PDA

View Full Version : diverse

Ewan
07-12-2003, 14:49
Buna ziua.Iar o sa va pun azi 100 intrebari:),sper sa nu va suparati,dar ce sa fac daca am multe idei,cred ca am o minte de soarece de biblioteca.:)
1.Atunci cand se consuma carbo simpli,descarcarea de insulina este direct proportionala cu cantitatea de zaharuri?
Sau aici functioneaza legea `totul sau nimic`?
2.Daca se combina carbo simpli cu carbo complecsi la o masa,influenteaza asta scaderea cantitatii de insulina secretata pt carbo simpli?
3.Cam cate calorii/zi consuma un sedentar(de 75 de kg,de exemplu)?
4.Totusi,nu prea inteleg cum e cu indexul glicemic,cu reactia organismului fata de carbonatii simpli.Pai daca eu consum numai paine(care are index glicemic maxim),timp de 2 luni(facem abstractie de faptul ca n-ar fi posibil),iar diferenta dintre caloriile introduse in organism si cele consumate ar fi de vreo 800-1000,ceea ce ar insemna o slabire ideala,tot nu as da grasime jos?M-as si ingrasa poate?Dca corpul nu ia caloriile din paine,inseamna ca transforma muschii in energie,nu?Daca e asa,pana unde poate merge asta(la un om cu o musculatura slaba,mai ales)?
Bineinteles ca nu am de gand sa fac asta:)),dar eram curios ce e cu indexul glicemic.
5.Ce index glicemic are alcoolul(daca e mare)?
Multumesc.

Dr.S.Damian
07-12-2003, 17:01
Domnule draga, soarecele de biblioteca sta si cauta singur raspunsurile :D Tu esti pisica ce i-a pus gand rau soarecelui. Stai linistit, nu ma supar!
1. Este proportionala.
2. Nu.
3. In jur de 2000 kcal/zi.
4. Nu cred ca ai inteles foarte bine ce e indexul glicemic. E vorba de raspunsul insulinic la aportul de glucide. Daca ai un aport caloric mic, nu prea mai conteaza sursa de unde provin, fiindca pana la urma tot regim de slabire se numeste. Mi-e neclar ce ti-e neclar tie...
5. Alcoolul pur nu cred ca determina secretie de insulina, deci nu se poate vorbi de indice glicemic. Ceea ce are importanta aici sunt glucidele din compozitia bauturii respective. De exemplu berea trebuie sa aiba un indice glicemic destul de mare.