View Full Version : ceva
Unregistered
01-12-2003, 01:54
Vroiam sa stiu si eu cine poate lua sida mai usor, fetele sau
baietii . Si ce anlize pot face ca sa aflu .
Dr.S.Damian
01-12-2003, 12:59
Sansele sunt egale.
Se fac determinari de laborator speciale (teste Elisa, Western-Blot). Inainte se puteau face numai la Institutul de Virusologie, dar acum le poti face la orice centru mai mare.
se puate lua sida chiar si de la lamele de ras?
de ex. se rade cineva si dupa cam 10-15 minute este folosita.(nu numai la lame de ras, ci si la toate micile obiecte: unghiere, foarfeci....etc)....asta inseamna ca daca cineva infectat mananca cu furculitza (si e posibil sa aibe 1-2 mici "micro" leziuni in gura) si pe urma ar fi folosita, exista posibilitatea infectiei?
inca ceva. Cam acum 2-3 ani aparuse porcaria aia ca prin discoteci erau oameni intepeati cu ace "infectate" cu sida,....si am auzit un doctor (era sexolog, destul de pus in tema...) spunand, ca chiar daca acul ar fi destul de mare si gros, adica ar avea chiar si o picatura - doua de sange, dupa un timp de 10-15 minute, virusul HIV dispare din el (sau devine inofensiv...nu mai siu exact)....ideea mi s-a partut nu stiu cum, adica si prin putin sange (dupa acele 10-15 minute nu se putea lua) ?!...curios
(va intreb pt ca tot am vazut la tv zilele astea, emisiuni despre sida)
Dr.S.Damian
05-12-2003, 22:07
10-15 minute este o perioada destul de incerta.
Se afirma ca daca sangele s-a uscat (pe lama, pe acul de seringa) nu mai exista pericolul transmiterii.
Cu furculita – este o cale destul de putin probabila, insa exista un oarecare indice de risc. Ar trebui ca atat cel infecat, cat si cel sanatos sa aiba leziuni ce sangereaza la nivel bucal si sa foloseasca fuculita imediat. Cu lama de ras este intr-adevar o problema. Niciodata nu trebuie folosita o lama pe care a mai folosit-o altcineva. Nu numai din cauza transmiterii HIV, dar mai exista si hepatita B sau C, care sunt boli foarte grave.
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.