PDA

View Full Version : progrese

Ewan
13-12-2005, 13:57
din cate am observat pana acum,se pare ca am gene bune pentru culturism,dar as vrea sa-mi spuneti si d-voastra parerea despre cat de bune sunt progresele pe care le-am facut.
prima data cand m-am apucat de exercitii in mod sustinut a fost pe la 18 ani,cand am facut timp de 6 saptamani doar tractiuni pentru spate,fara sa stiu prea multe despre cum se trage,fara sa ma alimentez corespunzator,faceam doar o zi pauza..si totusi am crescut 9 cm in torace.
dupa un timp,m-am apucat serios de culturism,perioada totala fiind de 9 saptamani,dar impartita in 3(cate3 saptamani),la distanta de luni de zile intre ele.in aceste 9 saptamani,am pus pe mine 12 kg(as aprecia la 7-8 kg masa musculara),cresterile in perimetru fiind de 3 cm la brat,11 cm torace,2,5 gamba,4 cm gat.
acum am 88 kg,39,5 la brat,si 122 in torace,la 1,81 m.
masa musculara castigata e una stabila,iar despre grasime pot spune ca nu am depus o cantitate mare(e putin vizibila).

Dr.S.Damian
16-12-2005, 08:20
Este o evolutie foarte buna.
Esti 100% natural?

Ewan
16-12-2005, 15:23
da,nu am folosit steroizi.:)
am luat proteine(fara ele nu se poate),amino2700 si creatina,dar nu tot timpul,mai ales creatina doar 2 saptamani.
eu cred ca am crescut datorita faptului ca imi place sa ma antrenez foarte intens. vad foarte multi incepatori pe la sala care cred ca o sa se faca mari "rupand" helcometrul,ca niste domnisoare. nu vezi pe fata lor nici o urma de transpiratie,de durere. mai lipseste sa-i vezi citind ziarul.
mie mi s-a facut rau de mai multe ori la sala,o data chiar am si lesinat,din cauza efortului. si chiar daca stiu ca o sa-mi fie rau,ii dau inainte,pentru ca stiu ca asa cresc.
cand mergi la sala,trebuie sa-ti spui ca mergi acolo si mananci fiarele,trebuie sa te simti puternic. totul vine din interior.
multi incep culturismul fara ca macar sa se documenteze cat de cat.
eu datorez mult sportului.cand eram pe la 17 ani,ma dadea vantul jos.acum,sunt unii care imi spun "bai,da ce facut esti,mergi la sala?".
so...din cata experienta am adunat pana acum..cred ca un antrenament intens e mai productiv. am avut si eu 2 perioade cand nu cresteam deloc,si dupa ce maream intensitatea,cresteam de nu-mi venea sa cred. si mai cred ca glucidele sunt foarte importante,o masa bogata (si) in glucide iti da un boost,de zici ca esti umflat cu pompa.

Dr.S.Damian
19-12-2005, 08:48
Baga si tu niste poze :)

Ewan
19-12-2005, 23:01
ok,insa as vrea sa nu le postati pe forum.

Ewan
19-12-2005, 23:17
so...ce spuneti?ar trebui sa mai pun masa pe mine si sa mai dau jos din grasime(aici aveam 90 kg) ca sa-mi construiesc un corp frumos,mai am de lucrat.plus ca am probleme de simetrie.
am uitat sa spun ca dupa primele 3 saptamani,am urmat un program drastic de slabire,si pt ca nu am avut grija sa mananc destula proteina,am pierdut mare parte din masa castigata.la brat ajunsesem la 36.
imi pare rau ca nu am timp sa practic incontinuu,mi-a intrat in sange..:)

Ewan
19-12-2005, 23:19
si inca o intrebare:cand se ajunge la stadiul de intermediar(dupa cat timp,sau masa musculara)?

Dr.S.Damian
21-12-2005, 14:32
Am vazut pozele. Este intr-adevar un progres. Ar mai merge sa mai pui ceva masa musculara, dupa care sa te concentrezi asupra definirii. Esti bine proportionat si parerea mea este ca nu trebuie sa tinzi catre o masa musculara gen "culturism", ci mai curand gen "fitness".
Poti sa te consideri intermediar.