PDA

View Full Version : Antrenamentul si consumul de alcool

vwal_13
10-01-2006, 13:54
Buna ziua. Am urmat sfatul dvs. si postez aici intrebarile mele:

a) dupa un antrenament destul de intens spun eu ( unde se cere forta si viteza in regim de rezistenta ) este indicat mersul la o bere? sau mai bine sucuri naturale, mere?

b) a face un antrenament cum am descris mai sus din incapatanare nemancat, si considerand acest lucru (faptul ca sunt nemancat) o provocare, este o greseala? (evident dupa antrenament urmeaza o masa nu f. plina - "pana nu ma mai pot misca in scaun" - ci o masa "gandita") ; sau este recomandat sa mancam ceva inainte de antrenament?

c) care sa fie limita de efort maxim depus? unde anume sa ma opresc pentru a nu ma expune unui pericol? ( fara sa incerci/vrei mai mult nu iti descoperi limitele, nu progresezi, si de aceasta uneori e nevoie de maxim...sper sa intelegi ideea );

Multumesc.

Dr.S.Damian
11-01-2006, 21:42
1. Nu e un capat de tzara sa mai bei din cand in cand o bere, chiar si dupa antrenament, totusi e bine sa eviti.
2. Este o prostie. Organismul are nevoie de energie pentru antrenament (chiar si daca ti-ai propus sa slabesti, tot trebuie sa mananci ceva).
3. Greu de raspuns pe scurt la aceasta intrebare. Exista niste criterii. Initial se fac niste evaluari si se constata limitele fiecaruia la diverse probe (maximale si submaximale). Apoi se stabileste nivelul de efort in functie de aceste limite (undeva la 70-80% din maxim)