PDA

View Full Version : din cauza L-carnitinei?

Simo
28-10-2003, 13:39
Sunt apr 2 luni de cand am luat l-carnitina si am vazut rezultate dar am observat sanii au scazut destul de mult in aceasta perioada oare din cauza l-carnitinei? si cum lucreaza aceasta? stiu ca ajuta ca celulelel de grasime sa se trensforme in energie dar atat.Puteti sa imi spuneti mai multe si daca aceasta este cauza "problemei" mele?

Dr.S.Damian
28-10-2003, 21:49
Sanii contin o cantitate de grasime, deci este normal ca intr-o cura de slabire sa se mai reduca si volumul acestora. Carnitina faciliteaza patrunderea acizilor grasi in celule, unde sunt transformati in energie la nivel mitocondrial.

Simo
29-10-2003, 02:20
Ok si atunci sa continui cu L-carnitina? Nu este o problema ca mai scad numai sa nu scada de tot:confused: de asta imi este frica in rest sunt multumita de efect,iar dupa ce nu mai i-au ce se intampla?

Dr.S.Damian
29-10-2003, 08:57
Nu se va intampla nimic dupa ce nu mai iei. Greutatea obtinuta trebuie sa o mentii din dieta si efort fizic. Carnitina este doar un ajutor in procesul de slabire si nu un element esential. Exista posibilitatea sa fi slabit la fel de mult si daca nu ai fi luat acest supliment.

Calibra
01-11-2003, 10:08
Doc , daca iau l-carnitina in timpul regimului de masa, are vre-un efect, sau o iau degeaba? si 2 daca influenteaza cresterea musculara? Treaba este ca am un pic de strat adipos pe abdomen si f putin pe picioare, in rest e ok tot corpul. Dar nu mai suport stratul de pe abdomen, e mic e adevarat dar as vrea sa se vada inferiorii ca si superiorii.

Dr.S.Damian
01-11-2003, 22:48
Nu e degeaba. Va ajuta la mobilizarea acelor depozite de grasime. Carnitina e folosita in terapeutica pentru bolile de inima, deci rau nu iti va face.

VIOREL67
02-11-2003, 22:46
simo!
eu servesc l-carnitine de 5 luni si nu si-a facut efectul asa cum tot se tot spune..oricum este un arzator legal bun si sanatos:D .dupa asa zisa suplimentare cu el si sau cu ALC pot spune ca analizele pt. colesterol au fost mai mult decat bune.
socrul meu a avut operatie pe inima si serveste asa ceva ..deci bun este ..dar sa dea rezultate vizibile dupa 2 luni..fantastic...cate iei pe zi?poate ma convertesc sa nu ma ma chinui cu medicamentatie termo:D

Simo
03-11-2003, 21:13
Am luat in ficare seara cate una de 500mg dar pe cuvant ca am vazut rezulatate bine eu fac si aerobic in fiecare zi dar am vazut la haine acum sa nu fie l-carnitina... o sa vad ca nu mai iau pentru 2 luni sa vad.

VIOREL67
04-11-2003, 08:23
simo!aerobicul este tatal slabitului si o sti destul de bine!
ca ajutam organismul cu L-Carnitine este ok ,dar cum si eu sunt adeptul ca este miraculos pt. organism dar nici la modul sa vad rezultate numai de la el.
chiar poate ne raspunde DOCTORE exista hapuri care sa le luam si sa scadem far pic de efort?:D

Dr.S.Damian
04-11-2003, 08:55
Poate hormonii tiroidieni, insa nu e cazul sa va jucati cu asa ceva.
In rest, "pilulele" astea mai inofensive, nu merg fara efort si regim hipocaloric.