PDA

View Full Version : Ficatul?

sportiv_2003
12-08-2006, 15:37
Buna ziua, domnule doctor,

Am observat ca, de fiecare data cand mananc mai gras (carne de porc, vita, oua - cel mult 2-3 pe zi, ciocolata etc.) si cand iau suplimente incep sa-mi iasa pe piele niste bubici rosii care ma mananca foarte tare. In fiecare zi, petele se inmultesc si persista timp de 1-2 saptamani. Mentionez ca apar mancarimi insuportabile si fiecare bubita devine o rana mare dupa 1-2 saptamani (indiferent daca ma scarpin sau nu).

Am observat ca apare acest "fenomen" de cand am inceput sa iau Roaccutane (medicamentul impotriva acneii), din cauza caruia am avut TGP si TGO foarte mari. Am facut 3 cure in 2 ani din care una foarte lunga (peste 6 luni). Insa acum nu am mai luat de cel putin 3-4 luni. E posibil ca Roaccutane-ul sa-mi fi afectat ficatul asa puternic incat sa nu se mai poata vindeca?
Va rog sa ma ajutati, din cauza lipsei alimentatiei nu am progresat deloc in 3-4 luni de antrenamente (am 1.75 si 66kg). Inainte puteam manca orice si oricat si am progresat f bine (fara sa ma ingras exagerat).

Dr.S.Damian
20-08-2006, 15:57
Cel mai bine ar fi sa iti repeti analizele si mai vorbim dupa.
Nu cred ca ar putea fi vorba de o afectare hepatica permanenta, ci poate doar de o sensibilitate a organismului la anumite alimente.

sportiv_2003
31-08-2006, 09:46
Ieri am mancat mai multi cartofi prajiti si aripi de pui. Si spre seara si dimineata urmatoare am avut aceleasi simptome.
Am uitat sa mentionez ca am si stari de somnolenta, oboseala si de febra cand incep sa-mi apara petele si mancarimile.

De la suplimente se pare ca m-am inselat, nu am probleme cu ele (iau supliment de tip "mass").

Cat de curand imi voi face niste analize (TGO, TGP, Bilirubina) si va voi comunica rezultatele.