View Full Version : hipnoza!
VIOREL67
05-11-2003, 22:34
cu foarte multi ani in urma pana si simpla procedura de a hipnotiza era considerata de lumea stiintei o adevarata inselaciune..dar ani trec si uite cum lumea medicala o recunoaste si o foloseste cu succes(asta era introducerea)
credeti in fenomenele paranormale?
ati avut careva premonitii?
ati avut decorporalizarii?
ati fost in legatura cu "spiritele"?
care este explicatia ca multii oameni de stiinta,intelectuali la tinerete nu vor sa stie si sa creada..si dupa o anumita varsta cand anii trec si experientele se aduna, incep sa intre pe fagasul credintei.
Dr.S.Damian
06-11-2003, 09:53
Iti raspund eu primul (poate si ultimul, fiindca se pare ca numai noi doi folosim partea asta de forum :D ): experiente prea paranormale nu am avut pana acum; doar de cateva ori am avut o senzatie foarte intensa de deja-vu si de vis din trecut care tocmai s-a materializat.
In privinta hipnozei: nu am incercat, insa intr-o perioada a vietii mele eram interesat de asemenea lucruri si am mai citit una-alta. Concluzia: oamenii au capacitati de care nu sunt constienti si pe care nu stiu sa si le foloseasca.
De ce resping ideea unii oameni de stiinta: pentru ca este in firea omului sa nege ceea ce nu intelege.
E ca in bancul cu tzaranul care ajunge la Zoo si vede pentru prima data in viata lui o girafa si exclama: "asa ceva nu exista!".
In privinta credintei capatate cu trecerea anilor: eu zic ca aceasta este adevarata credinta, fiindca e capatata printr-un proces activ si constient (si nu impusa de la o varsta cand persoana nici nu pricepe prea bine ce e cu el pe lumea asta).
VIOREL67
06-11-2003, 10:10
Am citit o carte care pt. mine a fost foarte interesanta si de aici am transcris o coincidenta pt. unii un motiv de a ne gandii la ce este soarta..daca suntem sau nu "programati cand venim pe lume.
In primul pasaj se face o demonstratie asupra celor doui presedinti ai S.U.A . si raspunsul logic ,care oricum nu sunt eu cel ce il dau.
Kennedy si Lincoln(numele celor doi format din 7 cifre)sotiile celor doi amintiti care erau in deja la Casa Alba au pierdut un fiu,ambii presedinti au fost impuscati in cap,din spate,intr-o zi de vineri si in prezenta sotiilor lor.....ucigasul lui Lincoln a fost John Wilkes Booth al carui nume socotit in totalitate are cincisprezece litere la fel cum Lee Harvey Oswald insumeaza tot atat..mergem mai departe..anul nasteri lui Boot 1829 lui Oswald 1939..ambii asasini au fost omorati in mod deliberat in vazul celor care i-au capturat si culmea este ca dupa ce au fost impuscati au murit la doua ore...
Lincoln ales in Congres 1847/Kennedy in 1947...Lincoln a devenit presedinte in 1860,iar Kennedy in 1960..o coincidenta frumoasa ..secretarul lui Lincoln se numea ...Kennedy(a fost unul dinter cei ce a staruit pe langa presedinte sa nu se duca la teatru)secretarul lui Kennedynu se numea decat..Lincoln..care la fel ia spus presedintelui insistent sa nu se duca la Dallas.
inchid aceasta observatie(nu este oricum a mea) cu un fapt stiut de multi..incepand cu anul 1840 ,toti presedintii alesi intr-un an care se termina cu o(exceptie Ronald Regan)au murit pe cand erau in exercitiu.
"Fereastra spre trecut " autor Hans Holzer.
VIOREL67
06-11-2003, 10:14
vad mereu ca se inscrie unul altul dar pareri si discutii oha!
bey oameni bunimai este pana la Craciun.....destul:D
Dr.S.Damian
06-11-2003, 11:25
Important e ca sectiunea de consultanta merge. Forumul asta e optional, puteam nici sa nu il pun.
Ce ma deranjeaza intr-o oarecare masura e ca multi vin, trantesc o intrebare, eu le raspund constiincios (bine/prost, nu discutam aspectul asta) si apoi nici nu mai aud de ei. Putini se deranjeaza sa scrie un "multumesc". O fi gratuit serviciul asta, dar asta nu inseamna ca sunt obligat sa le raspund la toti si sa fiu amabil cu oameni care nici macar nu se obosesc sa faca o minima documentare inainte de a pune o intrebare...
O forma de multumire ar fi sa scrie si ei pe forumul asta...
Dar pana la urma ti-am zis: important e ca merge consultanta!
pai nu sunteti singurii 2 care folositi partea aceasta de forum.....mai sunt cativa, e drept cam putini (printre care si eu), dar totusi "merge"; ar trebui ceva care sa-l faca mai atractiv....nu stiu exact ce, acel "ceva".......ce nu vad p'aci: poll-uri (las' ca-mi veni mie o idee care vreu sa o pun poll, sa aflu parerea de la cat mai multi)
e adevarat ca multi se inregistreaza, pun o intrebare banala (ca sa fiu indulgent) si pe urma nu mai dau pe aici....oricum faptul ca se inregistreaza e un lucru bun, nu? (chiar daca nu mai intra pe urma)
VIOREL67
06-11-2003, 22:49
baga G ..nu mai sta....ca hipnoza nu merge:rolleyes:
Dr.S.Damian
06-11-2003, 22:55
Sa stii ca doar inregistratul nu ma ajuta cu nimic. In acest moment mai mult de o treime din cei inregistrati nu au pus nici macar o intrebare (adica au zero posturi). Probabil odata la cateva luni o sa-i sterg pe cei care nu pun nici o intrebare.
Numarul de membrii e putin important. As putea sa clonez pana maine 1000 de noi membrii. Si la ce mi-ar folosi?
da aveti dreptate nu numarul de membrii conteaza
cred ca conteaza mai mult nr de membtrii care intra (viziteaza) zilnic
viorel, o sa revin la hipnoza, n-am timp azi, dar e ceva de zis depre ea (..ceva "diavolesc" :) :) :) )
VIOREL67
07-11-2003, 00:12
ASTEPT CU NERABDARE!
Dr.S.Damian
07-11-2003, 09:57
I-am stricat deja subiectul cu hipnoza lui Viorel, asa ca o sa mai zic ceva off-topic: conteaza cei care intra zilnic si scriu ceva, fiindca sunt destui cei care vin si citesc, dar foarte rar scriu.
In sfarsit, ca sa o scurtam: fiecare e liber sa faca ce vrea!
VIOREL67
07-11-2003, 18:54
nu este bay:)
problema este ca suntem un popor sanatos si cunoscator
in privinta problemelor ....eu am ..destule:D
da, i-am cam stricat topicu', d'aia revin
de ce-am zis "diavolosec"? :) (am imprumutat cuvantu' din ce am citit ca foloseau oamenii in secoloelele trecute pt a descrie hipnoza)
acu vine parerea+experineta mea:
hipnoza: cred ca 50% e programrea creierului iar cealalta 50% e ceva ce trece de noi (si nu ma refer sl subconstient) ceva supranatural.
referitor la ce ai intrebat:
1) da, cred (in fen paranormale)
2)am avut, maximul de "premonitii" a fost acum 3-4 ani, cand "studiam" stintele oculte (vb serios), si era un fel de nustiuce, ca o falsa putere, practic erau zile in care stiam cu cine si cati o sa ma intalnesc si cum o sa fie ziua respectiva, cat de bine sau rau o sa imi "mearga" (lucrul asta s-a intamplat de ffff mult ori, dar numai atunci era extrem de des, acum e in limite "normale")
3)OBE-uri (=outer body experineces=decorpolarizari), am avut numai cateva, tot in acea perioada de acum 3-4 ani, dar nu complete si foarte scurte......oricum partea asta se bazeaza f mult pe sentimente&emotii
4)cu spititele n-am intrat inca in contact.....:) (nici nu vreau)
mai bag shi io o intrebare "suplimentara", a zis viorel ceva, dar sa o trasform putin:
in primul rand nici eu nu cred in blesteme, dar faza e ca, sa iau un exemplu oarecare, cand au intrat in priamida x, cei care au intrat au murit, dar s-a gasit explicatia ca au murit pt ca unii "s-au infectat cand se radeau", ba altii "erau bolnavi dinainte"...etc...etc....in final ei au MURIT....blestemul nu zicea ca or sa moara?!......adica s-a IMPLINT, poate ca oamenii vreau sa ii vada morti rapiti de niste "spirite", sau de o combustie spontana ca-n voodoo, oricum sper c-atzi prins ideea......
mi-am amintit acum....
cica "iubitul" ceausescu ar fi darmat o biserica (manastire...etc) , care avea in curte o piatra pe care era un blestem, blestem care spunea ca cel ce va darama - nu mai stiu exact daca era "cel ce va darama" - respectiva biserica "va muri in prima zi de Craciun", normal ca nea nicu a daramat-o, si iata c-a fost omorat in prima zi de craciun....interseant, nu? ; asta nu inseamna ca s-a implinit blestemul? (daca mai gasesc ziaru' prin casa va spun exact unde sa cautatzi)
VIOREL67
07-11-2003, 22:53
Spiritism nu am facut cu totul ca mi sa ivit ocazia,si din simplul motiv ca nu imi place sa deranjez in viata de zi cu zi dar pe cei dusi(aici ce mai deranjez;) )
am avut contact cu spiritele pot spune..simt..si intr-un cuvant nu ma tem de acele forme..mai mult de astia de pe langa noi:mad:
Regretatul Ion Tugui avea emisiuni fantastice ,facute cu buget mic,si poate a fost singurul care mi-a deschis ochii si asupra altor probleme.Din pacate foarte multi in fel si fel de "reclame"ii folosesc numele pt. a da credibilitate minciunilor lor,spun asta ca intamplarea ma facut sa il cunosc personal si intr-un cuvant era un OM deosebit.
G..parerea mea este ca nu exista in absolut nimic ceva sa pot spune ca este coincidenta..si slava domnului ca am afut experiente crunte in chestiile care oricine altcineva putea sa creada ca este coincidenta.
este un subiect inepuizabil si poate plictisim pe cei de aici,dar sper macar sa ne poata spune cineva ca suntem ridicoli ,ca discutam asa ceva si mai ales aici:rolleyes:
da, nici io nu prea cred in coincidente deloc, asta-i adevarul
Am inceput sa citesc de curand o carte numita Factorul Einstein o metoda dovedita stintific de marire a inteligentei. Am citit vreo 30 de pagini pana acum, sunt multe informatii legate de potentialul "ascuns" al creierului uman. Mai astept sa citesc sa-mi formez o imagine mai clara si o sa postez din nou aici ca vad ca se potriveste la "intorsatura" care a luat-o topicul... ;)
VIOREL67
08-11-2003, 20:22
mici diferente intre noi s lumea animala din sfera a treia
mirosul :toate efluviile odorante care parvin la cele sase milioane de celule olfactive ale noastre ,cand cainele are de 35 de ori mai multe ,adica 220 de milioane/deci pt. a mirosi ceva noi avem nevoie de 200 de molecule odorante si cainele de 30,iar insectele numai de una.
vedere: in aceasta privinta suntem dea dreptul ridicoli.Centru nostru optic,pe retina contine o mie de captatorispecifici pe milimetru patrat.pasarea are 12000,iar un animal rapaceare milionul lejer.
auzul:spectrul nostru auditiv este ingust.de la 16 hertzipt. sunetul cel mai grav pana la 20.000pt. sunetul cel mai ascutit.nici un animal nu coboara mai jos ,in domeniul infrasunetelor;cainele nu poate auzi o frecventade 15 htz,in schimb la ultra sunete ne depasesc lejer la diferenta mare(50.000hertzi)liliacul(orbul dracului)120.000,iar delfinul este tatal absolut cu 150.000,si cand ne gandim ca sunetele de peste 200.000 ucid pestii in apa(cand mergem la peste? :)) )
am vazut mai de mult un film american si imi scapa numele dar nu conteaza..in care era vorba de un sf. cu un inceput bun ,dar in general slab...era vorba de un umanoid descoperit intr-o calota de gheata si la cercetarile facute de de savanti au descoperit ca rapaosatul gandea cu 70 %din creier,la care replica care mi-a placut "daca reusea sa ajunga la 100% era Dumnezeul"
ce neputinta pe noi sau mai bine spus in ce intuneric traim!
viorel, incearca brain wave generator (il gasesti tu pa net si e si mic) sa vezi ce face bazandu-se pe diferntele de hz din sunet, te face sa "auzi" niste frecvente joase de la 1hz pana la vreo 4hz-8-15-30hz etc.....si itzi induce niste stati teta...nustiucum, faza e sa-l incerci, ca niste prieteni de-ai mei au adormit dupa ce le-am pus castile (itzi trebuie niste casti ......"low quality"), te ajuta sa te concentrezi, etc, atentie sporita, meditatii...etc merita sa-l probezi nitel
VIOREL67
09-11-2003, 11:47
il trag sa vad..chiar sunt curios...multumesc
sunt fascinat de asmenea chesti..mai am o chestie care o fac cu pozele,sunt atent la detaliile captate de apartat ,le scanez ,si ma joc ucu ele..si cateodata chiar am surprize fantastice
VIOREL67
09-11-2003, 13:05
mare lucru nu se aude(am boxe)ma duc sa imi cumpar casti..si ochelari de soare.....plec in concediu...la relaxare:D
da, la mine a avut efct aproape nul, dar la unii chiar a mers
si mai are ceva programu' ala de clipeste ecranu' in cate culori vrei, de chiar te hipnotizeaza (dar mai repede iti da dureri de cap & ochi)
la capitoul imagini: ce zici de imaginile alea 3d la care te uitzi "crucis" ca sa le vezi? sunt super marfa
VIOREL67
10-11-2003, 19:19
stai frate ca am tras doar ala audio..
http://www.bwgen.com/doload.htm..nu este asta?sau din talamb ce sunt am intrat unde nu trebuie?sau nu l-am jonglat pe asta..hai ca ma apuc iar de ascultat sa vad daca are video..si daca are inseamna ca eu oricum sunt dusssss..pt. patrie;)
VIOREL67
10-11-2003, 19:27
re ceva dar la 3d inca nu m-am descurcat..incerc poate cad lat in timp ce testez
imaginile 3d sunt...superbe....dincolo de cuvinte ...eu am avut o carte cu poze d-astea 3d si cam 3 ani n-am putut sa vad pozele alea 3, dar pe urma....sunt mai multe tipuri de poze 3d, dar 2 principale: sterogramle (arata exact ca o textura din jocuri) si cele side-by-side/analygraph (2 poze aparnet asemanatorare dar filmate din unghuri usor modificare stimuland ochii umani)
apropo de poze....va palce ce imagine mi-am randat?...eh....sa nu ma laud ....:)
minola82
05-06-2007, 23:45
Si eu am auzit multe teorii si mituri despre hipnoza. Nici nu stii ce sa mai crezi.
De curand am vazut pe piata niste Cd-uri ce contin sedinte de hipnoterapie cu diferite teme: slabit, stres, gandire pozitiva, ...etc.
D-le profesor, am si eu o intrebare. Sau mai precis as dori sa va cer opinia in legatura cu Cd-urile de acest gen care au aparut si in Romania si se vand prin diferite librarii sau pe magazinul online: www.hipnoterapie.ro
Credeti ca sunt eficiente? Chiar reprezinta hipnoterapia o alternativa la medicina traditionala? Cat e adevar si cat e mister?
Va multumesc anticipat.
ala_care_este
07-06-2007, 19:31
Este primul meu post aici, asa ca voi incepe prin a saluta restul utilizatorilor.
In alta ordine de idei, nu sunt de parere ca hipnoza digitala poate functiona. Datorita lipsei de fluiditate a stimulilor ... fie ei auditivi sau vizuali. Mai ales vizuali. Daca in mod constient nu percepem alternanta cadrelor, va asigur ca ochiul simte ca ceva nu e in regula. Deci stimulul nu este continuu, asa ca sunt destul de sceptic in privinta metodelor astora. Nu consider ca ar fi hipnoza reala.
cipriansabin
05-07-2007, 12:03
este un subiect interesant si eu am avut cateva deja-vu. iar despre decorporalizare m-i s-a intamplat numai in vis .visam ca mergeam pe strada si la un momentdat imi priveam corpul de sus.
deus_073
21-08-2007, 15:38
hipnoza ? Richard Bandler !
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.