View Full Version : de cate ori?
vreau sa aflu si parerea voastra (in special a ectomorfilor) in legatura cu numarul de antrenamente pe saptamna pentru fiecare grupa musculara.
desi acum nu ma antrenez, doar lucrez pe-acasa cand am chef, dar vreau sa imi fac un rpogram cat mai bun (pentru cand o sa ma reapuc de sala peste cateva luni), si "oscilez" in a-mi antrena 1 data sau de 2 ori fiecare grupa musculara pe saptamna (5 zile antrenament, luni-vineri), desi ma gandeam la situatia grupe mari (piept, spate, picioate) 1 data si grupe mici (biceps,triceps,abdomen..etc) 2 ori
ceea ce e adevarat e ca la 1 antrenament pe saptamana, masa musculara nu scade, poate numai sa isi piarda tonusul (dar in cazul meu nici nu simt ca creste....)
VIOREL67
18-11-2003, 08:10
nu fac parte G din categoria enuntata ,dar CRED (o simpla parere personala) ca la ecto alimentatia si odihna sunt bazele unei dezvoltari reala,cand spun alimentatie ma refer si la o suplimentare adecvata ,chiar cu bataie destul de larga.antrenamentul cred ca maxim de 3 ori pe saptamana,sa fie timpul util de odihna si crestere adecvat.Sincer nu este de condamnat daca se folosesc ajutoare externe:rolleyes: ..dar si o protectie reala. a l c o o
eu sunt ectomorf.
caligula are dreptate. pt. ectomorfi ,baza este mancarea si odihna iar 3 antrenamente /sapt. sunt suficiente.
2 gr proteina /kilocorp zilnic, antrenamente scurte si cu greutati care sa-iti permita 4-6 repetari,odihna si cresti---garantat!
la inceput,pt. o perioada va trebui sa faci antrenamente de incepator pt a invata miscarile CORECTE si a simti muschii lucrand.
Intreaba-i pe cei de la sala,care se pricep.
Citeste,informeaza-te despre culturism,intreaba...
ps:nu te lua la intrecere cu nimeni si AI RABDARE!
VIOREL67
18-11-2003, 16:34
ulise frate!
1.aici sunt viorel67:mad:
2.parca aveai de trimis ceva din varful muntiilor:D (nu mai fi chitros si trimite..ca acusica vin sarbatoriile si mai fac si eu o zmecherie)
din poza nu pari sa fi un ecto 100%,ceva corcit ai tu frate:D
(am glumit)
sunt ecto 100%,crede-ma.
daca nu mananc 3 zile ca lumea ma trag la fata ca tzapul la koaie.
deci firea mea e sa fiu schilod.
ps. ai si tu ca tot omu' o adresa sau iti arunc eu de aici si tu prinzi din zbor?
1)de 3 ori pe saptamana nu vreau; am 3 ani de antrenament deci cred ca 5 zile pe sapt e destul de bine, doar ca la 2 antrenamente per grupa pe sapt cam stagnez si nu stiu cum ar fi daca as face doar 1 antrenament pe saptamana, oricum cred ca voi creste mai mult, dar oricum depinde de mine, sa vad cum o sa ma simt (cand o sa incep antrenamentul)
2)ulise dupa poza aia nici io nu cred ca esti ectomorf...serios.....sa vezi ce oase subtiri am de mi-e scarba.......
VIOREL67
18-11-2003, 21:32
G stiu ca nu ai stare, dar incearca doar 3 antrenamente pe saptamana si mancare+suplimente+;) +odihna si sa vezi daca mai stagnezi.
omoara grupa cu repetari putine si greutatea sa o visezi..tine un jurnal unde sa iti notezi absolut toate varfurile care le faci si sa vezi comparatie de la saptamana la alta.
Ulise omul glumeste ....nu te bag eu la cheltuieli mai ales ca vin sarbatoriile..ai de cotizat la cei dragi..ei sunt cei ce trebuie ajutati,ca aici este greu muica...nu ca la tine cu 4 ore munca si castigi cat 5 salariati la I.M.G.B.:D
Sanatate si numai de bine
fratiilor aruncati si voi poze la fise..nu mai fiti pudici:D
:) viorele cam ai dreptate.....acum si pana prin martie sunt in concediu medical cu sala, deci frec cate-un antrenament p-acasa
(s-ar putea sa stii ca acu-s in pauza ca am mai zis pe forum).....
GRESELI (adica ce faceam acum cateva luni, si.... nu prea era bine)
antrenament:
luni & joi pipet & triceps
marti & vineri spate & biceps
miercuri piciorushe & umeri
(condimentate din cand in cand cu abdomen, trapez, antebratz si etc)
nici cu alimentatia nu eram bine (asta si din cauza banilor care in loc s-ajunga pe suplimente ajungeau la c....oltzu strazii :) ), cred ca in general mancam cam 1,8 g prot zi si carbo cam 3-4g....
oricum cand o sa ma reapuc serios sa fac cum trebuie (cu minim 2.g prot si 6-7g carbo).......era sa uit si de sfantul naposim de la manastirea anabolica :)
_G_..eu as zice sa faci 5 antrenamente pe sapt...cum ai zis si tu..si eu am acelasi program...si cresc..si e facut de un culturist...acuma nua..fiecare cum crede...eu iti recomand unul din astea 2 programe:1 luni-piept umeri
marti-spate trapez
miercuri-biceps triceps antebrat
joi-picioare abdomen
vineri-piept alergare(etc)
2 e la fel cu primul exceptand zilele de luni (piept-spate) si marti(umeri-trapez)..eu am facut al doilea program timp de 4 luni si am reusit sa cresc in piept 8 cm in brat 4-5 fara sa iau decat proteine...de abia de putin timp fac primul program si iau si naposim.... Sa-mi spui ce parere ai.
mda....ai drpetate
la mine sunt mai multe motive:
1) nu pot sa fac decat luni-vineri (sambata e full + ca n-am chef sambata, nu stiu de ce, si duminica e inchis, oricum nu vreau sa dau weekend-u' pe sala si 2 zile consecutive de odihna prind bine)
2) suplimente (adica luate optim) n-am luat niciodata mai mult de 3 sapt -1 luna (in mare parte nu-mi permiteam toti banii pe sala)
*** am facut un calcul si ma costa cam 2,5 - 3 mil pe luna, cred ca s-ar putea sa merite, dar o sa iau si napo (max 20-30mg zi) sa asimilez cat mai mult (ca pe urma sa nu plang dupa bani)
3) am incercat si cu 1 antrenament (per grupa) pe sapt, si nu prea merge, ma simt "fleshcait", cateodata fac febra, dar nu stiu/nu pot sa spun ca cresc sau nu asa (n-am continuat prea mult cu antrenamentul asta ca nu-mi placea....)
in rest......in general fac multe serii la exercitii (la piept, spate si biceps fac cele mai multe si de cele mai multe ori pana la epuizare, si faza e ca chiar ma simt bine si relativ cresc)
vlad, 8 cm la piept e normal (dupa mine), dar la btarze (mai ales pt un ecto) e ffff bine 4-5 cm .....da' n-am inteles exact, cu care program ai crescut asa? (ala cu 2 antr. per grupa pe sapt.?)
urmeaza devierile mele (devenite obisnuintza:) )
de napo...hai ca "stiu"......
da' deca......am tot citit (n-am vorbit inca cu nimeni care sa fi luat deca) ....ba' ca de la injectii ramai intepenit (temporat) la picior / umar ...etc, ba ca e f dureros, dureros chiar si la cateva zile dupa (nu vorbim despre o injectie facuta prost/gresit).....oricum majoritatea (de fapt peste 90%) ziceau ca n-or sa mai ia deca niciodata.......ceva "idei"?
(intreb pt clasicul ciclu napo-deca care s-aude c-ar avea rezultate "minune", si nu prea mi se pare exagerat)
Deci..la intrebare cu deca habar nu am sa-ti raspund.
De crescut daca vrei sa cresti in brate poti face 2 antrenamente pe sapt la biceps si la triceps dar in zilele in care face biceps sa faci doar biceps triceps eventual si antebrat...nici o alta grupa...iar daca ai facut luni biceps triceps nu mai faci decat joi sau vineri biceps si triceps... si cele multe serii...
Eu fac asa: biceps: 4 serii cu bara...20,15,10 respectiv 8 bucati si cresc la fiecare serie greutatea
dupa aia 4 serii cu ganterele(ciocanase :>) tot asa ca si la bara... dupa aia 4 serii cu coutl pe coapsa nr de repetari la fel ca si la celalalte exercitii..si eventual mai faci la bancuta aia nu stiu cum se numeste...stai cu bratele intines peste o bancuta si ridici bara...sti tu care:D
iar la triceps seriile si nr de repetari la fel: impins pe bancuta de piept cu mainile apropiate dupa aia cu bara aia asa mai serpuita(scuze dar nu stiu denumirile:>) intins pe spate si flexii din antebrat....sti tu exercitiul....si dupa aia tragi in jos la scripete..cam atat incearca timp de 1 luna si cresti 2 cm daca iei ceva proteine...daca iei si napo...hohoh :>..
in piept...habar nu am de ce cresc asa putin dar nua...de asta si iau napo...pentru piept... altfel n-as fi luat nimic..dar in piept nu reusesc sa cresc nicicum...la toate celelate grupe am crescut vizibil...in trapez am crescut enorm...in biceps considerbail in umeri la fel...nu stiu...incerc acum sa fac piept cu umeri...poate piept si spate era prea obositor in aceiasi zi si de aceea nu am crescut asa mult...o sa-ti spun rezultatele :>
"""pt biceps:12 serii a cate
20,15,10 ,8 repetari"""
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
lol!!!!!!!!!!!!:
VIOREL67
23-11-2003, 01:38
graba strica treaba:D
daca asta este program pt. biceps si mai ales pt. crestere musculara..atunci este (cred) gresit.maxim 3 serii a cate 6-8maxim,si greutate cat cuprinde.in fond bicepsul este o grupa relativ mica si nu trebuie cocosata la modul asta...gandeste ca si la exercitiile pt. spate mai trage din greu saracul bicepsannn:rolleyes:
1) pipept cu spate (in general 2 grupe MARI in aceeasi zi mi se pare gresit, e o prostie, desi unii campioni fac lucrul acesta, dar in cazul meu nu e vorba nici de super-genetic nici de tone de suplimente)
2)flexiile ciocan (hammer) mi se par f bune, dar nu pot sa fac decat maxim 6-8 repetari pt ca sunt f grele (cel putin in cazul meu)
3) bine ca te-ai gandit la solutia sa separi pieptul de spate, fa-le in zile diferite, poate pauza de 2-3 zile intre ele, dar te intreb serios dupa ce trageai bine la spate, mai aveai putere sa faci ceva la piept? (eu unul dupa o gupa mare sunt aproape epuizat)
da G ai dreptate...nu mai aveam prea multa energie... iar cat la raspunsurile lui viorel si ulise...mai cititi si voi reviste si intrebati... si o sa vedeti ca unii sunt adeptii seriilor putine...cu greutatti..iar altii serii multe si greutati medii...si o sa caut revista in care scria de un campion din anii 80 care are adeptul seriilor multe.
aaa.. G la flexiile ciocan...incepe greutate mica...si cresti progresiv..incearca 1 luna...si o sa vezi rezultatele.
VIOREL67
24-11-2003, 23:26
nu te contrazic..cu totul ca am ceva citit la activitate si poate ai dreptate si am citit eu printre randuri.
daca tot ai citit tu in revista aceea spune-ne si noua astia care nu am citit ,ce constitutie si tipul somatic al campionului amintit..daca era ecto ..ai perfecta dreptate..ce-a ce nu cred ..deoarece era exclusa varitianta sa fie campion...:))
ai un fel grabit de a vedea lucrurile :mad:
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.