PDA

View Full Version : probleme diverse

Ewan
29-10-2003, 15:00
D-le doctor,
Stiu ca oasele ,dupa incheierea cresterii,mai cresc in grosime pana pe la 35 de ani.E valabil si pt oasele fetei?
2.Ce inseamna d.p.de v.morfologic,un potential genetic bun pt culturism?Un nr mai mare de fibre musculare,sau fibre mai voluminoase?
Sau care e diferenta morfologica dintre un om musculos de la natura si unul slab?
Dupa ce muschii cresc prin culturism,aceasta e o crestere stabila?Masa musculara e ca si aceea data de la natura?
Si pana unde poate merge scaderea masei musculare?
Daca masa musculara scade pana la nivelul la care a crescut fara antrenamente de culturism,dupa aceasta limita scade mai greu?
3.Prin ce se caracterizeaza diferentele de energie fizica si psihica dintre oameni?Are aceasta problema o determinare genetica?Sau tine mai mult de psihic?Care sunt mecanismele celulare ale acestor diferente?
4.Eu am un nivel foarte cerscut de estradiol in corp(215 pg/ml,pe cand normalul este de 15-60).Ma poate afecta aceasta in cresterea masei musculare?Precizez ca testosteronul e in limite normale.

Dr.S.Damian
30-10-2003, 23:51
1. Nesemnificativ (ma refer la ingrosare).
2. Potentialul se refera in special la capacitatea de a dezvolta rapid si eficient masa musculara. Da hipertrofia si mai ales hiperplazia (dezvoltarea de noi fibre) sunt stabile dupa ani de antrenament. Insa dupa alti ani de sedentarism se inregsitreaza un oarecare grad de atrofie. Totusi un om care “a tras de fiare” va fi diferit de unul care nu a fost la sala niciodata, chiar si dupa multi ani dupa ce s-a lasat.
3. Nu stiu. Trebuie sa ma gandesc.
4. S-ar putea sa influenteze intr-o oarecare masura si masa musculara, insa principalele efecte vor fi la nivel de depunere a tesutului adipos. Cum ai ajuns sa faci aceasta determinare?

Ewan
05-11-2003, 12:15
1.Determinarile astea le-am facut prin analize.Eu am ginecomastie si am fost la endocrinolog,care m-a trimis sa fac testele.
Vreti sa spuneti ca daca voi lua tratament,voi avea o scadere vizibila a tesutului adipos?
2.Si nu stiam eu de ce am tendinte de ingrasare,mai ales la fata...
Testosteronul e spre limita superioara,insa.De cand ma stiu am o rezistenta scazuta la efort,sa nu mai zic ca de multe ori ma simt foarte obosit,si fizic,si psihic(in sensul ca am o stare de moleseala,de somnolenta).Insa nivelul meu intelectual este foarte mare(am un IQ de peste 130).
Am facut 3 teste de sange in ultimile 6 luni,si au iesit bune.
Oboseala asta cronica si rezistenta scazuta la efort pot sa fie consecinta nivelului ridicat de estradiol?
3.Dar o activitate solicitanta,asa cum e culturismul,poate accentua ingrosarea oaselor fetei?

Dr.S.Damian
05-11-2003, 23:08
1. Nu.
2. Nu cred.
3. Putin probabil. Mai curand nu.