luc
24-11-2003, 10:25
buna ziua! ce mai faceti? sper ca bine iar vacanta sper ca a fost pt recreere si refacere ca sa spun asa si nu pt cauze medicale(raceli,eu mai stiu ce ,etc) astazi mi-am propus sa va deranjez cu cateva intrebari in legatura cu slabitu. stiu ca pt a slabi trebuie sa mananci mai putin decat consumi si ca trebuie sa mananci de 6 ori pe zi (putin si des) si ce ar trebui sa mananc dar ar mai fi o problema: eu sunt sportiv de performanta si atunci cand ma pregatesc de un concurs trebuie sa slabesc dar intotdeauna pt. mine e un chin pt ca nu stiu sigur daca pana la data concursului ajung sa slabesc cat doresc sau cateodat slabesc chiar mai mult si ajung in ziua concursului foarte slabit. tin sa precizez ca ma duc la sala de 4 ori pe saptamana, la antrenamente de karate tot de 4 ori iar cand mai am timp ies la pregatire fizica(alergari, sprinturi,chestii care se fac mai mult la atletism-dar intr-un ritm intens.). cu toate astea slabesc destul de greu. ma gandesc ca se intampla chestia asta pt faptul ca sunt endomorf. am 1,70 inaltime si 85kg(foarte mult)si v-as ruga sa-mi spuneti cate grame de proteina ,carbohidrati si grasimi trebuie sa mananc la o masa , si cate mese ar trebui sa iau ca sa slabesc 1 kg pe saptamana(am citit ca daca se pierde mai mult de un kg pe sapt. se pierde si masa musculara). v-as mai ruga sa-mi spuneti cum ma pot mentine dupa aceea la greutatea ajunsa. cate grame din prot.,carb. grasimi ar trebui sa mananc.unii baietii de la sala m-au sfatuit sa mananc cate 200 de calorii pe masa de vreo 6 ori pe zi . este bine si asa? nu sunt prea putine calorii? acum o sa va scriu niste formule pe care le-am gasit intr-o revista din afara despre slabit:
greutatea(pounds)inmultit cu 11=bmr(calorii)
BMR inmultit cu 0,4(activ. moderata)= calorii necesare pt "psihical exhartion"(1)
(1)+BMR=calorii necesare pt mentinere(2)
(2)-500=calorii necesare pt a slabi?
sunt bune aceste formule?
sper ca nu v-am zapacit cu toate chestiile astea si va astept cu nerabdare raspunsul. va multumesc anticipat.
greutatea(pounds)inmultit cu 11=bmr(calorii)
BMR inmultit cu 0,4(activ. moderata)= calorii necesare pt "psihical exhartion"(1)
(1)+BMR=calorii necesare pt mentinere(2)
(2)-500=calorii necesare pt a slabi?
sunt bune aceste formule?
sper ca nu v-am zapacit cu toate chestiile astea si va astept cu nerabdare raspunsul. va multumesc anticipat.