PDA

View Full Version : Alimentatia

Unregistered
28-11-2003, 16:49
Buna ziua D-le Doctor,
Am 1.72 m inaltime,86 kg in greutate si o masa musculara satisfacatoare.As vrea sa ard toata grasimea de pe burta,deoarece imi acopera putin muschii abdominali,dar nu prea reusesc.Daca doresc sa slabesc 4-5 kg o pot face usor fara dieta stricta,dar grasimea de pe burta nu prea scade.
Mentionez ca lucrez abdomenul de 2 ori pe saptamana 4-6 serii a cate 30 de repetari,plus alergare aprox 20 minute tot de 2 ori pe saptamana.Sa fie ceva gresit in alimentatie?Cate calorii trebuie sa introduc in organism pe zi?Tipul meu somatic este endomorf cu usoare inclinatii spre mezomorf si detin un strat adipos,dar nu exagerat.
Mutumesc mult.

Dr.S.Damian
01-12-2003, 12:42
Din pacate, grasimea de pe abdomen e cel mai greu de “urnit” la un barbat... dar nu imposibil.
Exercitiile pentru muschii abdominali te ajuta prea putin in aceasta incercare. Nu zic sa renunti, fiindca ai nevoie sa iti mentii un tonus bun, insa solutia consta in efort aerob, mai concret trebuie sa alergi sau sa pedalezi (sau alte forme de efort aerob) minim de 2 ori pe saptamana a cate 30-45 minute.
Ca aport caloric eu zic sa te limitezi undeva la 2500 kcal/zi, cu un procent de 35% proteine.