PDA

View Full Version : probleme cu ...degetul

lucius
13-05-2006, 14:53
Buna ziua,domnule doctor! Am rugamintea sa-mi raspundeti si mie la urmatoarea problema medicala.
In timpul unui antrenament de carate m-am accidentat la degetul mare de la mana dreapta:deoarece eu am tinut in mod gresit degetul departat de pumnul strans , cand am simulat o lovitura ,partenerul de antrenament mi-a parat lovitura, lovindu-ma peste acest deget, astfel incat degetul ar fi putut fi dat peste cap(n-a fost cazul). Urmatoarele 2 zile zona de la incheietura degetului ma durea daca faceam efort cu mana si in suprafata dintre ba za degetului mare si baza degetului aratator a aparut o umflatura care se cunoaste cand tin degetul mare alaturat de palma(dupa cum am observat, comparand cu mana stanga, umflatura e mai pronuntata clar la dreapta). Zona s-a innegrit putin in primele 2 zile, apoi innegreala si durerea au disparut, dar umflatura a ramas, desi a trecut de la aparitie mai bine de o luna de zile. Am presupus ca existenta umflaturii arata ca degetul nu s-a vindecat complet, mai ales ca, uneori, la efort ma mai doare putin.
Vreau sa va intreb daca se impune un tratament si daca in aceste conditii, pot sa fac culturism. Mentionez ca acum vreo trei saptamani am facut o sedinta de antrenament si in zilele urmatore am avut unele dureri in acea zona si la deget.

Va multumesc !
Cu stima, Liviu-26 ani

Dr.S.Damian
15-05-2006, 09:39
In primul rand ar trebui facuta o evaluare medicala. S-ar putea sa ramai cu probleme la acel deget (in sensul de dureri la efort).
Culturism poti sa faci, daca priza pe bara nu iti creaza probleme locale.