View Full Version : Tipuri somatice
Domnule doctor,
In primul rand felicitari pentru aceasta pagina de consultanta care este foarte utila.
Intrebarea mea se refera la trei lucruri si anume: Ce este ectomorf,mezomorf si endomorf. Pentru mine a iesit 8 puncte ectomorf, 1 pct mezomorf si 1 pct endomorf ??
Va multumesc.
Dr.S.Damian
05-09-2003, 14:57
Multumesc pentru felicitari!
Tipuri somatice:
- ectomorf – lung, slab, incheieturi subtiri, masa musculara redusa, fara grasime
- mezomorf – atletic, lat in umeri, masa musculara bine reprezentata, grasime putina
- endomorf – inaltime mica, tesut adipos mai bine reprezentat, masa musculara moderata
Testul de pe site este destul de imprecis. Probabil ca tu te incadrezi in prima categorie.
Citeste si aici (http://www.topculturism.ro/viewdetails.php?link=40&t=2&id=&idm=3&ida=0)
domn'doctor, am 14 ani , 173 cm, 63 kg. fac sala de un an, nam pus masa pe mine sau nu se vede, am pus 15 kg intrun an, si am decis sa iau creatina fx, ce ziceti are ceva daca iau . si sami spuneti daca sunt ectomorf, creca sunt , ca am numa 30 in mana si incheieturi mici, dar in fortza stau bine , multumesc anticipat, cu stima vlad
Un antrenament pentru endomorf in perioada calda a anului...
Cum ar trebuii sa arate: greutati mici repetari multe
Ori greutati mari sistem piramidal?
Alessandro
24-01-2008, 14:53
domn'doctor, am 14 ani , 173 cm, 63 kg. fac sala de un an, nam pus masa pe mine sau nu se vede, am pus 15 kg intrun an, si am decis sa iau creatina fx, ce ziceti are ceva daca iau . si sami spuneti daca sunt ectomorf, creca sunt , ca am numa 30 in mana si incheieturi mici, dar in fortza stau bine , multumesc anticipat, cu stima vlad
mai vlade, la 14 ani cat vrei sa ai in brat? 50? sunt altii la 17-18 ani care nu au 30 in brat. 15kg intr-un an e mai mult decat suficient...la varsta ta, mai bine ia niste vitamine si minerale;)
BASIL NUSS
24-01-2008, 15:19
zise dexter si laboratorul lui.
incepator
24-01-2008, 17:32
=)))))))))))))))))))))))))))) ... Doamne Basil Nuss faci ce faci si imi faci ziua fericita jur :)) de fiecare data cand iti citesc un post ma apuca rasul dar totusi trebuie sa ii dai dreptate la Alessandro eu am 30 incordat.... dar apoi alti ? si am 17 ani
=)))))))))))))))))))))))))))) ... Doamne Basil Nuss faci ce faci si imi faci ziua fericita jur :)) de fiecare data cand iti citesc un post ma apuca rasul dar totusi trebuie sa ii dai dreptate la Alessandro eu am 30 incordat.... dar apoi alti ? si am 17 ani
Ce altii ma altii la varsta ta au 40 la rece ce incerci sa insinuezi?
no.stress
13-06-2009, 16:10
Nu prea imi dau seama ce sunt.
Am 20 ani si 7 luni,1.90 m , 110,2 kg , am la biceps 38.2 [fac sala de 2 saptamani,irelevant cred],iar la triceps am 35.5,ambele la rece.Spatele il am lat,imi intru in forma repede , iar de ingrasat , niciodata nu am avut mai mult de 113-114 , in ultimul an ma refer , oricat suc si dulciuri as fi bagat in mine, plus mancat la 2 noaptea, etc.Daca slabeam pana la 110 si daca apoi ignoram regimul alimentar , ma ingrasam pana la 113-114 si atat.Plus ca sedentarismul era la el acasa:). .De tras de fiare am mai tras , dar prosteala,nimic serios , cu program &stuff.Am facut anul trecut 1 sapt sau 2, de sala, am alergat vara trecuta vreo 2 saptamani ,apoi quit , prin ianuarie am facut vreo 2 saptamani flotari , dar nu in fiecare zi,cand imi aduceam aminte.Asta este ce s-a intamplat "in ultima vreme".Sunt un pic din Endomorf , un pic din mezomorf.Se poate presupun , nu trebuie sa apartii unui tip somatic 100%.Sau nu?
esti endo- mezo dupa cum ai zis;) , poti avea caracteristici chiar si din toate cele 3 tipuri somatice;) ....am si eu o intrebare , cum adica ai in biceps 38,2 si in triceps 35,5 ???
no.stress
13-06-2009, 20:26
Mana incordata in flexie -biceps(38,5 circumferinta) , mana incordata in extensie - triceps(35,5 circumferinta).Deci eu sunt modelul atletului dolofan k i s s
anabolizant
14-06-2009, 10:11
Pune mana si ridica greutati. Perimetrele alea sunt mici la inaltimea si greutatea ta. Ce ar fi sa ne zici si celelalte perimetre?
no.stress
14-06-2009, 14:44
Stiu si eu ca sunt mici,in proportie cu corpul meu,dă,ca asta este unul dintre motivele pentru care ma duc la sala.Nu cunosc care ar fi celalalte perimetre , dar o sa aflu citind.
Citind centimetrul vrei sa zici?
1.90 si 110kg esti aproape perfect .. incerca sa ajungi pe la 95-100kg si sa ramai la greutatea aia crescand in musculatura si eliminand grasimea. (1.90 , 100kg ar fi fost visu meu ...da de unde:( )
Alessandro
16-06-2009, 02:05
no stress, gasesti aici pe site un tabel, cu dimensiunile perfecte in fct de inaltime si greutate....cel putine asa spune titlul acolo. tre sa masori circumferinta la gat, incheietura maini, antebrat, brat, torace, abd. coapsa. gamba...si cam atat cred.
http://www.topculturism.ro/web/fullArticle.php?art=430
uite i pun si eu ceva interesant aici
Calculati-va greutatea de culturist in functie de structura dvs. corporala (ectomorfa, endomorfa sau mezomorfa), prin metoda John McCallum. Aceasta metoda stabileste greutatea unui culturist in functie de inaltime si circumferinta incheieturii miinii, masurata acolo unde osul iese in afara.
http://www.planetafitness.go.ro/teste/test-culturist.html
no.stress
16-06-2009, 12:31
Buna initiativa site-ului , dar imi arata ca ar trebui sa am 128 KG.Chiar nu intentionez sa ajung vreodata un rinocer precum Rooney Colemanl y i n g
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.