PDA

View Full Version : Probleme cu gusa...in curand si cu ceafa

Unregistered
30-10-2003, 10:22
Problema consta in faptul ca de ceva timp am observat ca am inceput sa am o gusa destul de proeminenta desi nu am nici un fel de problema cu grasimile corporale, am folosit suplimente nutritive, absolut nici un fel de anabolizant pe baza de hormoni (steroizi), am ajuns la o masa muscula satisfacatoare, dar am ramas cu problema asta ...gusa...si ma tem ca in curand va apare si ceafa, lucruri care sincer nu stiu cum sa le tratez prin nici un fel de exercitziu fizic........V
Va rog sa imi indicatzi cateva solutzii la problema mea
mentzionez ca am consumat numai sare iodata in ultimul an iar k suplimente nutritive am folosit Prot R 90 de la Redis si Mega Mass'ul de la Universal

Va multzumesc

Dr.S.Damian
30-10-2003, 23:01
Daca de gandesti la gusa endemica (prin lipsa de iod) – nu-ti face probleme, fiindca aceasta gusa apare mai jos decat simpla depunere de grasime, care este imediat sub mandibula.
Unii oameni au tendinta sa depuna grasime in aceasta zona. Intr-adevar nu exista exercitii specifice, ci doar clasicele indicatii: program de exercitii aerobe si regim controlat.
Daca nu... bisturiul :(

radashk
23-08-2009, 16:45
Am si eu aceasta problema cu gusa. Am 19 ani, 1.82cm , 74 kg...fac sport zilnic si nu sunt deloc gras. Am aproape patratele...dar totusi am gusa destul de proeminenta...este din cauza alimentatiei? sau raceala?...

Lukian
23-08-2009, 23:59
Mergi si examineaza-te la tiroida !

Cristian Neagu
24-08-2009, 08:59
Aceeasi parere cu Lukian.

hieronymus
24-08-2009, 14:33
Am si eu aceasta problema cu gusa. Am 19 ani, 1.82cm , 74 kg...fac sport zilnic si nu sunt deloc gras. Am aproape patratele...dar totusi am gusa destul de proeminenta...este din cauza alimentatiei? sau raceala?...

Uita-te mai sus la raspunsul dl dr Damian. Sunt 100% de acord cu dansul.
Mergand mai departe, sansele ca tu sa ai gusa endemica la 19 ani sunt extrem de mici. Parerea mea e ca acolo tu ai o concentrare de adipocite (celule care retin grasimea), si cum mananci mai mult, cum adipocitele de acolo stocheaza grasimea. Tiroida e la baza gatului, unde se tine lantisorul. Daca gusa nu se prelungeste in jos, catre baza gatului, tu ai gusa de la grasime, nu de la glanda.
Sa nu cumva sa te puna Necuratul sa iei Euthyrox sau alti hormoni tiroidieni, ca te dereglezi pe viata.
Te poti si opera, daca vrei, iti scoate grasimea cu bistruriul, dar in timp se depune la loc.