PDA

View Full Version : O Mamica Disperata

Unregistered
30-01-2006, 18:18
BUNA ZIUA!
Sunt mamica unei fetite de 12 ani si 8 luni care are 1.68 si 93 kg.
Pana in clasa I a fost un copil normal adica in limitele kilogramelor pentru varsta ei, dar dupa varsta de 8 ani a inceput sa i-a in greutate vizibil. Deja in clasa a 3 a nu mai intra in uniforma scolara si a trebuit sa-i fac uniforme pe comanda. Am fost la medici, la psihiatru (sa determine cauza care o impinge sa manance atat de mult, dar fara rezultat), la endocrinologie si rezultatele au fost dereglare hormonala, si mi-au spus ca dupa ce o sa-i vina ciclul o sa se rezolve problema ...dar nu a fost asa....ciclul a venit exact la varsta de 9 ani si lucrurile parca s-au inrautatit, dezvoltarea ei s-a produs si mai rapid, luand in greutate foarte mult in medie 15-16 kg pe an. Are o pofta de mancare exagerata si ca urmare am ajuns sa izolez frigiderul pe care l-am mutat in camara si am pus lacat pe usa. Acum s-a marit si sufera datorita faptului ca, colegii ei sunt rautaciosi si o tachineaza cu diverse apelative, si am discutat cu ea foarte serios ca de multe ori de altfel, dar acum a venit de la ea ideea de a incerca s-o ajut sa slabeasca.
Am descoperit de curand Fibromix-R care am citit in prospect ca ar diminua pofta de mancare si am inceput deja sa-i dau cate 2-3 tablete inainte de masa cu un pahar de apa. Am schimbat stilul ei de viata prin a-i impune sa manance in fiecare zi acelasi lucru pana i se va face lehamite de acea mancare. Dimineata la trezire mananca lapte degresat cu cereale cu aroma de ciocolata pentru ca-i place la nebunie ciocolata. La ora noua si jumatate o eugenie, sau 2-3 biscuiti sau un baton cu cereale , la ora 11 si jumatate mananca o supa sau o cirba cu o felie de parizer sau de branza. La scoala ca supliment se repeta suplimentul de la ora 9.30, la ea nu are bani ca sa mai poata sa-si suplimenteze portia, la ora 18-19 cand ajunge acasa mananca ceea ce a mancat si la ora 11.30 iar desert un grepfruit rosu. Acest sistem il aplic de o saptamana si deja a scazut 3 kg si este tare mandra de asta. Cand ne-a apucat de acest regim avea 96 kg. De ceea ce-mi este teama este faptul ca atunci cand nu va mai vrea sa manance asa sa nu se ingrase si mai rau. Un lucru este de semnalat : la 11 ani a fost diagnosticata cu ulcer gastric, a facut tratament si a fost chiar internata pentru acest lucru. M-am mirat foarte tare pentru ca stiam ca face ulcer cine nu mananca dar nu si cei care mananca atat cat manca ea. Va rog sa-mi spune-ti daca procedez bine asa cum am inceput si care este greutatea la care trebuie sa ajunga .
Va multumesc.

ioanna
31-01-2006, 19:48
draga mea, in primul rand iti inteleg disperarea pt ca si eu am fost supraponderala si mancam cat 7. norocul meu este ca am facut intotdeauna sport si cand m-am accidentat, a trebuit sa ma las si atunci m-am ingrasat. acum fac fitness de 5 ani si sunt extrem de multumita de rezultat. problema este ca dieta fetei tale nu e echilibrata. eugenia si celelalte dulciuri pe care i le dai nu sunt bune si desi a slabit 3 kg, ii trebuie o dieta bogata in vitamine si minerale si nu dulciuri.ea trebuie sa manance putin la fiecare 2 ore ca sa-si accelereze metabolismul. daca nu poate sa stea fara dulciuri, ai putea sa-i cumperi Fibrobar care are ciocolata, dar are si nutrienti, e sarac in calorii si poate inlocui o masa. incearca treptat sa-i dai sa manance legume si carne slaba si sa o duci sa faca aerobic. miscarea e foarte importanta pt ca desi, sa zicem ca va tine regim, se va plafona la un moment dat si nu va mai reusi sa slabeasca. asa ca sportul e binevenit!e extrem de important sa o ajuti sa slabeasca acum, pana nu devine constienta de corpul ei la adolescenta, ca atunci vei avea mari probleme, asa cum am avut eu...atunci va avea caderi nervoase si complexe de inferioritate...trebuie salvata de calvarul acesta prin care eu am trecut si nu doresc nimanui sa treaca.