View Full Version : oferta de joob!
VIOREL67
05-09-2003, 22:23
Hai ca vin cu una tare si in special substratul este usor de dedus!
DOCTORE! Nu spun prin absurd ca tainice sunt carariile Domnului..vine o mare somitate din noul continent cu o propunere la modul asta.
Doctor al unui anumit nr. de sportivi(culturisti )de renume mondial
Casa luxoasa..vila ,masina ,blablabla
Un salariu de 1-2000.000 $pe an
Aici precizez ca sportivii au folosit si folosesc steroizii si derivate la greu
Obligatia dumneavoastra printre altele este sa ii pregatiti din punct de vedere medical si tinuti sub observatie pt. castigarea titlurilor supreme,si in fond pe romaneste sa continuati sa ii dopati cu n. produse
Substratul nu mai are rost sa vin cu intrebarea..
Eu unul sunt pt. a semna contractul si cu ochii inchisi..dumneavostra?
Mai exista etica?
(referirea este in general la lumea medicala,dar daca v-am prins ..mi-am zis ..hai sa o pun:)) ):rolleyes:
Dr.S.Damian
06-09-2003, 23:58
Asa cum iti spuneam, nu am raspuns imediat, fiindca am vrut sa ma gandesc putin inainte.
Este o problema de etica pe care mi-am pus-o si eu inainte. Noroc ca nu a venit inca nici o astfel de propunere :)
Raspunsul meu este: nu, n-as accepta!
Tentatia exista, trebuie sa recunosc, de aceea mi-a luat ceva timp pana sa ma decid asupra atitudinii.
Intr-o societate in care deontologia profesionala tinde sa devina un termen “de dictionar”, in care vezi cum munca si valoarea palesc in fatza aranjamentelor, pilelor, afacerilor necurate, imbogatirilor peste noapte, trebuie sa fii tare pentru a rezista tentatiei de a-ti calca principiile pentru o viata mai buna din punct de vedere material. Ramane problema cu constiinta. Cine are asa ceva, sigur nu va dormi bine noaptea daca accepta “argintzii” si isi arunca la gunoi principiile...
Toti suntem obligati la un moment dat sa facem compromisuri, insa este important cat de mari sunt acestea.
Eu inca mai cred in juramantul hipocratic pe care l-am facut la sfarsitul facultatii. Poate sunt naiv...
Este adevarat ca nu am avut inca ocazia sa fiu supus “tentatiilor” (oricum, in nici un caz celor de dimensiunea propusa de tine), insa sper ca atunci cand vor veni sa pot sa imi mentin atitudinea de acum.
Voi ce ati face daca ati fi in locul meu, in situatia ipotetica propusa de Viorel?
VIOREL67
07-09-2003, 13:15
daca am pus eu problema sa si raspund..mai simplu..oricum eu nu am depus juramant decat in fata lui Dumnezeu prin constiinta mea neprihanita...
Decat sa planga mama mea mai bine masa!:D :D :D
poate sunt naiv si nu negociez la mai mult..
Sunt cazuri in lume si nu pentru 1-2 mil ci pentru mult mai putin...altfel cum s-ar explica celebrele cazuri de sportivi necunoscuti care au luat medalii la olimpiada si altele(cazul fostei RDG si mai nou apar tot felul de chinezoi/chinezoaice care bat recorduri mondiale si nimeni nu a auzit de ei). La nivel inalt sportivii se dopeaza sub stricta indrumare a unui medic nu o fac de capul lor.
Si acum sa raspund la intrebare: personal i-as prezenta respectivului riscurile si daca in cunostinta de cauza accepta as merge inainte. :D
Dr.S.Damian
09-09-2003, 17:52
Ca medic, iti pui pielea in batz dublu, daca faci asa ceva.
Exista odata raspunderea penala pentru o activitate ilicita si mai exista raspunderea in fata comunitatii medicilor, unde ai jurat sa nu faci anumite lucruri. Si hai sa zicem, juramantul e un pact cu constiinta ta, dar exista reguli mai "pamantesti" pe care trebuie sa respectam pentru a primi dreptul de a practica medicina. Ma refer aici la Codul deontologic al medicilor, in care prima regula este sa nu faci rau cu orice pret.
Exista proverbul latin "primum non nocere, deinde curare", in primul rand sa nu faci rau si apoi sa vindeci (sa faci bine). Abtinerea de la o actiune (cum ar fi sa dai unui sportiv un steroid) intra in categoria "sa nu faci rau".
Se poate discuta mult pe tema asta.
N-ai sa vezi prin vest un medic care sa se expuna catusi de putin unor astfel de situatii. Ca o fac pe NV, asta e alta treaba...
Pentru "sfaturi" exista asa-zisii "steroids guru", oameni care au studiat mult, in unele cazuri stiu despre steroizi cu mult mai mult decat un medic oarecare (normal daca asta fac toata ziua...), dar care nu risca prea mult fiindca nu au diploma de medic si nici un statut foarte clar pe care sa si-l puna in pericol la o adica.
Da... aveti dreptate, eu priveam problema din "afara", din perspectiva unui medic e cu totul alta situatie.
VIOREL67
09-09-2003, 21:21
"Aici precizez ca sportivii au folosit si folosesc steroizii si derivate la greu"
Cand ulocerul ma chinuie si copii asteapta hrana in cioc sa vedeti etica la mine ce le dau:D
RECUNOSC!sunt un criminal..ei campioni pe lovele zdravene si eu la capatul lui Obregia in Berceni:D
Dr.S.Damian
09-09-2003, 21:26
A spus cineva ca soarta e dreapta cu noi?
Aud?
VIOREL67
09-09-2003, 21:36
este DOCTORE daca stim ce vrem de la viata!
si nu toate pe loc..treptat,usor ,usor,dar mereu sa avem urmatorul obiectiv in vizor.
Eu sunt destul de detasat,am vazut destule si am primit destule..ajung la concluzia ca pana si (scuzati expresia) statul pe closet este un deliciu.Am vazut persoane care erau cu plosca si altele grave..si atunci ma plang sau ne plangem?Deviza mea este sa simt clipa care imi este data.
Apropo cu relatia cu seful la mare cum stati?Ala mare de tot!
sanatate.
soarta..chiar un subiect mult de dezbatut..dar concluzia care poate fi?
Dr.S.Damian
10-09-2003, 18:35
Cu Sefu' (al mare) nu am o relatie prea grozava: eu nu-i acord atentia cuvenita si probabil din cauza asta nici el nu se prea omoara dupa mine... :D
un subiect sensibil....
am un prieten din cj,care arata beton (a cistigat citeva concursuri ,in trecut cam de vreo 3 ani la batut si pe roman si multi altii)
deci
se dopeaza
definit ...sticla!
deci cum face?are un prieten in cj ft bun farmacist care si-a luat licenta din steroizi anabolizanti
:eek:
te face cum vrei tu sa areti
deci dupa ureche nu se poate ,sau ma rog nu prea merge,si fac pariu ca daca ar primi o oferta ar accepta-o si nu pt sume ft mari!
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.