View Full Version : nivel de test
sal doc
sti cumva cam cat testosteron produce corpul meu pe saptamana la varsta de 18 ani ?
aproximativ ( nu-mi fac testu :) )
merci
Dr.S.Damian
06-09-2003, 11:56
Intre 21 si 70 mg pe saptamana (rata zilnica a secretiei de testosteron fiind 3-10 mg).
si cam cat este folosit pt. muschi ?
Dr.S.Damian
06-09-2003, 14:31
Nu stiu sa-ti raspund la intrebarea asta.
Faptul ca unii produc 10mg pe zi si altii 3mg, e o chestie de noroc, de genetic? Cineva care produce doar 3-4mg, poate mari in vreun fel productia la 7-8mg, dar nu ma refer doar pt. o anumita perioada cu antiestrogenice sau chestii asemanatoare? Ci sa-si schimbe "metabolismul" ca sa zic asa.....
VIOREL67
06-09-2003, 16:08
si prin ajutarea organismului pe calea suplimentari,cu diverse produse care se face atat tam-tam?cu cat se poate creste niveluldaca administram corect suplimentul respectiv?
Dr.S.Damian
07-09-2003, 12:25
Slick:
Da, intr-un fel este o problema de noroc sau mai bine zis de determinism genetic. Intre aceste limite organismul functioneaza normal, insa, impreuna cu alti factori, nivelul de testosteron isi va pune amprenta pe anumite caracteristici ale individului: masa musculara, pilozitate, libido si potenta, temperament.
Cred ca modificarile nivelului seric pot fi provocate fie anterograd, adica prin administrarea unui stimulent (gen tribulus, in cazul in care intr-adevar functioneaza), fie retrograd printr-un mecanism gen feed-back negativ si aici ma refer la activitatea fizica (in special cea sportiva) si activitatea sexuala care stimuleaza secretia de testosteron.
Acestea sunt niste consideratii personale. Trebuie sa mai aprofundez problema ca sa pot sa-ti dau date mai concrete.
Viorel:
De exemplu, pentru Tribulus Terrestris am gasit rezultatele unor studii facute undeva prin Europa, care spuneau ca administrarea acestui produs ar creste secretia de testosteron cu 30-50% fata de valoarea de baza, fara insa a depasi limita maxima a normalului. Pe acest lucru se bazeaza si afirmatia ca tribulus nu are efcetele secundare ale steroizilor (e drept, nici cele asa-zis pozitive).
Stiti cumva daca la noi in farmacii se gaseste Tribestan, acel medicament bulgaresc bazat pe Tribulus? Si la ce pret? Eu am vazut pe net ca toti producatorii de suplimente care vand Tribulus se lauda ca marfa lor e de cea mai buna calitate si provine din Bulgaria, dar eu nu prea am incredere in companiile de suplimente. Am citit pe net ca unii au simtit ceva de la Tribulus, altii nu, probabil conteaza si "recolta".... :)
Dr.S.Damian
07-09-2003, 14:49
Nu stiu exact. M-am uitat in agenda medicala si nu apare. Produs pe baza de tribulus vindea o firma de la noi (nu spun care din motive de reclama :) ).
Mergi si aici (http://www.anabolicstore.com/details/tribestan.htm) poate gasesti informatii care sa te intereseze.
sau ai putea lua niste **** ... :) vreo 2 /zi
dar vezi sa nu faci un obicei din asta :D
Dr.S.Damian
09-09-2003, 12:38
Edy, sfaturi de genul asta dai pe PM.
ca are efecte exact ca tribulus....poate chiar mai bune.
si la 2/zi timp de 1 sapt. nu cred ca vor fi probleme.....
Nu cred ca vor fi probleme dar nici efectele pozitive nu vor fi cine stie ce decat daca in general nu te antrenezi si alimentezi cum trebuie sau daca ai un nivel de testosteron natural cam mic..... M-as incadra in a doua parte, dar pe mine ma interesa ceva mai permanent, dupa saptamana aia ce fac? Ca nu pot s-o tin asa.....
pai tocmai, ca asta risti, adica dereglarea feedback-ului in sens pozitiv !!!!
trebuie sa mai studiez problema...poate ne ajuta dl doctor, chiar daca prin pm :))
Dr.S.Damian
09-09-2003, 21:34
Chiar ca trebuie sa mai studiezi :D
M-ai dat pe spate cu dereglarea feedback-ului in sens pozitiv :D
Cred ca n-am inteles cu ce ar trebui sa va ajut...
Putem sa discutam si aici, dar sa nu sune a indicatie. La nivel teoretic, putem sa discutam despre orice.
Pai sunt curios, chiar e posibil asa ceva? Se poate mai multe detalii?
atunci care ar fi riscul ??
chestia cu dereglarea feedback-ului am auzit-o de la cineva care....ai pm
din ultimul post al lui slick reiese clar intrebarea....adika vrea sa isi mareasca permanent secretia de test ...
Mai pun o intrebare pana raspundeti, pentru persoanele hipogonadale, injectia cu testosteron se face cumva si in glanda tiroida? Daca da, care este logica acestei practici?
Dr.S.Damian
10-09-2003, 21:37
N-am auzit de asa ceva niciodata.
Singurul motiv pentru care as introduce un ac in tiroida, este o biopsie.
Nu vad nici o logica sa injectezi testosteron in tiroida...
De unde si pana unde ideea asta?
In legatura cu cresterea permanenta a secretiei de testosteron: nu stiu ce sa zic... La asta te referea si tu Slick?
Parca asa am auzit mai demult, ca se injecteaza testosteron si in glanda tiroida si eram curios sa stiu care e motivul.
Ma refeream daca chiar este posibila dereglarea feedback-ului in sens pozitiv, cum zicea Edy.... sau mai bine zis reglarea lui in asa fel incat sa produca mai mult testosteron.
Dr.S.Damian
11-09-2003, 23:11
Eu chiar nu am auzit de asa ceva si nici nu gasesc nici un motiv pentru care ar trebui injectat testosteron in tiroida.
Legat de treaba cu “dereglarea feedback-ului in sens pozitiv” – am inteles la ce va referiti voi, insa exprimarea asta este complet nefericita, fiindca e ilogica atat din punct de vedere semantic, cat si medical.
Nu poti sa intervii din exterior asupra buclei de feedback negativ astfel incat sa obtii un raspuns in sens pozitiv. Cel putin eu nu imi pot inchipui cum s-ar putea face asta.
Toate metodele care au rolul de stimula secretia de hormoni steroizi intervin pe panta de stimulare directa, anume hipotalamus – hipofiza – gonada.
Practic, in patologia hipogonadala se folosesc urmatoarele: gonadotrop corionic uman, agonisti, supraagonisti si antagonisti de GnRH (gonadotrop releasing hormon), LH si FSH de sinteza. Problema cu agonistii de GnRH e ca au un efect limitat in timp, dupa care au efect invers. GnRH este hormonul pe care il secreta hipotalamusul pentru stimula secretia hipofizara de LH si FSH (care la randul lor stimuleaza secretia de hormoni steroizi).
Se mai folosesc si antiestrogeni (cum este Clomidul amintit de Edy, pe care eu l-am cenzurat cu cruzime), mizandu-se pe actiunea acestora de a stimula secretia de LH si/sau GnRH (desi in unele surse am gasit ca nu ar fi real acest efect...).
Nu vreau sa dau prea multe denumiri de medicamente, ca sa nu le vina “idei” unora, desi in cazul acesta vorbim de medicamente foarte scumpe (se folosesc in cancerul de prostata, printre altele).
Sper ca am fost cat de cat clar. Daca mai sunt nelamuriri, cu placere.
Mda, concluzia e ceea ce deja stiam, esti ceea ce te face mama natura!
o sa i-au clomid 1 sapt. 2/zi ...de proba.
cu tribulus cum sta treaba??asta cat timp se poate lua....sa zika cine a luat...
e bun sau nu tribulus???
cat trebuie luat pe zi ???
Dr.S.Damian
22-09-2003, 23:07
250-1500 mg/zi
Dl. Dr. , mi-ati recomanda Tribulus pt. cresterea potentei? Nu ma intereseaza neaparat cresterea masei musculare ci a potentei.
Dr.S.Damian
12-09-2005, 14:58
Da. Pentru asa ceva a fost folosit initial acest supliment.
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.