PDA

View Full Version : incheieturi/articulatii

_G_
01-12-2003, 01:07
am problema aceasta cu incheiturile (poate datorita faptului ca am oasele si incheieturile prea subtiri) dar am inceput sa am dureri mari la genunchi,glezne si mana(palma), si la spate.
Va rog sa imi spuneti cateva "medicamente" la care as putea apela si ce substante active au (am vrut de ex s iau artrostop ca-i tot fac astia reclama, dar e prea scump la ce cantitati de substanta+alte vrajeli contine, mai ales ca eu vreau sa iau pe termen f lung, cred ca chiar si 6-8 luni).

Exista si alte solutii mai "naturiste" (de ex sa mananc mai mult anumirte alimente, sau minerale/vitamine ? - ex calciu)

Dr.S.Damian
01-12-2003, 12:07
Daca durerile apar numai la solicitari puternice (la antrenament de exemplu) atunci nu trebuie sa iti faci probleme. Daca durerile apar si in repaus e cazul sa mergi la un reumatolog.
In privinta suplimentelor si chiar a medicamentelor, solutiile sunt limitate si relativ putin eficiente: glucozamina, condroitin sulfat (deci Jointment, Artrostop, Dona), MSM, cartilaj de rechin, vitamine, minerale.
Solutii naturiste nu cunosc, dar e posibil sa existe.

_G_
01-12-2003, 23:24
da, tocmai asta e problema ca apar in repaus (ciudatenia e ca daca le fortez, trec!, dar revin mai puternic in scurt timp)
de mult timp de ex daca merg prin casa genunchii (adica picioarele in intregime) fac trosc-trosc-trosc ca si cum incheiturile mele s-ar solidifica, acum 2-3 ani nu ma dureau, dar de cateva luni au inceput brusc niste dureiri cam mari (pt ca nu le-am fortat)
(la inceput era spatele, a urmat genunchiul, brusc galezna, apoi glezna de la celalalt picior, incheitura de langa palma...etc...mai am putin si or sa se "distruga" toate)
reumatologul e singura solutie, nu?

stiti cumva daca msm se faseste la farmacie? (ca medicament, nu ca "supliment")

Dr.S.Damian
04-12-2003, 08:57
Sincer sa fiu, nu stiu. Am sa incerc sa ma interesez.

JohnnyBravo
04-12-2003, 11:48
azi am inceput sa iau jointment.

vad ca are in compozitie Vit C, Vit E, Ca, Zn, Mg, Se...si altele deci antioxidanti.

Si eu de cam o luna (asociat cu genoflexiunile si cu dormitul doar in tricou, cu spatele mai tot timpul direct pe cearceaf) am dureri in fiecare dimineata de spate L5 cu S1 sunt deplasate dar nu imi provocau chiar asa mari neplaceri.....Colegul meu care e kinetoterapeut imi zice ceva de o erodare a discurilor sau a lichidului din interior, n-am retinut exact.
Dar, daca am tot amanat renuntarea la anumite exercitii, acum chiar m-am hotarat: nu mai fac geno si nu mai fac indreptari, decat daca adopt tehnica preobosirii, sa las exercitiile astea ultimele si sa fac repetari foarte incete ca sa ajung la epuizare in scurt timp si daca utilizez greutati mici.

Sa vad cum merge....ma caiesc de greselile din trecut dar ma gandesc serios si ca ar fi o problema genetica, bunica mea, Dumnezeu s-o odihneasca, a avut probleme inca din tinerete cu spatele.....

VIOREL67
04-12-2003, 13:54
si eu aveam dureri dupa antrenament(repaus) dar reamintesc ca am luat mansete elastice si treaba sa rezolvat total...dar la ce spune _G_ este naspa..mai ales ca si al meu bunic la fel..dar saracul mi-a lasat un apartament in centru mostenire..si sa echilibrat balanta:D

JohnnyBravo
05-12-2003, 12:30
efectiv simt ca are efect jointmentul! si asta dupa 6 tablete! :)
ce-i drept sunt si cu moralul foarte ridicat, chiar am incredere in pastilele astea :)

Azidimineata durerea a fost mult mult diminuata! si e doar a doua zi de la tratament :)

_G_
05-12-2003, 23:43
pai eu chiar cred ca TREBUIE si ARE efect, mai ales la ce pretz are......

sigur am si o sa am si mai mare probleme cu oasele daca nu ma "ingrijesc"(asta pt ca fara efort, raceli, sau alte cauze au inceput sa ma rupa de durere articulatiile......)....de ce ma gandesc la oase? inafara ca le am extrem de subtiri (16 incheietura de la palma), am observat acum mult timp o chestie ciudata(s-ar putea sa sune funny): de ex dintii mei sunt aproape sticlosi, intr-un fel aproape trasnparenti pe margini, si orice as face (inafara poate de albire la stomatologie), mereu i-am avut cam galbeni (oricata igena as avea)....nu e chestia de alb, chestia e ca sunt ca un gen de cristal/geam (sticlosi, aproape transparenti pe margini), in timp ce dintii celorlalti oameni sunt ca...portelanul (adica ceva alb, solid, mat...etc) (intrebarea asta e pt dl doctor, sper sa intelegeti comparatiile mele dinti/geam :), pare amuzant, stiu, dar ma gandesc ca daca dintii sunt asa, si oasele tot la fel E.)

Dr.S.Damian
07-12-2003, 11:58
La probleme stomatologice nu ma prea pricep, insa banuiesc ca este vorba de structura portelanului dintilor tai si nu de o decalcifiere, daca asta te preocupa.
Ar fi bine faci o cura de calciu si magneziu, fiindca rau nu iti face, timp de 3-4 saptamani.

radiatu
23-03-2007, 13:51
Cel mai convenabil produs privitor la compozitie si pret este Artrovit
(in jur de 15 sau 20 ron),gasindu`se in farmacii si mai ieftin pe acest site: http://www.enatural.ro
compozitia unei capsule: Glucosamine sulfate 750mg, MSM (metilsulfonilmethane) 500mg, Extract din radacina de ghimbir (Zingiber officinale) 500UI, Boswellia serrata extract 300UI, Siliciu chelatat 190mg, Acid citric 60mg, Metasilicat de sodiu 180mg, Bor-citrat 200mg.