PDA

View Full Version : produse pentru topirea grasimii

minos
26-11-2003, 12:56
De foarte multa vreme ma lupt cu kg in plus. De aproape 3 luni fac sport la o sala deschisa aproape de casa si nu am rezultate multumitoare (am 36 ani, 1.67m inaltime si o greutate de 74kg). Precizez ca tin regim dar numai 2-3 luni cat merg la sala zi de zi apoi daca vin sarbatorile sau merg in concediu revin la o alimentatie cat de cat normala.
De o saptamana iau Fibrobar 3 pe zi dar nu observ nici o ameliorare. Va rog din suflet ajutati-ma cu un sfat ce dieta sa tin si eventual ce produse pentru arderea grasimii ar fi benefice pentru mine si daca au sau nu efecte secundare (deoarece iau si alte medicamente pentru diferite afectiuni)
Multumesc mult pentru ajutor

Dr.S.Damian
30-11-2003, 19:29
Povestese-mi cat mai in detaliu ce faci la sala, ce program de viata ai, ce mananci, fiindca trebuie sa imi fac o imagine cat mai clara.

minos
05-12-2003, 13:40
Cand ajung la sala fac 10 min pe stepper, apoi merg la banca pt abdomene, apoi merg la un aparat unde lucrez pt maini si picioare alternativ, poi fac exercitii la scripete pt picioare, ridic greutati pt picioare la un alt aparat, sar coarda vreo 5-10 min, folosesc apoi un aparat care te ajuta la subtierea mijlocului (imi cer scuze dar nu stiu cum se numesc aparatele - nu exista instructor) si cam atat, stau 1ora, 11/2ora la sala.
La servici stau tot timpul pe scaun (sunt corector), mananc dimineata Fibrobar, la ora 13-14 alt fibrobar sau baton energizant cu proteine iar seara am o foame mare simi fac o salata, cartofi fierti, fructe. Mentionez ca de 3 ani nu mai consum carne decat de peste foarte rar dar recunosc ca am o atitudine haotica fata de alimentatie. Cateva luni ma privez de tot ce-mi place ca mancare , reusesc sa slabesc apoi ma bucur ca vin sarbatorile sau concediul si mananc normal dat tot fara carne, grasimi, tocaturi in schimb consum produse de patiserie si multa paine.
cam atat, astept cu nerabdare raspunsul dvs.

P.S. M-am inregistrat ca membru "minos" dar intrebarea cred ca am puso la sectiuni diferite, de aceea verificam si nu vedeam raspunsul dvs. M-am cam incurcat cu sectiunile astea, aveti rabdare cu mine un pic, pana ma descurc sa folosesc site-ul cum trebuie! multumesc

Dr.S.Damian
07-12-2003, 14:46
Problema ta este la nivelul alimentatiei. Desi nu cunosc foarte multe despre regimul tau alimentar, am impresia ca ai un consum prea redus de proteine. Regimul tau se bazeaza in procent prea mare pe carbohidrati.
Oua (albusuri mai ales), lapte, branzeturi (slabe), peste slab, carne de pui fara piele – ar trebui sa constituie o parte importanta din alimentatia ta. De asemenea, nu e prea bine sa nu mananci in prima parte a zilei si ca ai un consum caloric crescut seara. Incearca sa mananci mai multe mese pe zi in cantitate mica. De exemplu fa-ti niste sandvisuri cu piept de pui sau cu branza, manaca mere sau alte fructe, manaca orez...
Portii mici si raspandite pe tot parcursul zilei.
Mai povesteste-mi cate ceva despre tine, fiindca nu am cum sa-ti spun totul deodata.

Atentie: Fibrobarul trebuie sa inlocuiasca o masa, nu sa completeze, fiindca el nu este in sine un produs de slabire (adica nu contine substante ce ard grasimea). Apropo de asta, ai putea sa incerci un fat burner sau l-carnitina.

minos
08-12-2003, 14:57
La recomandarea unei foarte bune prietene care locuieste in Anglia iau de cateva luni bune ulei de borago ce contine acizii gama linoleici si este un produs natural pt multe afectiuni (intarirea sistem imunitar, inima, colesterol, probleme menstruale, functionalitatea optima a pielii) pot spune ca ma simt excelent, zi dupa zi mai bine, durerile menstruale s-au redus ca intensitate, ce mai sunt multumita, mai ales ca prietena mea mi-a spus ca de luni bune il ia si ea si a reusit sa slabeasca in jur de 20 kg. Il iau si eu dar de slabit tot n-am slabit. Incepand din 2000, incetul cu incetul am devenit o adepta a vegetarianismului (dupa cum v-am spus nu mai mananc peste decat f. rar in schimb bat pe vegetale si fructe dar dupa cateva luni ma satur de atatea privatiuni si scap precum capra in trifoi, la merdenele si paine multa.
Anticonceptionalele le iau sporadic, timp de 2 luni odata la 4-5 luni atunci cand ma intalnesc cu sotul meu (lucreaza in strainatate).
Am urmat regimuri diverse, in 2000 am tinut chiar un post negru de 21 zile(dupa sfaturile lui Valeriu Popa), am urmat regimul Oshawa numai cu cereale, dar nu mai pot, acum daca vreau sa incep din nou un regim strict sau cateva zile de post am niste dureri fantastice de cap(migrene) cu incetosarea vederii si stari puternice de voma si stare proasta). Stiu ca aceste simptome se datoreaza toxinelor care ies in sange si trebuie depasit momentul(m-am documentat in acest sens) dar nu mai pot merge mai departe, cred ca nu mai am vointa suficienta.
As consulta si un nutritionist (am colege care au rezultate remarcabile in urma sustinerii unei diete pe gramaj facute de doctorul nutritionist) dar nu am motivatia financiara (am inteles ca costa destul un astfel de program). Asa ca nu-mi ramane decat sa merg mai departe dupa urechea mea, asta in cazul in care nu ma ajutati dumneavoastra, domnule doctor!
As dori sa-mi spuna cineva (tinand cont ca nu consum carne) uite luni consumi atatea grame de cutare, cutare si cutare, marti atatea grame de cutare si cutare si asa mai departe.
Spuneti ca pot lua L-carnitina fara nici o problema, domnule doctor?Atunci e OK voi incerca si acest lucru.
Va multumesc pt rabdarea cu care m-ati urmarit si pt raspunsurile dvs ulterioare.

VIOREL67
08-12-2003, 21:22
Cand ajungi la sala lasa aerobicul pt. final deoarece te obosesti fara rost.Pe multi ii vad cum incep antrenamentul in felul asta si chiar nu inteleg logica..termini cele 10 minute de steppar deja esti cu repiratia sacadata si lac de transpiratie si sunt convins ca forta si mai ales concentrarea nu mai este optima pt. antrenamentul standard de tras de" fiare"
Nu folosi baton cu "energetizant" deoarece daca te uit pe eticheta are ceva calorii peste FIBROBAR.La fibro bar iti recomand jumatate de baton +un pahar de PEPSI-MAX si te face full:))
L-Carnitine serveste fara restrictie ca este bun al dracului pt. organism..oricum noi astia la varsta asta tot speram ca ce are un inceput nu are sfarsit:))
Foloseste cu succes painea de tarate..te vei obijnui cu ea pana la urma si mai ales dorinta ta este una destul de modesta si reala nu ca la altii:))
tine un carnetel in care iti notezi precum piz..femeile tot ce bagi pe sub nas..si continutul caloric...
Numai de bine!
Ps
nu te chinui acum frate..ca deja intram in sarbatoriile nucleare si este pacat ..baga tare din ianuarie si garantat vei reusi..

Dr.S.Damian
09-12-2003, 17:54
Originally posted by VIOREL67
precum piz..femeile

n o w a y c u s s :D

minos
10-12-2003, 12:57
domnule doctor,
revin cu o intrebare in urma citirii unui articol dintr-o revista unde se vorbea de efectele salutare ale unor produse produse de Pharma Nord. E vorba de Bio-Chrom FTG, Bio-Fiber si Bio-Siluet. Dintre toate mi-a atras atentia Bio-Siluet deoarece mi s-a parut produsul cel mai bun pt slabit avand in compozitie Coenzima Q10, Carnitina, Crom si Garcinia cambogia. As dori sa-mi spuneti daca pot incepe pentru o buna perioada de timp administrarea de Bio-Siluet pe fondul unei diete hipocalorice si a unui program sustinut la sala de gimnastica. Am inceput sa va pun sfatul in practica si pentru un timp voi practica doar bicicleta, saritul la coarda si stepperul (banda de alergat nu exista). As fi luat si Bio-CLA din aceeasi gama, dar dupa cum v-am mai scris iau de luni bune Uleiul de borago care contine cei doi acizi linoleici. Astept raspunsul dvs. multumindu-va pt ajutor si sfaturi.h e l p

Dr.S.Damian
10-12-2003, 16:03
Ai dreptate in legatura cu regimurile: cel mai bun regim de slabire este cel individualizat, calculat pe principii stiintifice, de necontestat. Acesta e singurul care da rezultate si mai ales rezultate care dureaza. Exista multe aberatii, care se bazeaza pe tot felul de “gaselnite” si pe rezultate rapide.
Prin internet este destul de greu de facut asemenea programe, fiindca presupun o serie de masuratori si urmarirea evolutiei in timp. Sper ca destul de curand sa pot oferi “live” programe complete si urmarire, adica un fel de consultanta aplicata. Te-ar interesa?
In legatura cu anticonceptionalele: poate ca ar fi mai bine sa alegi o alta metoda de contraceptie, mai ales ca o aplici pe perioade scurte si supui astfel organismul la stresuri adaptative neplacute.
Am studiat si eu uleiul de borango si te sfatuiesc sa continui, insa nu iti face prea multe sperante ca te-ar ajuta in mod esential la slabit. Este un adjuvant, dar nu un produs esential pentru slabit.
Mai vorbim dupa “sarbatorile nucleare” cum zice Viorel, cand sper sa te am ca pacient si sa ma ocup pas cu pas de problema ta (daca esti din Bucuresti, cu atat mai bine). Tinem legatura. Nu manca prea mult de sarbatori :)

Ideea lui Viorel de a-ti nota ce manaci este foarte buna. Cand o sa stam de vorba o sa fie un bun punct de plecare.

Dr.S.Damian
10-12-2003, 16:09
Originally posted by minos
domnule doctor,
revin cu o intrebare in urma citirii unui articol dintr-o revista unde se vorbea de efectele salutare ale unor produse produse de Pharma Nord. E vorba de Bio-Chrom FTG, Bio-Fiber si Bio-Siluet. Dintre toate mi-a atras atentia Bio-Siluet deoarece mi s-a parut produsul cel mai bun pt slabit avand in compozitie Coenzima Q10, Carnitina, Crom si Garcinia cambogia. As dori sa-mi spuneti daca pot incepe pentru o buna perioada de timp administrarea de Bio-Siluet pe fondul unei diete hipocalorice si a unui program sustinut la sala de gimnastica. Am inceput sa va pun sfatul in practica si pentru un timp voi practica doar bicicleta, saritul la coarda si stepperul (banda de alergat nu exista). As fi luat si Bio-CLA din aceeasi gama, dar dupa cum v-am mai scris iau de luni bune Uleiul de borago care contine cei doi acizi linoleici. Astept raspunsul dvs. multumindu-va pt ajutor si sfaturi.h e l p

Cunosc aceste produse si chiar am testat unele dintre ele. In principiu sunt ok, desi reclama este cam “agresiva” pentru efectele reale, iar preturile sunt destul de piperate. Totusi, in combinatie cu efort fizic si regim alimentar, se poate conta pe un efect cumulativ.
Da, poti incepe sa iei BioSiluet, insa nu cred ca in aceasta perioada. Nu are rost sa te apuci de un program de slabire tocmai in pragul sarbatorilor. Ca sfat de sezon: nu iti impune restrictii la nimic din ce iti e pofta, dar manaca in cantitati mici. Dupa ce scapam de “povara” sarbatorilor trecem iar pe buruieni, dar nu are rost sa ne chinuim acum. In general, cura de slabire nu trebuie sa fie o tortura. Cand ii aud pe unii cu ciorba de varza imi vine sa ma urc pe pereti :D

VIOREL67
10-12-2003, 20:16
frumoasa reclama prin atingerea cutie postale.."BUCURIA VIETII"
si daca te gandesti ca este un SF de prost gust si intradevar agresiva....si titluriile sunt chiar aberante..dar oameni pleaca urechea.."Am slabit 38 de kg.si ma simt minunat"si jos greseste suma si incepe cu citez"spune Tabita Stoica ,dupa ce a ajuns la 65 kg. de la 103kg. doar in 6 luni....astia chiar sunt tari..si totul de la un miraculos crom.....
are cineva o bucatica sa pilesc si eu pt. 5 kg.?

minos
11-12-2003, 10:27
multumesc domnule doctor, pentru amabilitatea dvs. si ajutorul dvs., dar sa inteleg ca va veti deschide un cabinet sau aveti deja unul deschis in Bucuresti? Sigur ca doresc un rezultat durabil si ma consider de pe acum pacienta dvs! Numai va rog sa-mi comunicati cand veti incepe sa dati consultatii!
In ceea ce priveste anticonceptionalele sunt singurul mijloc contraceptiv pe care il pot folosi la ora actuala, deoarece sunt in plin program de investigatii medicale specializate (am o cervicita cauterizata in 1996, am refacut testul PAP pe 2dec si totul e ok, dar uterul are o pozitie care nu permite instalarea unui sterilet, (din puct de vedere tehnic), - trebuie sa mai fac niste analize deoarece s-a evidentiat o rara flora microbiana - condomul l-am folosit 2 ani si nu-l mai suport nici eu (mi-a provocat o eroziune a mucoasei vaginale) nici sotul meu care prefera ca dupa perioade atat de mari de abstinenta sa poata actiona "free"!
Domnule doctor, in conditiile in care trei zile am consumat doar 800-900 kcal notate pe carnetel, ieri m-am cantarit din nou si am inceput sa plang de ciuda cand am vazut ca acul cantarului nu a scazut deloc sub 74 kg! Am devenit o obsedata de greutate si nu stiu ce sa mai fac, aseara unei colege "tovarasa de suferinta" la sala i-am spus ca nu mai vin dupa ce-mi expira abonamentul ca tot nu am nici un rezultat! Si acesta-i adevarul,domnule doctor, nu mai vad nici o solutie, sunt f. depresiva si condamnata sa ma ingras sau sa raman supraponderala toata viata!
Consultand site-ul www.medis.ro, mi-am calculat indicele de masa corporala si rezultatul ma incadreaza la pre-obezitate! Sa nu-ti vina sa mori cand vezi asa ceva?

luke
11-12-2003, 13:43
minos, mai pe la inceput ai scris cuvantul cheie: patiserie.

daca o dai pe merdenele si placinte, poti sa-ti iei la revedere de la orice slabire, stiu treaba asta pe propria-mi piele.

as vrea sa vad orice ectomorf, oricat de slab, dupa o cura de 3 luni de merdenele, gogosi si pateuri.

cam la fel si cu painea.

Dr.S.Damian
11-12-2003, 16:46
Inca nu am cabinet, dar sper sa rezolv ceva curand (poate nu un cabinet medical ca la carte, dar ceva unde sa pot sa va ajut). Tinem legatura oricum.
Intr-adevar te incadrezi in categoria supraponderal, insa destul de aproape de limita de sus a normalului.
Greseala pe care o faci este ca te infometezi si astepti rezultate rapid (perioada de trei zile este derizoriu de scurta cand vorbim de cura de slabire).
Sa-ti spun un "secret" al organismului nostru: multi fac greseala si incep o cura de slabire infometandu-se; este adevarat ca in primele zile cantarul incepe si arata mai putin, insa la un moment dat se ajunge la un prag ce nu mai poate fi depasit. De ce? Pentru ca organismul percepe infometarea ca pe o perioada de "restriste" (el nu "stie" ca tu nu ii dai mancare in mod constient) si atunci isi reduce metabolismul tocmai pentru a crutza resursele. El se pregateste sa reziste cu ce are cat mai mult timp (vezi oamenii din lagare, din perioade de foamete). Dar tu nu vrei ca metabolismul sa fie redus, ci din contra sa fie cat mai rapid, ca sa "arzi" cat mai mult. Tocmai aici este secretul unei cure de slabire care are sanse sa reuseasca si mai ales rezultatele sa se mentina timp indelungat.
Sunt multe de spus. O sa te indrum pas cu pas ce trebuie sa faci. mai vorbim (asa cum iti spuneam, nu are rost sa te apuci tocmai acum de slabire; incearca si tu sa te bucuri de sarbatori si nu te mai stresa atat; sunt convins ca arati foarte bine :))

VIOREL67
13-12-2003, 13:55
oricum este cu totul altceva sa vin la cabinet sa vedeti starea "neprelucrata" si sa stiu ca am pe cineva care urmareste ,indruma activitatea mea.