PDA

View Full Version : Antrenament

andrei
24-11-2003, 05:49
Stimate dle doctor,
Am luat o hotarare sa scot din antrenament genoflexiunile si indreptarile, pentru a nu fi avantajat la o hernie sau o hernie de disc, cu toate ca inca nu am probleme, desi am practicat aceste exercitii timp de jumatate de an.
Pentru spate combin exercitii de ramat cu exercitii de tractiuni, dar la picioare execut doar extensii la aparat pentru cvadricepsi si flexia gambelor pe coapse pentru femurali, si bineinteles gambe.
Tinand cont ca nu avem o presa in dotarea salii, credeti ca cu aceste doua exercitii pentru picioare voi creste in masa musculara? Sau va trebui sa incep din nou genoflexiunile.
In legatura cu priza, am o intrebare. Multi prieteni din sala tin bara si la impins, si la extensii din culcat in cele patru degete, adica nu o priza de tip lacat. Cum imi recomandati?
Am si o intrebare referitoare la nutritie. Pieptul de pui si ouale, cum trebuie preparate? Fripte sau fierte? Are vreun bai daca pieptul de pui il mananc fript?
Va multumesc!

Dr.S.Damian
25-11-2003, 22:53
Nu cred ca e cazul sa elimini geno si indreptarile daca nu ai probleme cu coloana sau cu peretele abdominal. Sunt exercitii de baza, care actioneaza asupra multor grupe musculare si fac parte din “arsenalul” oricarui individ care vrea sa faca intr-adevar culturism.
Ai sanse sa te dezvolti si cu acele exercitii daca folosesti greutati adecvate, insa ai avea rezultate mai bune cu geno si indreptari, in combinatie sau nu cu celelalte.
Priza este importanta in masura in care iti asigura o executie adecvata. Eu de exemplu nu pot sa iau priza la impins cu degetul mare in opozitie cu celelate (deci “lacat” cum zici tu). Iti recomand sa faci asa cum te simti tu mai sigur pe situatie.
Poti sa mananci puiul si ouale atat fierte cat si fripte, chiar si prajite, dar prefera prima varianta. Incearca sa gatesti in tigaie de teflon.