dan boer
25-11-2003, 14:15
am citit de curand intr-o carte mai veche de bucate ceva despre lapte care m-a bulversat.scria ca laptele consumat impreuna cu alte alimente este indigest,deoarece alcalinizeaza sucul gastric impiedicand digestia completa a alimentelor.la fel scria si despre albusul de ou crud.din alte carti stiu ca laptele si albusul sunt folosite in intoxicatiile cu acizi precum si la tratarea ulcerului gastric.practicand culturismul in meniul meu intra o mare cantitate din aceste produse in starea care am descris-o mai sus.as dori o explicatie mai clara despre modul cum pot fi consumate aceste alimente in conditii de randament optim.
ex:100 gr. de carne de vita-21 gr.proteine
2 oua-14 gr.proteine
300 ml.lapte-9 gr.proteine
daca eu consum toate astea la o masa absoarbe organismul 44 gr. de proteine(cantitatea existenta in toate aceste alimente)?
--e de preferat sa folosesc laptele separat,in afara meselor principale?
--daca beau 1 l de lapte pe stomacul gol se absorb proteinele din el in proportie de 90%?
ex:100 gr. de carne de vita-21 gr.proteine
2 oua-14 gr.proteine
300 ml.lapte-9 gr.proteine
daca eu consum toate astea la o masa absoarbe organismul 44 gr. de proteine(cantitatea existenta in toate aceste alimente)?
--e de preferat sa folosesc laptele separat,in afara meselor principale?
--daca beau 1 l de lapte pe stomacul gol se absorb proteinele din el in proportie de 90%?