PDA

View Full Version : produse termo

VIOREL67
03-11-2003, 10:04
bombardez cu intrebari de cred ca va cruciti:rolleyes:
prin folosirea unor produse termo ne apuca transpiratia,si doresc sa stiu daca prin procesul asta organismul consuma calorii
Stiu ca degeaba pun la sala puloverul lui bunica sa transpir ca arcum nu reusesc sa scad decat apa si nimic altceva,dar asta este nelamurirea daca prin folosirea produselor termo se scoate tot apa si consumul corpului de cal. ramane acelasi/(ma refer si la putin efort)

Dr.S.Damian
04-11-2003, 00:39
Ideea cu termogenicele e ca aceasta caldura nu apare din senin, ci ca urmare a unor procese metabolice accelerate, in cadrul carora lipidele sunt “arse”.
E o diferenta fata de caldura si transpiratia pe care o produci punand un pulovar pe tine, caz in care procesul este in special fizic (spre deosebire de termogenice care produc reactii biochimice cu degajare de caldura).

VIOREL67
04-11-2003, 15:19
asta am inteles destul de bine poate in termeni mai populari ca una este de afara si alta este din interior;)
dar o parere ..se macina ceva calorii ,prin folosirea lor?
stim ca efectul dusului rece:D ..consuma calo..banuiesc (poate gresit)ca si prin folosirea acestor produse se consuma ceva.
chiar cineva apropiat mie m-a intrebat daca poate folosi asa ceva..dar are ceva mai mare tensiunea..si sfatul meu a fost sa nu ,bage inca asa ceva.

Dr.S.Damian
04-11-2003, 16:12
Pai tocmai ti-am spus ca se "macina" niste calorii, prin accelerarea metabolismului.
Treaba cu dusul rece e adevarata, in sensul ca are explicatie fiziologica: procesul de termoreglare e consumator de calorii (de exemplu, cand tremuri de frig, faci contractii musculare rapide, ceea ce degaja caldura si astfel te incalzesti). Insa metoda dusului nu e o metoda in sine, fiindca nu se poate aplica mult timp, consuma relativ putine calorii si streseaza organismul.