PDA

View Full Version : pauza antrenament

Bbbbbbbb
15-08-2006, 14:42
Se tot "vorbeste" ca in acest sport(culturism) este bine ca din cand in cand sa faci cate o pauza ca sa se recupereze sau sa creasca muschii!!!
Daca asa este, va rog frumos sa ma lamuriti de fapt care este scopul(sa creasca sau sa se odihneasca?) , la cat timp se poate face aceasta pauza si cat sa dureze!Tin sa precizez ca fac 5 antrenamente pe saptamana.
Va multumesc mult.

Dr.S.Damian
17-08-2006, 14:56
Pauzele se refera la distantele intre antrenamente, care ar trebui sa fie de minim 24-48 ore pentru aceeasi grupa.
Pauza completa nu este necesara, dar din cand in cand o reducere a intensitatii si volumului de antrenament este binevenita si productiva (tehnica se numeste periodizare)

Charger
26-08-2006, 14:44
Eu practic culturism de 3 ani, nici eu nu prea am obiceiul sa fac pauze, dar nu strica cate o saptamana libera la cateva luni bune de sala, pentru a nu se acumula o stare de uzura si oboseala, incearca sa faci odata o pauza de o sapt. dupa vreo 4 luni de sala si vezi ce bine simti cum se pompeaza muschii pe tine cand te duci din nou la antrenamente dupa acea pauza ;)