PDA

View Full Version : nutritie meniu

ynvyncybil
05-01-2006, 02:18
Am 26 de ani si 1.75 si 70 de Kg ,pt a greste masa musculara in mod natural fara suplimente ce pot sa consum?(doar cateva alimente ce nu trebuie excluse din meniu)
Meniul meu se bazeaza pe omleta dimineatza fructe
la pranz ton conserva cu spaghete si fructe
seara cereale, carne de pui gen shaorma( nu mananc prajeli),lapte
Nu consum decat carne de peste si pui.si mananc regulat alune de padure si alte semintze pt concentratia lor de proteine.Cand nu am timp mananc si cate un baton proteic inainte de antrenamentul de la fitness(intens).Va multumesc

ioanna
06-01-2006, 13:14
incearca sa mananci mai des, cam de 5 ori pe zi. seara bea lapte ca sa ai aminoacizii asigurati pe timpul noptii si ziua variaza tipul de proteine. oricum, e destul de greu sa-ti construiesti o masa musculara de calitate doar din ceea ce mananci. ai putea lua macar un complex de vitamine si minerale.

canter
07-01-2006, 21:12
practic ar trebui sa nu-ti lipseasca din alimentatie laptele, branza oua(albus ou), carne(peste, vita, pui)
pe langa asta ar trebui sa nu ti lipseasca carbohidrati buni pe care ii gasesti in cereale, fulgi ovaz, orez(brun) cartofi si fructe
poti lua in fiecare dimineata 1,2 linguri de ulei de masline care iti vor furnizaacizi grasi esentiali ce sunt foarte importanti pt culturisti.
eu zic totusi daca vrei sa cresti in masa ai nevoie si de un supliment proteic care sa-l iei dupa antrenament
ceva din zer(cu absortie rapida) in combinatie cu unsupl. din caseinat