PDA

View Full Version : Izometria

VIOREL67
05-09-2003, 20:25
DOCTORE! am observat o chestie destul de interesanta din punctul meu de vedere..mereu se specifica in revistele noastre si nu numai ,la fiecare exercitiu problema este sa SIMTI muschiul ca lucreaza,care de multe ori chiar nu lucreaza la capacitatea maxima.Nu este mai indicat ca incepatorii sa faca un mic"curs' de izometrie?Spun asta deoarece am observat la multe exercitii ca daca am controlul la liber pe grupa respectiva ,cand o incarc atunci il "rup"
Ex.Am vazut destui care fac impins de la piept,cu priza larga unde normal trag pectoralii si a doua zi aveau febra la triceps si abdomen..si exemplele sunt multe..:(

Dr.S.Damian
05-09-2003, 20:31
L-am mutat inapoi aici.
Cred ca tu te gandesti la faza izometrica a unei repetari, care este cam acelasi lucru cu tehnica de intensitate postulata de Weider, anume contractia la varf. Cred ca oricine trage mai serios stie cat de bine se "simte" muschiul dupa un antrenament in care a facut repetari cu blocarea miscarii "la varf", adica mentinerea unei contractii timp de 1-2 secunde (sau mai mult) la punctul maxim al cursei (de exemplu la flexii cu bara pentru biceps - cand ajungi cu bara sus). Nu chiar toate exercitiile se preteaza la tehnica asta.
La asta te refereai in mesajul tau?

Cei care fac febra la triceps cand lucreaza impins ori iau priza prea ingusta, ori tin coatele spre in fata (in loc de in lateral), ori au pectoralii nedezvolati si atunci preia prea mult tricepsul.
Cu febra la abdominali e alta poveste: triseaza, se arcuiesc si isi folosesc alte grupe ca sa "zvacneasca", evident din cauza ca pun prea multa greutate si lucreaza incorect, bazandu-se prea mult pe impuls ("momentum", cum zic americanii).

m.mihai
23-09-2003, 16:36
cind fac fluturari cu ganterele fac febra musculara la dorsali....:(
si inca ceva cind fac flotari la paralele(le fac pt .triceps)fac si febra la piept....
asta atunci cind nu aveam programat piept,sau spate....:(

VIOREL67
23-09-2003, 16:43
ce te plangi mihai ca iti lucreaza oricum.vezi sa nu faci abdominalii sa faci febra la antebrate:D

m.mihai
24-09-2003, 14:12
:)
nuuu ....numai cind rid prea mult