46
Da, cred ca este o investitie buna (dar destul de piperata). O alternativa ar fi o bicicleta eliptica.
Mai bine ieseai la alergat sau te duceai la o sala, ieseai mai in castig nu numai din punct de vedere financiar. Oricum, ca sa slabesti trebuie sa ai un regim alimentar corespunzator si sa folosesti bicicleta magica de 4-5 ori pe saptamana cu sedinte de minim 45 minute pe o perioada 4-6 saptamani. Iar daca te plictisesti de pedalat, poti sa iesi sa alergi sau sa faci alt tip de miscare, ca tot aia e.... :rolleyes:
eu unu' nu ma impac cu ideea de bicicleta......
da, normal ca e o investitie buna, cum ati spus si dvs - e cam scumpa -, dar eu gasesc utila bicicleta NUMAI atunci cand nu ai unde alerga! adica, cum suntem acum in perioada rece, bicicleta e OK!;
totusi sa nu uitam ca femeile au picioarele f bine dezvoltate fiind cea mai buna grupa musculara a lor; asa ca utilizand numai bicicleta exista posibilitatea sa nu se obtina rezultatele dorite, ba chiar sa se vada o crestere a muchilor picioarelor (care nu e prea dorita);
iar in cazul alergatului, nu stiu cum sa zic, dar e un efort complet, se antreneaza mai multi muschi atunci cand alergi, deci o sa slabesti mult mai repede, in plus alergatul mai are si alte cateva avantaje.....
Dr.S.Damian
26-10-2003, 09:23
Sunt de acord in legatura cu alergatul, insa trebuie sa va ganditi ca nu toata lumea are un loc bun pentru alergat aproape de casa, iar o bicicleta rezolva problema. O alta alternativa ar fi banda de alergat, dar e scumpa si ocupa mult loc (evident, sunt oameni pentru care nici banii si nici spatiul de locuit nu reprezinta probleme :) )
Va multumesc pentru raspunsuri, din pacate nu am foarte mult timp pentru alergat sau pentru sala pentru ca dimineatza imi este cam greu sa ma trezesc cu noaptea in cap si cand ies eu de la serviciu e deja intuneric, asa ca bicicleta e o solutie comoda. V-as ruga daca puteti sa ma mai lamuriti intr-o problema. Intre timp am aflat ca exista si alte biciclete in afara de Cyclette :), mult mai ieftine, si am de ales intre una mecanica si una magnetica, la un pret relativ asemanator. Care ar fi diferentele esentiale intre ele? Cat este de complicat sa schimbi banda la o bicicleta mecanica? Si cat conteaza marca, tinand cont ca cea mecanica este RICHSPORT (romaneasca)?
Dr.S.Damian
06-11-2003, 00:09
Sincer sa fiu, nu stiu sa iti raspund :(
bruce lee-"absorve what is useful,reject what is not useful"
dezvoltati pe cat se poate de mult partea abdominala-este zona cu cele mai multe puncte vitale.
si daca tot nu aveti timp eu cel putin va recomand "gimform8"-aparat cardiovascular si mai ales pentru eliminarea stratului adipos.
il puteti folosi oriunde chiar si la munca fiindca poate fi lasat sa mearga pe sub haine.
si poate ca intr-o buna zi veti putea executa si bricege-cea mai complexa forma de abdomene.
cand lucrati implicativa emotional,ganditiva la acea parte musculara
e de ajuns sa va ganditi ca va lucreaza o anumita grupa musculara fara sa faceti nici un exercitiu si credeti-ma ca in proportie de 25% acea parte lucreaza.
nu uitati sa va luati chiar si un extensor-actioneaza foarte mult asupra dorsalilor si asupra muschilor cefei,intr-o proportie foarte mica brate si antebrate.
si nu uitati de respiratie.
indiferent de ce sport facem ca e de performanta sau nu daca nu respiram corect nu am facut absolut nimik,chiar nimik.
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.