PDA

View Full Version : probleme cu umarul drept...

Unregistered
28-11-2003, 13:38
Stimate domnule doctor,

Problema pe care vreau sa v-o supun atentiei este urmatoarea:

De aproximativ 2-3 luni, in umarul drept am inceput sa am dureri ascutite la anumite miscari (ex: impins cu bara de la ceafa). Simptomele la inceputul perioadei erau urmatoarele: in timpul incalzirii la antrenamentul de umeri durerea era prezenta, dupa incalzire disparea si puteam sa continui antrenamentul. Dupa vreo 2 saptamani, durerea nu a disparut complet in urma incalzirii, dar am ignorat-o si am continuat antrenamentul. Atunci, la seriile cu greutati mari am simtit-o in continuare si in acelasi timp a "coborat" si pe spate in partea dreapta. In momentul ala am intrerupt antrenamentul si de atunci am renuntat la impins de la ceafa...

Din pacate problema mea nu a disparut, ba mai mult, s-a extins si am patit aceeasi chestie (ceva mai tarziu) si in cazul impinsului cu bara de la piept pe plan inclinat...

Si ca o cireasa pe tort, durerile au inceput sa fie prezente in cursul zilei (la anumite miscari) cand nu solicit muschiul in mod deosebit. In ultima perioada chiar, am observat ca sunt miscari pe care nu le mai pot face din cauza durerii, nici macar cu mana goala (ex: din scaunul soferului nu pot lua o foaie de hartie din partea dreapta a banchetei din sapte...)

Exista un gel, o pilula, o pomada, un "ceva" care sa fie eficient in acest caz?
Ce-mi sugerati?

Multumesc anticipat

Dr.S.Damian
01-12-2003, 11:54
Te-ai gandit vreun moment sa mergi la un control medical?
Scuza-ma ca te iau asa de dur, insa ai stat sa se agraveze, ceea ce e vina ta. Eu nu te pot ajuta prea mult prin intermediul internetului.
Probabil ca ai o periartrita scapulo-humerala, adica o inflamatie a unei structuri ce se afla in regiunea articulatiei umarului.
La inceput probabil ca te-ar fi ajutat o combinatie de unguent antiinflamator + antiinflamatoare nesteriodiene administrate oral + antialgice + decontracturante, insa acum cred ca solutia este reprezentata de fizioterapie.