PDA

View Full Version : Greutatea si burta

Unregistered
09-11-2003, 12:20
D-le doctor, am o mare problema inca dinainte de a incepe practicarea culturismului : fie scad, fie iau in greutate mereu am dificultati in a avea un abdomen cat de cat plat. De cca. 2 ani am inceput practicarea culturismului si rezultatele au fost vizibile, insa si burta a devenit tot mai vizibila. Din vara am intrerupt anrtenamentele cu greutati in favoarea celor aerobice(am dat Bacul la sport),am slabit cam 8-9 kg dar burta imi este tot iesita in evidenta cu toate ca tesutul adipos este acum aproape eliminat si muschii abdominali sunt destul de dezvoltati.
Se poate sa am vreo boala, vreo predispozitie spre asa ceva???
Mentionez ca provin dintr-o familie de ectomorfi si singurele persoane mai grase din familie sunt mama si bunica mea cu care seman insa f. putin. Ce trebuie sa fac pt a avea un abdomen plat si a creste in masa musculara fara a-mi creste si burta???
va multumec anticipat!

Dr.S.Damian
09-11-2003, 22:59
Daca spui ca grasime nu ai aproape de loc (adica atunci cand ciupesti pielea, nu se simte nimic sub ea, decat peretele muscular al abdomenului), iar muschii abdominali ii ai bine dezvoltati, trag concluzia ca este vorba de conformatia particulara a abdomenului tau.
Mare lucru nu poti schimba. Nu este vorba de o boala. Continua sa iti antrenezi musculatura abdominala, in special muschii oblici (pe flancuri) si ai grija permanent sa mentii un tonus crescut al musculaturii abdominale (adica “sa sugi burta”, cum se spune popular).