PDA

View Full Version : variatii de greutate in functie de anotimp

Big Bad FitBall
04-12-2003, 08:38
Buna ziua, Serban. Imi place forumul tau, si sper ca eforturile tale sa contribuie la aparitia (macar a) unui segment de populatie mai informata in materie de fitness.
Spune-mi, te rog, daca trebuie sa ma iau la tranta cu organismul meu care iarna o tine mortish sa se ingrase cam cu 3-4 kilograme, asta in conditiile in care regimul meu de antrenament ramane aproape neschimbat. Incerc sa compensez pentru activitatile de vara pe care nu le pot face (gen mers cu bicicleta sau cu rolele) prin alergat pe treadmill(cum ii spune in romaneste?), dar in final se pare ca orice-as face si oricat m-as stradui, tot ma ingras. E normal? Poate sa imi cauzeze daca de exemplu incep un regim sever de efort combinat cu dieta asa incat sa imi mentin greutatea?
Atunci cand vine primavara, greutatea mea isi revine la normal aproape fara sa fac nici un efort, si din cauza asta sunt tentata sa imi las corpul sa faca cam ce are chef, dar ma intreb daca e sanatos sa ma duc in sus si in jos cu kilogramele in fiecare an.

Thanks!

Dr.S.Damian
05-12-2003, 10:01
Si eu sper acelasi lucru.
Treadmill = banda de alergat
Variatiile astea de 3-4 kilograme pe an sunt destul de normale, in special pentru oamenii din regiunea asta a lumii, unde clima e de asa natura incat ne obliga sa ne schimbam destul de mult stilul de viata in decursul unui an.
Ce vreau sa spun? Iarna suntem mai putin activi, devenim mai sedentari, iar alimentatia noastra se schimba, in sensul ca trecem pe alimente conservate (care sunt mai hipercalorice), carne, in general produse animale (care sunt bogate in grasimi), iar metabolismul devine mai “lenes”, in timp ce vara suntem mai activi, metabolismul este mai accelerat (trebuie sa facem fata caldurilor), manacam mai multe fructe, legume proaspete.
In cazul tau nu cred ca e nevoie de un regim sever, ci doar sa te feresti de alimente concentrate (dulceturi de exemplu – dar asta nu inseamna sa nu mananci deloc, ci doar sa nu faci exces) si sa continui cu antrenamentul aerobic.