Warlord
06-12-2003, 19:20
Va salut, domnule doctor, si va multumesc din nou pentru raspunsurile primite, ca si pentru intreaga munca pe care o depuneti pentru a ne ajuta cu sfaturi pentru cele mai diverse probleme. De data aceasta rugamintea vine din partea prietenei mele, care se confrunta de aproximativ 6 ani cu celulita localizata la nivelul ambelor fete ale coapselor. Cateodata aceasta afectiune dispare aproape cu totul, dar exista perioade cand devine vizibila si destul de deranjanta. O vreme mi s-a parut oarecum surprinzator ca au aparut astfel de probleme, deoarece la 1,76 m si 50 kg prietena mea are un corp de manechin, cat se poate de suplu si elegant. De asemenea, nu are tendinte de ingrasare si mananca foarte putin (fara grasimi, prajeli, dulciuri etc). Din cate am inteles, problemele au inceput in toamna anului 1997, dupa ce in vara tinuse o "cura" zdravana de bere. In timp am observat ca urmele de celulita dispar in mare masura in perioada vacantelor cand mergem la mare si are posibilitatea de a face mai multa miscare, de a inota etc. Marea problema este ca are un serviciu foarte solicitant si foarte putin timp liber. Mai mult decat atat, este nevoita sa stea destul de mult in picioare, in conditiile in care are usoare probleme legate de circulatia sangelui. Mai trebuie mentionat aici si factorul genetic, deoarece si alti membri ai familiei ei sufera de aceasta afectiune (mama, bunica, sora etc). Pana acum, eu am sfatuit-o sa atace celulita pe trei fronturi si nu cred ca am gresit:
1. Sa incerce sa-si faca timp macar pentru doua sedinte de antrenament aerobic saptamanal.
2. Sa tina un regim alimentar echilibrat, bogat in legume si fructe, la care adauge vitamine si minerale, consumand totodata multa apa.
3. Sa faca regulat masaj anticelulitic.
Avand in vedere ca in scurta vreme vom declansa "atacul", as dori sa aflu daca pe langa toate acestea mai exista vreo metoda, vreun produs sau tratament care ar putea-o ajuta sa scape de celulita cat mai rapid si mai eficient.
Cu deosebite multumiri, Warlord
1. Sa incerce sa-si faca timp macar pentru doua sedinte de antrenament aerobic saptamanal.
2. Sa tina un regim alimentar echilibrat, bogat in legume si fructe, la care adauge vitamine si minerale, consumand totodata multa apa.
3. Sa faca regulat masaj anticelulitic.
Avand in vedere ca in scurta vreme vom declansa "atacul", as dori sa aflu daca pe langa toate acestea mai exista vreo metoda, vreun produs sau tratament care ar putea-o ajuta sa scape de celulita cat mai rapid si mai eficient.
Cu deosebite multumiri, Warlord