PDA

View Full Version : arme

azazel666
11-12-2003, 12:35
Incep acest thread cu o oarecare reticenta deoarece nu cred ca pt. asta este facuta pagina de consultanta dar eu am o mare pasiune armele.cum la noi in Romania regimul de arme de foc este foarte strict nu as vrea sa ma aventurez dar as dori sa intreb daca este pasionati a armelor cu aer comprimat shi ce parere aveti despre ele.Eu intentionez in cat mai scurt timp sa achizionez o pusca de la gamo un shadow 5.5 dak ma tine buzunaru poate chiat un hunter 440 .Astept raspunsuri:)

azazel666
11-12-2003, 12:52
un shadow 5.5

VIOREL67
11-12-2003, 15:42
pasiunea pt. arme este una destul de sumpa..dar ma asteptam sa mergi pe arme de foc..dar am citit la profilul tau si mi-am dat seama ca daca esti elev tot la aer comprimat ajungi:D
Fratiorule daca faci armata o sa ti se para comprimatul chiar balarie.....mai ales cand toata ziua te plimbi cu AK emul dupa tine de iti vine sa il infigi cu tot cu baioneta lui ala care comanda..:D
TRECI TE ROG LA ARME ADEVARATE..astea nici pocnitori nu se numesc....bine ca nu ai preferinte pt. alea cu apa(glumesc)

Dr.S.Damian
11-12-2003, 15:43
Asta e o pusca de vanatoare? Ce munitie foloseste?

Daca esti pasionat de arme ar trebui ca vreodata in viata ta sa ajungi la Muzeul Razboiului in Atena. Cred ca o sa stai trei zile acolo si tot nu o sa te plictisesti :)

azazel666
11-12-2003, 17:21
La noi legislatia interzice folosirea armelor cu aer comprimat pt. a vana ele sunt doat pt. recreere (target practice,etc) shi pest control adik sa omori sobolanu de la vecina de la etaju 7.Calibrul este variabil cele mai folosite fiind 4.5 mm (0.177”), 5 mm (0.20”), 5.5 mm (0.22”) si 6.35 mm (0.25”).

4.5 mm – este calibrul cel mai folosit, atat pentru tras la tinta cat si pentru vanatoare. Acesta ofera viteza maxima si traiectoria cea mai dreapta. Totusi, in cazul in care arma se va folosi mai ult la vanatoare, se recomanda alegerea unui calibru mai mare.
5 mm – este un calibru relativ rar, introdus de Beeman relativ recent. Poate fi considerat un bun compromis intre calibrul 5.5 si 4.5, un fel de calibru univesal. Totusi, nefiind prea multe firme producatoare, sunt putine arme de acest calibru.
5.5 mm – este considerat cel mai bun calibru pentru vanatoare, in special in arme de putere mare, datorita suprafetei frontale mari si bunei conservari a energiei cinetice.
6.35 – este dedicat armelor de mare putere, ce se folosesc exclusiv la vanatoare. Asociat cu o arma de mare putere (peste 30-35 Jouli) este o combinatie aproape perfecta, dar in asociere cu o arma de putere medie are rezultate slabe.
Arme cu aer comprimat tipuri:1.1 Tipul multi-stroke (pump-up) comprima aerul prin pomparea lui in camera de compresie cu ajutorul unui levier atasat de arma de 2 – 10 ori. Puterea unei astfel de arme este variabila, in functie de numarul de pompari (exista o limita superioara peste care nu trebuie trecut). Armele din aceasta categorie sunt in general arme ieftine, “entry level”.
1.2 Tipul precharged pneumatic (PCP) foloseste pentru propulsie aerul comprimat anterior intr-o buleie atasata de arma. Puterea unei astfel de arme poate fi variabila sau fixa. In general armele din aceasta categorie sunt arme scumpe, folosite atat pentru tir sportiv cat si la vanatoare.
Cele din prima categorie sunt pneumatice iar acestea :
2. ARME TIP “SPRING PISTON”
Reprezinta modelul cel mai raspandit, ce foloseste aerul comprimat de un pison cu arc ce se armeaza prin frangerea tevii sau a unui levier atasat de arma. Prin comprimarea arcului pistonului aerul intra in cilindrul armei. Apasarea tragaciului elibereaza arcul care, prin deplasarea pistonului comprima aerul din cilindru si pune in miscare peletul. Cresterea presiunii din cilindru se datoraza micsorarii volumului de aer din cilindru dar si cresterii temperaturii acestuia. Introducerea substantelor inflamabile in teava sau cilindrul armelor din aceasta categorie (de exemplu ulei de curatat arma) provoaca autoaprinderea acesteia fapt ce duce la punerea in pericol a tragatorului si uzarea prematura a armei.

QUOTE DIN LEGISLATIE:"Este interzisa folosirea armelor cu aer comprimat la vanatoare sau in scopuri de autoaparare"
In poza ca mai puternica pusca cu aer comprimat produsa de Gamo principal importator la noi.Viteza pelletului(alica)la iesirea din teava este de 305m/s in Romania insa :) Legislatia nu permite importul de arme ce depasesc viteza de 220 m/s.

azazel666
11-12-2003, 17:32
Ah shi pt. viorel care vrea arme adevarate Noul model al armatei americane Heckler-Koch XM-29 SABR / OICW assault rifle (USA) o pusca lightweight al carui design shi performante o face sa fie rupta de realitate.

XM-29 OICW ammunition - HE (High Explosive) ant TP (target practice) rounds for 20mm unit and KE (Kinetic Energy) 5.56mm NATO round
Caliber: 5.56 mm NATO (KE) and 20x85mm (HE)
Action: Gas operated, rotating bolt (KE), unknown (HE)
Overall length: 890 mm
Barrel length: 250 mm (KE) 460 mm (HE)
Weight: ca 5.5 kg empty; ca 6.8 kg loaded
Magazine capacity: 20 or 30 rounds box (KE) and 6 rounds box (HE)
The history of the one of the most ambitious projects in the history of small arms, known as the OICW, or the Objective Individual Combat Weapon, began late in the 1986, when the US Army Infantry School at Ft. Benning published a military paper, named "Small Arms System 2000" (SAS-2000). Despite the current trends towards the caseless and fleschette ammunition and appropriate weapons, researched and developed under the ACR program (see HK G11 and Steyr ACR entries for some details), this paper stated that the conventional small arms already reached its technological peak, and the only way to increase the hit probability in the small arms is to introduce a weapon that will fire explosive and fragmentation warheads, combined with the smart fusing and sighting / aiming technologies.
XM-29 OICW Description.
The XM-29 is a combination weapon, which has the 20mm semi-automatic, magazine fed grenade launcher as its primary part, and the 5.56mm compact assault rifle as its secondary part. Both parts are assembled into the single one-man portable unit, with the addition of the target acquisition / fire control system (TA/FCS), which is an essential part of the whole system. The XM-29 will become an integral part of the future Land Warrior system, capable of communicating with the other parts of this system, including the tactical computers and helmet-mounted displays.
Deci trage cu gloante,cu grenade are camera-video posibilitate de explodare a proiectilului in aer ,nightvision,laser pointing,laser rangefinding unit, ballistic computer and various interfaces to the grenade launcher and external systems. mdea iar noi avem carpati ,TT,shi o panarama de AKM de la rusi.Traiasca Romana shi pozele acum

Dr.S.Damian
11-12-2003, 17:32
Si cat costa o "jucarie" d-asta? (ma refer la cea de impuscat sobolani)

azazel666
11-12-2003, 17:46
Preturile sunt luate de pe site-ul firmei Arrow distribuitor principal al produselor Gamo in Romania.
Trebuie mentionat ca cel mai bun model adik cel mai precis,cel maim puternic este Hunter 440.

model pret
PUSCA AER HUNTER 6,35MM.190M/S 8.901.757
PUSCA AER MOD.400 4,5MM.200M/S 4.846.449
PUSCA AER MOD.400 5,5MM.160M/S 4.846.449
PUSCA AER MOD.610 4,5MM.215M/S 5.340.678
PUSCA AER MOD.610 5,5MM.170M/S 5.340.678
PUSCA AER SHADOW 640 5,5MM/150M/S 4.252.623
PUSCA AER DELTAMAX 4,5MM.170M/S 3.065.910
PUSCA AER CF.30 4,5MM.210M/S 6.922.961
PUSCA AER CF.30 5,5MM.210M/S 6.922.961
PUSCA AER SHADOW 1000 4,5MM/220M/S 6.033.162
PUSCA AER SHADOW 1000 5,5MM.215M/S 6.033.162
PUSCA AER HUNTER.440 4,5MM.215M/S 7.516.790
PUSCA AER HUNTER.440 5,5MM.212M/S 7.516.790
PUSCA AER DELTA.24 4,5MM.170M/S 3.955.709

huffy
01-10-2005, 13:45
Salut ! Vreau sa-mi iau o arma cu aer comprimat.Ce parere aveti de Gamo maxima de 6,5?

azazel666
01-10-2005, 14:04
intra pe www.airguns.ro la sectiunea forum acolo poti gasi consultanta cata vrei oameni f amabili shi dornici de noi airguneeri in rpinciupiu e o alegere buna dar nu stiu de ce vrei calibru de 6.35 mm oricum in romania nu ai voie sa vanezi cu arme cu aer comprimat shi pentru plinking9tras la tinta) e perfecta una de 5.5

sportiv_2003
02-10-2005, 13:22
Poti impusca oameni cu astea?

azazel666
02-10-2005, 15:06
m a d cum adica? Nu inteleg intrebarea ta. Da tehnic vorbind acea alica este destul de puternica ca sa penetreze pielea dar e ca shi cum tu itzi cumperi un cutit shi eu te intreb poti sa tai pe cineva cu el? Armele acestea sunt pentru agrement nu pentru tras in oameni.