PDA

View Full Version : intretinerea masei

Ewan
07-12-2003, 19:00
Vizavi de programul de intretinere a masei musculare,are importanta daca fac repetari foarte multe(pana la 100)si daca le duc la epuizare?
Si cate seturi ar trebui sa fac pentru o grupa,pe saptamana?

Dr.S.Damian
08-12-2003, 11:02
Daca faci repetari (100) pana la epuizare, nu mai este un program de intretinere. Foloseste o greutate care sa iti permita 12-15 repetari, dar nu mai mult (tot la epuizare ajungi, dar nu cu 100 de repetari). Lucreaza 3 exercitii a 3 seturi, de doua ori pe saptamana (atentie vorbim de program de intretinere).

Ewan
14-12-2003, 10:52
D-le doctor,
Epuizare nu inseamna ducerea unui set pana in momentul in care nu mei e posibila nici o repetare?
Eu vreau sa fac cat mai mult antrenament in circuit,pentru ca doar asa pot face aerobic(locuiesc intr-un oras mic).Deci as vrea sa antrenez tot corpul o zi da,una nu,cate 2-3 seturi/grupa musculara/zi.E bine asa?Dar daca fac mai mult,pot ajunge la supraantrenament si deci la diminuarea masei musculare?
Ceea ce vreau eu sa fac se numeste fitness?
Si care e perioada maxima de pauza intre doua serii la antrenamentul in circuit?

Dr.S.Damian
18-12-2003, 20:01
Termenul de epuizare se foloseste in culturism mai mult cu sensul de moment la care nu mai poti nici sa parcurgi portiunea initiala a unei repetari. In general cand se recomanda un numar de repetari e vorba de repetari corecte, cei poate ca pe urmatoarea ai putea sa o faci mai chinuit (trisat), dar nu e cazul.
Da, e un fel de fitness ce vrei tu sa faci, insa asta depinde de ce greutate folosesti. Nu e rau sa procedezi asa. Pauza – 1 minut.