PDA

View Full Version : ce sa mai folosesc

Andy
05-09-2003, 01:27
Salut,

In primul rand vreau sa va spun ca am 19 ani si am o mare problema... sunt ectomorf extrem asa-zis hardgainer :(
In brat am 32 cm si greutate cam 55 de Kg, inaltime 176 cm chiar 177 cm, nu m-am mai masurat recent ...
Problema e urmatoarea, eu merg la sala cam de 1 an si 9 luni constant de 3 ori/sapt, mai demult mergeam de mai multe ori, dar documentandu-ma mai mult am mers de 3 ori/sapt la sala fiind cel mai indicat pentru "hardgainers". La sala incerc sa nu stau mai mult de 1 ora, 1 h si 15-30 min, si de vreo 2 sapt fac antrenamente HIT, fac 3 serii a cate 8-10 rep max. I-au si proteine si carbohidrati complecsi si acum i-au 4 g proteina/kcorp. Ceea ce urmaresc eu este sa cresc in greutate si organismul meu vad ca este incapatanat si nu vrea sa prea creasca in greutate, in masa am crescut cat de cat deci se vede ca merg la sala, dar greutate cam nimic si dorm suficient etc...
Oricum nu am sa renunt.. de sanatos sunt sanatos dar de... daca sunt ectomorf extrem ce sa fac...
Nu stiu ce sa zic dar eu cred ca un ectomorf extrem fara anabolizante (excludem steroizii) nu prea fac mare lucru numai din proteine si altele...
As dori sa il intreb si pe JohnnyBravo (si nu numai) el ce a folosit si ce recomandari ar avea pentru mine... m-am documentat si eu destul si vreau sa aud si sfatul altora sa vad ce pareri au.

Dr.S.Damian
06-09-2003, 11:59
Cum adica ai crescut in masa, si nu in greutate?
Imi pare rau sa te iau cu fizica acum pe ultima suta de metri de vacanta, dar daca iti aduci aminte G = m x g (unde g = constanta gravitationala) :) :)
Glumesc, probabil ca te-ai exprimat gresit si ai vrut sa spui ca ai capatat un alt tonus sau definire, dar pe cantar nu se cunoaste vreo diferenta.
Pentru tine si cei ca tine este important, pe langa un aport adecvat de proteine, un aport de carbohidrati optim. Ar trebui sa iti calculezi regimul alimentar astfle incat sa ai minim 3000-3500 kcal/zi, din care 55-60% carbohidrati. Un regim cu un procent mare de proteine si redus de carbohidrati (cum probabil ai tu) este paradoxal, un regim de slabire. Pentru ectomorfi este foarte important aportul de carbohidrati.
Ar fi bine sa recurgi la suplimente: un concentrat proteic cu 50% proteine de calitate, aminoacizi liberi, glutamina, creatina, vitamine, minerale, eventual poti sa incerci si altele.
Merg pe presupunerea ca te antrenezi cum trebuie.

Andy
07-09-2003, 16:47
Pai asa este m-am exprimat gresit acolo Domnu Doctor, mi-am dat seama dupa ce am dat deja post si era prea tarziu :D
Nu am de ce sa ma supar... problema e ca eu vreau sa cresc in greutate mai mult, chiar daca voi avea si umpic de strat adipos, cat de mic nu ar strica.

Dr.S.Damian
07-09-2003, 16:58
Incearca sa faci ce ti-am spus si sigur vei avea rezultate. Poate faci si niste poze, iti faci o prezentare personala etc.

JohnnyBravo
08-09-2003, 14:11
andy,
vezi ca ai PM

Dr.S.Damian
08-09-2003, 14:16
Puteai sa ii raspunzi si aici. Dar nu e nici o problema si asa.

JohnnyBravo
08-09-2003, 18:05
i-am dat un link si n-am vrut sa se considere reclama apoi erau si kestii mai personale acolo :)

Dr.S.Damian
08-09-2003, 21:12
Ok, nici o problema.
pune-ti si tu un avatar :)

deldones_jan
05-10-2003, 19:15
salutare andy si eu am aceleasi probleme..si am sa iau masuri i-ti v-oi spune ce sup. am de gand eu sa cumpar. spune-mi ce alte produse fol si tu si daca au efect.. am sa cumpar niste dextroza si un
Mass Forte Creatin R ... dupa cum a spus si domn doctor, noi trebuie sa avem o alimentatie F. bogata in carbo, eu am 10 puncte din 10 ecto..asadar carbo e cel care ma ajuta pe mine..
mass forte-ul are 65% carbo (polimoleculari), asta inseamna carbohidrati complexi domn doctor? daca da..atunci ar pica tocmai bine andy dextroza(carbo simplii)+ cei complexi din mass ar incheia ciclul energetic necesar, iar cei 25% proteine vin si ei f. bine impreuna cu restul de aminoacizi(si ei din nou esentiali noua, ectomorfilor)..sper ca acest regim are sa dea efecte pentru mine si oricum i-ti voi da de stire andy...
Domnule doctor va rog sa-mi corectati afirmatiile pentru a sti ce nu am inteles pe deplin..mai ales ca dumneavoastra mi-ati recomanda un supliment proteic cu 50% proteine...ceea ce nuprea am gasit..am gasit cu 65% dar carbo f.f putin si 90% prot. iar fara carbo..poate puteti fi un pic mai explicit legat de acel produs. va multumesc si poate andy vei tine si tu cont de afirmatiile domnului doctor

Dr.S.Damian
06-10-2003, 22:47
Da, sunt complecsi.
50% era orientativ, nu trebuie sa fie intocmai asa. Ia Masiv Mass sau Gain Fast.

Andy
21-10-2003, 11:45
deldones_jan, pai acum depinde si de la ce greutate pleci in sportul asta, eu am plecat de la f. f. f. putin si se vede dar dupa 2 ani de culturism iti dai seama ca nu am pus prea mare lucru dar oricum e ceva si totusi ca hardgainer dupa 2 ani pot spune ca sunt putin dezamagit de acest sport:(, dar asta este mi-am propus sa-mi schimb partial tipul somatic, ptr ca in totalitate nu se poate.
Eu in prezent i-au amino 2700 si 4300 plus ceva proteine ca de ex. proteinmix si niste carbo. Nu stiu ce sa mai i-au, mie de exeplu mi-a mers foarte bine cand am luat Natural Sterol dar nah, e si scump si totusi cand am luat am luat cam 2 luni la rand, deci se investesc bani foarte multi si totusi nu prea se merita pentru ca daca intrerupi sa iei, cam dai jos de pe tine in mare parte, normal ca mai ramai cu cate ceva dar... nu prea mult si atunci te zgarii pe ochi si te gandesti la banii care i-ai dat... Deci in concluzie nu toate anabolizantele sunt bune ptr ectomofi. Eu asta fac acum, ma chinui sa aflu ce anabolizant ar fi cel mai indicat ptr ecto extrem (logic fara stero si alte smecherii). Apropo de Gain Fast nu te arunca in vant dupa el, eu am luat vreo 2 luni si am tras la sala cum trebuie, si rezultatele se vad in forta mai mult dar de pus pe tine nu prea pui si dai banii degeaba atunci daca nu se vad rezultate cat de cat semnificative. :eek:
Ca hardgainer trebuie sa iei mai mult decat scrie pe cutie, sa iei in cantitati destul de mari, sa ai odihna multa. Eu iti recomand niste creatina de calitate superioara, carbo complecsi cam 3000 Kcal/corp. La sala nu fa excese, mergi de 3 ori/sap si nu-ti forta norocu, fa cam 3 serii/exercitiu a 6-8 repetari, nu te gandi ca, cu cat lucrezi mai mult cu atat vei pune mai mult ptr. ca e complect GRESIT, cel putin pentru hardgainers.
Mai trebuie sa te inarmezi cu FOARTE multa RABDARE de genu a anilor daca vrei sa se vada rezultate pe tine cat de cat, deci keep going(m o t o r ).
Apropo si eu am tot 10 pct din 10 la ectomorf la testu ala de pe site deci... :(
La Mass Forte Creatin R nu mi-a placut deloc rezultatul, e un produs foarte slab, chiar daca domnul doctor se va supara probabil pe mine ptr. ca am spus acest lucru, dar oricum asta e parerea mea, in mare majoritate produsele romanesti sunt foarte slabe din punct de vedere calitativ. Eu am zis ca de acum ma voi axa probabil pe produse in mare parte straine. Btw daca vrei incearca sa iei cam 3g de proteina/Kgcorp + carbo...
Sa ma tii la curent cu ce folosesti si cu progresele pe care le ai.

deldones_jan
21-10-2003, 18:01
intr-adevar, produsele romanesti sunt slabe.:) legat de gain fast..mie cel putin mi-a facut bine. la 14 ani jumate 15 in cls. a 8a eram cel mai mic si cel mai slab din scoala.eram si mai mic decat fetele. 152-153 si 27-28kg, o bucata de picior de porc..poate mai putin. am mers la o sala cu un poloist de 2 metri care mi-a dat curaj, am fol. gain fast si dupa 1 sapt, maxim 1 sapt juma' am luat 10kg MASA si am inceput sa ma inalt. f.mult, a fost un produs superb.cu timpu. bineinteles am mai cumparat o data sau de 2 ori si nu si-a dat efectul..insa nustiu de ce. probabil atunci a fost un soc pentru organismul meu. tocmai acela pe care avea nevoie. creatina am luat si eu in cantitati mici si imi creaza o contractie f. mare a muschiului nimic altceva. ACUM insa este o mica diferenta am cumparat mass forte cretin R acela+ dextroza tin sa precizez ca dupa doar 2 zile dupa ce am luat acele produse in circumstante de "febra musculara" am facut un record al flotarilor eu reusesc 20 trase de par..si am reusit 30+ o serie de 16-17..ceea ce pentru mine e soc.nu stiu care si-a facut efectul..am luat 2 zile produsele acelea insa in weekendul acesta am avut viroza resp cu febra etc. in consecinta nu am mai luat produsele facand pauza..in ciuda faptului ca am baut ceaiuri si nimicuri tot weekendu si luni si marti stand acasa...eu continui sa iau in greutate..SI NU STIU DE CE? dupa primele 2 zile si singurele cand am luat mass... am avut sete in urmatoarele zile de parca bagam in butoi pentru toate lunile care nu am baut apa :) am zis atunci ca asta se datoreaza creatinei din mass..si desi e cantitate mica 1g la o portie sau ceva de genu..eu n-am avut atat de mare pofta de apa niciodata nici cand luam creatina monohidrat..probabil pentru mine nu a contat creatina ci doar cea in combinatie cu proteinele,carbo, vit si amino din produsul mass si a dextrozei..poti intelege de aici ideea de a lua creatina si tu in combinatie cu un sup. nu doar simpla cum am facut eu si fara rezultat..si de data asta cantitate si net inferioara insa combinatia cu amino,carb, dext. etc. a fost f. bine facuta. sper sa ma fac bine cat de curand sa continui "gain-ul" in stomac si muschiuletzi..apropo acum am 175 si cam 48kg acum o sapt. acu sa zicem ca ajung spre 52..cel putin asa imi zice ne'a cantaru' f l o a r ..tu esti cam cat mine la inaltime si un pic mai "gras" :D

Dr.S.Damian
21-10-2003, 21:51
Oameni buni, sunteti pe un site al unei firme care produce "produse romanesti"... asa ca orice ati gandi despre ele, incercati sa treceti printr-un filtru de autocenzura, ca sa nu ma puneti pe mine in situatia neplacuta si nedorita de a va sterge partial sau total mesajele. Va rog!

Andy
23-10-2003, 17:34
Domnule doctor imi cer mii de scuze... :rolleyes:

deldones_jan, problema ta probabil era nutritia, de exemplu am cunoscut oameni care pe la 17-18 ani nu prea mancau pentru ca nu prea aveau bani si mancau pe aici pe acolo, mai ciugileau pe la prietena etc.. deci iti dai seama cat putea manca... Acum cand alimentatia este una normala au inceput sa ia in greutate.
La mine in schimb nu e asa, eu mancam si mananc destul de mult si bine si tot nu prea i-au in greutate deci avand in vedere ca am oasele destul de subitiri imi spune clar ca sunt ecto extrem.
Combinatia cu Gain Fast am incercat-o si eu si intradevar se simtea diferenta, eu am luat doar 1 luna si probabil nu ma antrenam cum trebuie pe vremea aia, am sa mai incerc sa vad. Am sa mai incerc o combinatie cu Gain Fast+Creatina+VitaMax s-au alte vitamine... si pana la urma tot o sa inving incapatanarea organismului chiar daca va fi sa muncesc din greu la sala 10 ani de aici in colo... :mad:
Eu am la inaltime cam 177-178 :) si 55-56 Kg deci nu sunt gras...
Din alea 10 Kg sigur apa reprezinta o mare parte din greutate. 10 Kg in 2 sapt. e foarte mult, sigur nu ai luat ceva "injectii"? n o w a y
De cate ori mergi la sala/sapt, cum te antrenezi ? Cate mese ai pe zi ?
Probabil mai este si explicatia ca, din cate am inteles eu tu ai 15 ani deci debea acuma la tine cam incepete pubertatea si schimbari hormonale ceea ce in mare acest lucru poate determina schimbari majore de organism, greutate, voce, aspect etc... Eu fiind trecut de aceasta perioada nu mai sunt sanse sa mai am "boom-uri" asa de crestere de 10 Kg in 1 luna cum ai zis tu, desi mie mi se pare exagerat de mult, poate cantaru e defect s-au n-ai citit bine pe cantar.:confused: :confused: :confused:
Apropo tu ce vechime ai la sala ? f o r t o

deldones_jan
24-10-2003, 16:25
pai in primu rand nu am 15 nu ai inteles bine.am 17, fac 18 in ianuarie..:) deci si la mine e grav cand zic "am 18 ani si am 52kg, cat un picior de porc" :) oricum adunat ca experienta la sala am sa zicem 1 an; am facut si combinatia de inot cu sala..la doar 10 min intre el. dupa sala aveam bazin de inot. secretul cresterii masei musculare consta precum si o coca in perfectiunea lucrarii. muschiul trebuie contractat la maxim..si relaxat la fel..il contractam la sala cu creatina si il relaxam prin inot de agrement. sa sti ca nu am avut rezultate prea mari. de cand a inceput cls a 11a pt min. sculatul de dimineata. masa de dimineata cea cand veneam de la scoala. si noptile nepierdute probabil m-au ajutat sa iau in greutate.precum si sanvesuri la scoala multe. am facut cura de sucuri de jumatate de an si am baut numai apa minerala..si bauturile le-am evitat.probabil programu este cheia marilor succese.nu te mai plange ca na tu ai 177 eu 175 eu 55 eu 52 mai nou :D mare diferenta nu e. legat de injectii nu.. nu am luat nimic injectabil..decurand am facut toate analizele..sange/tiroida/stomac-ecografii,radiografii..si nu mi-a gasit decat o hiper-secreti e sucului gastric..adica am arderile mari..am luat niste pastile si acum de cand am arderile mai mici...pare ca tot ce mananc incepe chiar sa se asimileze..asa incep sa simt eu.. atunci mai mult ca sigur a fost un soc al organismului cand eram mai mic aveam lipsa mare de calciu/fier/magneziu....etc..produsu gain fast l-a redresat la un nivel peste normal iar org. a jucat rolul sau de fastgainer.. mi-a zis doctoru' de la endocrinologie..nu lua injectii ca o sa te joci cu ele in mana f l o a r si nu am de gand acum nu fac inca sala de forta doar exercitii acasa si marti joi la o sala de gimnastica unde mai au cateva aparate..dar oricum le fol. in limita rezonabilului in timp ce ceilalti fac aerobic eu sa trag de ganderele alea sa mor nu pot face :cool: ar parea penibil..oricum ramane de vazut ti-am zis nust.. mai tre sa astept sa vad cum incep sa ma comport pe urm. sapt sa vad dak am noi cresteri dak nu..v-oi vedea..

Andy
26-10-2003, 14:43
deldones_jan, ca sa iti mentii cresterea cel putin pentru inca o perioada trebuie sa faci antrenamente HIT, adica sa stai 40-60 de minute maxim la sala si sa faci antrenamentul cu intensitate mare si corect din punct de vedere al miscarii+alimentatie corect, suplimente etc...
Rog si pe altii sa participe la aceste discutii, care cred eu ca sunt foarte benefice pentru noi toti, mai ales pentru hardgaineri, in principiu acest thread este dedicat in mare parte noua. La 290 de viewers sunt sigur ca si altii mai sunt in aceeasi situatie, ii rog sa vina cu completari, comentarii, dezbateri pe anumite teme, ce suplimente sunt bune pentru noi, ce au luat altii si le-a mers foarte bine etc...

Andy
25-11-2003, 11:35
eu chiar acum am inceput o cura cu Gain Fast cam de 1 sapt si deja se simt efectele... la sala se simte cum trag, trag mult mai bine am forta mai mare. Acum sa vedem in timp daca o sa puun ceva in greutate. I-au cam 1 masura jumate de 3 ori/zi nu stiu daca e mult s-au putin dar tinand cont de tipul somatic adica ecto extrem... cred ca e bune, nici mult nici putin.
Eu zic ca merita Gain Fast-ul, acum sa vedem efectele...
Voi ce ziceti a-ti avut progrese de la el pe o perioada mai lunga ? Am vazut ca cineva a luat Gain Fast 5 luni si de la 65 Kg a ajuns la 80 Kg deci nu e rau de loc. Eu si daca pun 3 Kg as fi fericit:) dar deocamdata astept si muncesc la sala cum trebuie, sa vedem acum:rolleyes:
deldones_jan tu ce mai zici ? care mai sunt progresele tale, ce ai mai luat?

Dr.S.Damian
29-11-2003, 18:51
Ma indoiesc ca efectele despre care vorbesti tu sunt de la Gain Fast, dar pana la urma nici nu mai conteaza ca e numai autosugestia, daca scopul a fost atins.

deldones_jan
29-11-2003, 18:58
dar oricum...am un alt plan in cap.care sigur v-a da efect..insa nu se stie pentru cat timp!! iti v-oi spune dupa o per. cum stau...oricum vacanta asta..v-a fi un MASIV Gain in stomacu meu..de nu mananc porcu' intreg :)) somn.sala..si super energizantele astea ale mele :) ..ramane sa vb pe per. vacantei si dupa ea...in principiu ce sa-ti zic...ti-am zis am mai pus pe mine insa tot nimic..rezultatele nu sunt prea promitatoare..dupa ce am dat bani si pe prod. astea..si hai sa-ti vand un pont..unul cel mai bun..poate ma sustine si domn' doctor..fa-ti o prietena..vezi tu cum..una care sa tina la tine..si cand o sa vezi ca vrea sa te ia in brate..si tu te simti stanjenit cum ma simt si eu dealtfel..cand iti dai seama ca apuca numa OASE>..asculta tu la mine..ca o sa prinzi o vointa dubla tripla decat o ai acum in a te ingrasa....vezi sa nu ai arderile mari ca mine..pt. ca eu am luat niste pastile..dak e ceva. eu mai am niste pastile deastea..care mai scade din hipersecretia sucului gastric..dai o bere si ti-le dau..ca sa nu dai cafea la doctor..apropo cum stai cu excretia? cum ai scaunul? foarte lichid? mereu stricat la stomac...sau din-contra constipat mereu? pt. ca eu de 1 an pana sa iau pastilele astea..am fost mereu stricat la stomac.si daca beam apa..trebuia sa sar imediat pe veceu..de aceea nici apa n-am mai baut..doar minerala..astept raspunsul tau apropo pt. alte detalii care nu le pot difuza aici imi poti trimite un mail pe deldones_jan_hackeru@zipmail.com...m o t o r

_G_
30-11-2003, 00:42
da, si eu cred la fel, gain fast-ul e in cea mai mare parte carbo (ce-i drept de f buna calitate), dar prea scump (chiar te rupe, daca e sa-l iei ca la carte) ai putea in schimb sa iei niste proteine mai bune (asta nu inseamna ca tre' sa neglijezi carbo)

(ti-am spus asta pt ai zis sa te ajutam in leg cu ce suplimente sunt "mai bune", si personal cunosc oameni care au fost dezamagiti de gainfast - dupa ce nu au mai luat, s-au "desumflat" brusc)

_G_
30-11-2003, 00:49
da, si eu cred la fel, gain fast-ul e in cea mai mare parte carbo (ce-i drept de f buna calitate), dar prea scump (chiar te rupe, daca e sa-l iei ca la carte) ai putea in schimb sa iei niste proteine mai bune (asta nu inseamna ca tre' sa neglijezi carbo)

(ti-am spus asta pt ai zis sa te ajutam in leg cu ce suplimente sunt "mai bune", si personal cunosc oameni care au fost dezamagiti de gainfast - dupa ce nu au mai luat, s-au "desumflat" brusc)

Andy
08-12-2003, 12:08
deldones_jan, daca vrei sa trimiti ceva care nu se poate trimite pe site poti sa-mi trimiti prin PM-uri adica prin Private Message :) (dupa ce te loghezi dai click pe optiunea "Pagina ta" langa consultanta sus gasesti si acolo vezi optiunile),mai in legatura cu pastilele alea de aciditate nu le incerc pentru ca pe mine nu ma doare stomacul de la prea mult suc gastric nu am probleme de genu asta... si nu are rost sa i-au aiurea niste pastile de care nu am nevoie. Asa e constitutia mea (genetic slab) si tebuie sa lupt sa o imbunatatesc pe masura ce trece timpul, asta e va lua foarte mult timp dar merita.
In privinta cu prietena, ea trebuie sa te iubeasca si daca esti scheleton si daca esti cat un tanc de massiv, deci nu cred ca are de-a face prea mult chestia asta, important e sa te duca capu sa nu fi incuiat, iubirea adevarata e oarba;). Chestia cu ambitia de 3 ori mai mare.... na sa zicem ca o ai, dar degeaba, schimbarea nu se face de la o zi la alta, ca ai mancat o zi cat un urs si a 2-a zi ai mancat mult mai putin, daca prietena te inseala atunci ce faci:confused::confused::confused: Deci ambitia trebuie sa o ai tu independent, sa iti fixezi niste obiective realiste si sa dai bataie pana macar esti pe aproape de ce ti-ai fixat. Sa il luam ca exemplu pe JohnnyBravo face sala de 8 ani de zile, deci nu face de ieri, de azi... a luptat foarte mult sa ajunga unde a ajuns acuma.
In privinta cu Gain Fast, eu cel putin simt efectul de la el... mananc ca SPARTUL si la sala trag mult mai bine. Acum de sarbatori o sa fac o pauza in vacanta de iarana de 2 saptamani si sa vedem cum merge treaba.
Apropo _G_ daca stii suplimente care zici tu ca sunt k-lumea vino cu exemple pe PM, nu doar imi spui stii sunt dar ma lasi cu ochii in vant. Am incercat multe tipuri de suplimente si FOARTE putine mi s-au parut de Doamne ajuta...
Acuma fiecare poate sa spuna "tipu asta de proteine e cel mai bun", el sa creasca de la acel tip, iar pentru altii sa nu fie asa de bun, deci aici depinde de fiecare organism care reactioneaza diferit, depinde cum se i-au, depinde odihna, antrenamentul, si foarte multe in acest caz.
In privinta ca e foarte scump, aici in Romania marea majoritate se uita la bani si zic "mama ce scump e" si isi cumpara ceva de pomina si apoi se lasa de acest sport si spun "pai eu am luat cu care si cu tare si nu am crescut" e si normal. De foarte putine ori se intampla sa cumperi ceva ieftin si bun, nu zic ca nu exista dar... S-ar putea sa ma repet, dar o mai spun am prieteni din SUA care merg la sala de 5 ani si unii dintr-e ei sunt Hard Gainers, stiti de cat baga suplimente/luna???? De cel putin 200$, pai e si normal cand ne uitam la unu ca ei care era schilod fara genetic si dupa 5 ani se schimba radical. Marea majoritate asta fac dau 100.000 pe un supliment si apoi se asteapta la minuni, si cand vede pe unu ca face un efort sa cumpere un supliment mult mai scump zice aaa pai asta arunca cu banii frate... NU ma leg de cei care chiar nu au bani si fac cum pot, deloc, chiar ii respect pentru voita lor, dar ma leg de cei care au de unde si pe deasupra mai si comenteaza ce fac altii si in plus multi prefera steroizii decat sa bage la sala cativa ani buni, dar asta este...(asta ca o paranteza pentru cei care tot timpul se leaga de aspectul financiar... si au).

_G_
09-12-2003, 00:41
n-am zis ca stiu suplimente minune! (am zis doar ca suplimnetele trebuie sa aibe un bun raport calitate+eficienta/pret)
ar trebui sa va mai dezvoltati putin si felul de a gandi (asta o sa se intample poate peste cativa ani), oricum am vazut ca ati cam deviat-o cu discutia si cu ceea ce vreti sa faceti: adica de la "gravele" probleme medicale care va impiedicau o dezvoltare normala (nu mai zic musculoasa), ati sarit bursc la folosirea steroizilor si la suplimente minune, pana la chestii ca "prietena n-o sa ma placa ca-s schilod) ceea ce e ...un teribilism, o copilarie (nu situ cum sa ma exprim mai exact.....(18 ani nu e egal maturitate, spun asta pt ca unii au zis "am aproape 18 ani, si......")

cat despre suplimnete:
suplimentele sunt suplimente. adica ceva ce completeaza alimentatia. personal nu vad cum cineva care se antreneaza corect si are o alimentatie si odihna optima nu poate creste (chiar si cu cel mai prost genetic, exceptie numai probleme medicale grave, dar repet, grave!)
pentru cei slabi, merge f bine glutamina (asta nu-i numai parerea mea, e o lege). Ia 25g lutamina pe zi si o sa vezi efctele. Plus 2-2,5g prot zi, si 5-6-7g carbohidrati. Teoria!. SIngura problema e cea a banilor pt ca aceste sulpimente costa minim 2milioane pe luna. plus alimentaita, plus abonament sala, se duce la destul de mult...., dar asta e realitatea, culturismul e un sport pt care trebuie sa ai un buget, mai ales daca n-ai super-genetic, nu te poti astepta sa cresti din nimic. Asta inseamna ca pe an trebuie sa ai minim 8-9 luni de mers continuu la sala (cu 4-5 antrenamente pe saptamana) si mereu alimentatie optima.

Spun asta pentru ca vad ca 90% din cei care practica culturismul amator, se duc la sala, unde o lalaie si o freaca aiurea, mai rau, nu prea se duc, cand le mai vine isi cumpara o cutie de nu-stiu-ce supliment "minune", vad ca s-au umfalt o vena pe ei, ....** iar se repeta ciclul de ne-dus la sala, si de alimentaie proasta, dupa care cad in extrema ca sunt slabi, ca au genetic de rahat, si sar repede la droguri(=stero), in plus visele le sunt alimentate si de ideea de victime care vor sa creasca ca dar nu niciodata nu ei sunt cei vinovati ci suplimentul, geneticul, antrenamentul, odihna, dar nu cauta sa inteleaga si sa gandesca ceea ce fac......de aceea va zic, ca PRIMUL lucru, si cel ma important, este acela de a-ti fixa un OBIECTIV (de ex. vreau sa am 42la mana, sa se vada six-packu' si sa am un spate lat), nu trebuie uitat nici factorul TIMP (pt ca nu intr-un an se ajunge la un corp de culturist)

Cat despre suplimnete, exista multe firme care comericialaizeaza si nu poti supune ca suplimentul x e mai bun ca suplimentul y.
Cautati pana gasiti cel mai bun raport pret/performanta.

(am vb la modul general, asa ca nu imi sariti in cap, pentru ca nu m-am luat de nimeni in particular, v-am spus doar o realitate, pe care v-o poate spune oricine e destul de matur de a privi lucrurile din mai multe perspective)

deldones_jan
24-12-2003, 15:47
salutare andy salutare G .. G pana la urma faci caz de cei care ajung sa fol stero? dar napo nu-i un stero..vad ca l-ai luat deja :D e.. in cazul in care nu sti.. pe mica cutie de Naposim scrie sub el scris: METANDIENONA Anabolizant steroidic m o t o r ..sa revenim dupa o pauza destul de mare..cand am uitat efectiv de mine si de unul din scopurile mele.. eu m-am apucat de un ciclu stero.. cu deca si napo..napo inca l-am lasat de-oparte cel putin pt. cateva zile pt. a ma documenta mai exact despre el..pt ca unii prefera sa-l ia zilnic..la aceeasi doza si in zilele de pauza altii injumatatesc...din cat imi amintesc parca tu ai recomandat asta G..altii deloc spun ca este o prostie sa iei in zilele de pauza: "Toti pe care iam cunoscu ca dopandu-se il iau ca pe bomboane cea ce este o mare greseala. In primul rand ca in zilele de pauza il luti de pomana caci nu face altceva decit sa opresca sinteza de testosteron natural cu repercusiuni grave. In catabolismul iscat in timpul si dupa antrenament, organismul nu face fata cereri de testosteron pentru al opri si un mic surplus din exterior este benefic." DOMNULE DOCTOR VA ROG SA VA SPUNETI PAREREA AICI>> este adevarat ca ultima varianta ce-a cu ghilimele este cea mai buna? ...oricum andy G ramane sa vb peste o per de 1-2 luni ca sa va mai spun din performante..si din efecte. secundare. pana atunci bafta multa si sarbatori fericite

Andy
25-12-2003, 15:33
_G_: da sunt foarte deacord cu tine. Chestia cu deviatul de la subiect a fost intentionata si am dat exemplu. In fine. Daca tu consideri o lipsa de maturitate din partea uneia din partile implicate, e ok, e parerea ta, eu am incercat doar sa-i explic copilului cum stau unele treburi, poate nu m-am exprimat corect, greseala mea, poate nu m-am exprimat destul de matur, si imi cer scuze pentru devierea produsa, daca aceasta a deranjat pe unii.
Sa revenim acum, eu practic culturismul de 2 ani si pot spune ca am incercat o gramada de suplimente mai mult s-au mai putin bune, dar rezultatul il vedeam mai mult in forta si muuult mai putin in masa musculara. Intr-adevar unele suplimente chiar m-au ajutat sa ma dezvolt mai mult fizit cat si in privinta masei musculare. Pauze am facut cam 2 luni in cei 2 ani doar atunci cand am avut BAC-ul adica asta vara, in rest doar pauze normale de 1-2 saptamani la fiecare 1 luna jumate, 2 luni de tras.
De aceea vreau sa incerc ceva nou, ceva suplimente pe care pana acum nu am incercat m-am gandit si la Myo sa incerc.
Dar dupa cum am mai spus vreau sa caut o combinatie ideala pentru mine, de aceea vreau ca unii dintr-e voi cu experienta si care cunosc bine situatia in care se afla un ectomorf extrem sa vina in ajutor.
Cu somnul, mancarea,sanatatea, antrenamentul nu am probleme, acum doar trebuie sa caut acel supliment care va da randamente maxime pentru mine.
M-am gandit ca acum dupa sarbatori sa i-au Glutamina, Natural Sterol Extreme si Gain fast, ce parere aveti? Daca nu puteti sa dati nume de suplimente de care voi credeti ca sunt bune, considerandu-se reclama puteti sa-mi dai PM (Private Message).

Andy
21-02-2004, 12:24
in sfarsit i-au cam de 2 luni HMB si intr-adevar efectul se simte. Cel putin eu am crescut cam 2 Kg si dupa cum am mai spus in reply-urile de mai sus sunt hardgainer.
Cam tarziu imi dau eu seama ca, creatina are un rol esential in antrenamentul unui hardgainer, iar HMB-ul e "minune"
Daca se fac antrenamente foarte grele si se ia HMB + creatina + ceva suplimente si cel putin 3 mese/zi e OK sigur vor fi cresteri.
Oricum trebuie perseveral foarte mult.:(

mihai_ro
05-03-2004, 02:57
Sa va dau un sfat baieti.Daca va intereseaza cresterea in greutate si nu va dernjaza stratul adipos bagati papica la greu seara inainte de culcare.Veti pune pe voi de nu e adevarat.Daca vreti rezulatate si mai spectaculoase mai puneti si ceasu sa sune si mai mancati si in mijlocul noptii.Chestia e ca puteti avea probleme la ficat(asa e domnule Damian?) si in plus o sa va dati seama ca stratul adipos se da greu jos(mai ales de pe burta).Pe deasupra o sa va vina greu sa renunati la obiceiul de a manca seara inainte de culcare.

deldones_jan
05-03-2004, 15:03
intr-adevar ca sa pui ceva pe tine..ai dat o idee f. buna..dar stii cum e omu nu se satura dak are 3kg zice ca vrea sa cresca si muschi pe el..si ca nu vrea grasime..ca na asa se zice nu-i bine grasimea pe tine...:)) fac haz de necaz bineinteles oricum intr-adevar se poate pune si asta in idee dar aici in forum punem in plan si putin ideea de culturism..ceea ce nust cat de bine se pupa cu programul meselor in mijlocul noptii sau inainte de culcare..nust..sau nu cred ca sunt acceptate in programul unui amator de culturism sau fitness mai degraba la nivelul nostru :) sau al meu

Dr.S.Damian
05-03-2004, 21:30
Normal ca alimentatia asta aparent in exces solicita aparatul digestiv (nu numai ficatul). Greu de spus daca duce sa nu la imbolnavire.
Mi se pare o exagerare sa te scoli noaptea sa mananci. Poate daca esti mare campion faci si asemenea treburi, dar altfel, nu are sens sa intrerupi somnul care este mult mai important pentru organism in procesul de refacere.

Andy
06-03-2004, 22:21
Sunt de aceeasi parere cu Domnul doctor. Referitor la ce a spus mihai_ro, chestia cu "Daca va intereseaza cresterea in greutate si nu va dernjaza stratul adipos bagati papica la greu seara inainte de culcare" asta nu merge la toti in preponderent asta merge la mezomorfi s-au la ectomorfi spre mezomorfi dar cei care sunt ectomorfi - ectomorfi, e mai putin valabila (s-au chiar deloc), totul rezumandu-se la caloriile neconsumate, la cantitatea de proteine care este asigurata in timpul zilei si la antrenamentele HIT, deci masa de seara nu e minune cum spui tu, ba de multe ori daca mananci la ore mai tarzii incepi sa ai probleme cu somnul (adormi foarte tarziu) ceea ce pentru un ectomorf somnul este vital in dezvoltarea organismului etc... Probabil tu nu esti ectomorf s-au esti ecto - mezo iar noi aici discutam de ectomorfi in preponderenta hardgaineri.
Mai ai o greseala in privinta expunerii ideilor tale... ai spus asa "si in plus o sa va dati seama ca stratul adipos se da greu jos(mai ales de pe burta)" chestia asta la ectomorfi iarasi nu bate cu realitatea ptr ca ectomorful da grasimea foarte usor jos deorece organismul nu are tendinta de a asimila tot ceea ce ii se da, avand un metabolism foarte rapid, deci nu cred ca daca un hardgainer manca seara si isi pune ceasu sa sune pe la 3 AM o sa-l vezi cu burta :D
Mai am o rugaminte, pentru cei care tot spun si se lauda ca stiu suplimente bune si spun ca ala si alalalt nu e bun, sa imi dea un PM sa mi le spuna si mie, nu sa tot faca zarva cu ele pe form ca stiu una si alta.... si defapt sa fie o frunza batuta de vant...

mihai_ro
07-03-2004, 04:25
Imi pare rau ca nu am o poza sa va arat...ce skilomorf eram :) Am iesit ecto 100%.Am inceput sa pun ceva pe mine de cand m-am apucat sa mananc seara tarziu(e drept ca uneori adorm greu),de cand bag suplimente la greu si program de sala potrivit mie cred.Sa stii ca daca mergi la sala nu tre' sa te surprinda ca pui ceva strat adipos pe burta.Culturismul nu este miscare aeroba,e un sport anaerob.Imi cer scuze ca am uitat sa va spun cel mai mare secret al meu :) M-am lasat de fumat si sunt convins ca si asta a contribuit la cele cateva kg castigate cu greu.

Dr.S.Damian
07-03-2004, 13:46
Originally posted by mihai_ro
M-am lasat de fumat si sunt convins ca si asta a contribuit la cele cateva kg castigate cu greu.

Felicitari ca te-ai lasat de fumat, insa hai sa nu ii speram pe cei care fumeaza si care se tem ca daca se lasa, se vor ingrasa :D

mihai_ro
08-03-2004, 05:12
Multumesc pentru felicitari doctore :) Eu cred ca daca isi mentin un regim alimentar potrivit si baga ceva miscare aerobica in primele luni nu se vor ingrasa.Apropos doctore , cam dupa cat timp isi revine organismul la capacitatea normala.Am inteles ca metabolismul unuia care renunta la fumat este redus.Cam in cat timp isi revine la normal?!