PDA

View Full Version : abdominali

glace
29-10-2003, 22:25
Am o nelamurire. Eu stiam ca exercitiile "crunches" sunt pentru abdominalii inferiori, dar acum am auzit o teorie care pare destul de logica: exercitiile in care se ridica picioarele sunt pentru inferiori, in tim ce exercitiile in care se ridica partea superioara sunt pentru superiori. Ma puteti lamuri? Multumesc

Dr.S.Damian
29-10-2003, 22:29
Ce stiai tu era gresit. Exercitiul respectiv implica in cea mai mare parte partea superioara a dreptului abdominal, si doar in mica masura partea inferioara. Asta poti sa constati daca pui mana pe abdomen in timp ce lucrezi.

_G_
29-10-2003, 22:35
si pentru partea de jos a abdomenului care sunt cele mai bune exercitii?

Dr.S.Damian
29-10-2003, 22:40
Ridicarea picioarelor la marginea bancii (la 45 grade), ridicarea picioarelor la 90 de grade din atarnat sau genunchii la piept.
Alt exercitiu: culcat pe spate, ridici piciarele la 90, pui mainile sub bazin si impingi bazinul in sus (prin contractia abdomenului).

DUMITRESCU MIH.
08-11-2003, 23:58
ca o compleatare,sper ca nu se supara nimeni...si sigur nu gresesc.la mine s-a vazut efectu:
acel crunch cu picioarele spijinite pe ceva,si miscarea sa fie cat mai mica dar cat mai intesa..sa simti efectiv cum se taseaza fiecare strat din abdomen:)
si dk stau sa ma gandesc si la banca inclinata, cu greutate pe piept, dar executare la o inclinare cat mai mare, si spatele cat mai drept,si sa nu lasi spatele mai jos 3-40grade
poate teoretic nu par ca lucreaza inferiori,dar la mine a mers:)