PDA

View Full Version : Ce tip de exercitiu?

krys
20-11-2005, 09:55
Buna ziua,

De ceva timp sunt "obsedata" de felul cum se vede la femei- si aici e mai complicat de explicat cu "anatomia" care o stiu - in zona lombara, sau mai bine zis regiunea de sub omoplati care se continua chiar pana in dreptul sanului (mai babeste- pe unde trece bareta sutienului) se vede intotdeauna pielea si eventual grasimea cum se "revarsa" pe langa bareta sutienului, iar daca iei o bluza mai stramta se vede grozanic. M-am uitat la multe femei si majoritatea au aceasta problema, pot sa zic ca si cele slabe.
Va rog sa imi spuneti prin ce exercitii se pot intari muschii de acolo? Asta in cazul in care ati inteles exprimarea si descrierea mea "minunata".

Si as mai avea inca o intrebare despre gimnastica pilates. De ce efortul se face pe expiratie si nu pe inspiratie cum eram obisnuiti la mai toate exercitiile? E foarte derutant.

Multumesc,
Cristina

Dr.S.Damian
21-11-2005, 15:26
Banuiesc ca te referi la marele dorsal - tractiuni, tractiuni la helcometru, ramat...
Dar daca exista grasime, aceasta se rezolva cu antrenament cardio, iar daca pielea este flasca ai putea incerca un tratament cosmetic.

Si cele mai multe erxercitii de forta se fac cu efortul pe expir.