PDA

View Full Version : Bmi

VIOREL67
05-09-2003, 22:25
o chestie nu prea inteleg eu ..in ultima revista CULTURIM
la un articol care nu este nici semnat
'Riscurile asociate cu un procent prea mare de tesut adipos"
totul este bine si frumos dar cand se ajunge la celebrul BMI si valorile lui chiar ma debusoleaza, ca logica nicidecum,ca realitate.
Daca eu unul ma consider ceva mai gras ,cum poate BMI sa il calculez ,ca exemplu lui Dorian?
Yates deja intra conform IMC la obezitate accentuata si in loc sa continui cum este acolo ,il trec ,ca pierdut pt. omenire..lol
Singurul indice care eu il am fara ..aritmetica si dureri de cap la algebra(unde am ramas si pe vare,deoarece imi placea profa ca avea cracii marfa) ramane oglinda.:D

Dr.S.Damian
05-09-2003, 23:00
Viorele, articolul respectiv este chiar al meu (ma rog, nu e chiar un articol, ci doar o bucata din el). Cred ca tehnoredactorul a uitat sa imi puna numele (trec peste asta...).
Ideea cu BMI (sau IMC pe romaneste) este ca se aplica doar la individul normal. Culturistii ies din norma, trebuie sa o recunoastem, de aceea pentru ei nu se aplica BMI.
Evident ca daca m-as duce la un medic oarecare si i-as spune: avem un individ cu greutatea asta si inaltimea asta (si i-as da dimensiunile lui Ciorba de exemplu) si n-as spune de procent de grasime are sau ca e sportiv, daca medicul respectiv i-ar calcula BMI ar rezulta ca Petrica e supraponderal, ceea ce complet pe langa adevar :)
Totusi BMI este o formula consacrata, o gasesti in cele mai multe tratate de medicina, pe cand alte formule nu apar decat pe la unii autori.

VIOREL67
05-09-2003, 23:10
Ahaaa!eu sunt anormal din ce vad eu pe aiciii:D
Din traducere eu unul nu realizez cine este normal sau nu.!
Am mai gasit destule pe net la modul cum sa iti masori grasime ,si chiar m-am masurat cu un aparat ciudat pe care il strangeai in mana si iti spunea cantitatea de grasime..si eu chiar am crezut..:mad:
Oricum parerea mea despre cum poti sa iti dai seama de stratul (+) este complect nul in privinta "algebrei"sau fel si fel de aparate.
Tot oglinda este buna si sinceritatea celor din jur:D
Asta la modul general nu cred decat ce vad cu ochii
Apar fel si fel de teste ciudate prin sute de reviste care mai pe care..:cat de receptiv esti?"cat de bengos esti cu partenera..si multe altele..si mai ales horoscopul care il detest.Strict parerea mea..fara suparare

Dr.S.Damian
05-09-2003, 23:17
"Normal", in sensul de "in norma", adica in marea masa de oameni...
Sa stii ca teste cum este BMI este verificat si superverificat, altfel nu ar aparea intr-un tratat de medicina de mare valoare cum este Harrison, de exemplu.

VIOREL67
05-09-2003, 23:29
nu pot eu Viorel sa contrazic ceea ce spuneti dvs.Dar eu sunt ceva mai sceptic de fel...

Dr.S.Damian
05-09-2003, 23:32
Ba poti sa contrazici, asta e cel mai simplu. :D Important e sa aduci si argumente cu care sa iti sustii opinia. Dar nu cred ca avem de ce sa ne contrazicem.