View Full Version : Scolioza...
Buna, am probleme cu coloana, scolioza, si as vrea sa stiu daca ar fi recomandabil sa fac sala, si ce ejercitii ar trebuii sa evit. Am 20 de ani.
Multumesc
Dr.S.Damian
20-08-2006, 15:49
Depinde cat de grava este scolioza - vorbeste cu un ortoped.
Buna ziua, dl dr! Am 30 de ani, am facut dintotdeauna sport, atletism, badmington de performanta, si fitness cite 4-5 luni pe an. Si dupa toate astea m-am ales cu:
1.coloana vertebrala cervicala cu rotatie in ax;scolioza dextroconcava
2.coloana vertebrala lombara cu scolioza dextroconvexa si rotatie in ax. Vertebra de tranzitie lombara sacrata.
As vrea sa stiu cit de grava este situatia mea, daca se poate recupera cu gimnastica medicala si daca mai am voie sa merg la sala! Va multumesc!
Dr.S.Damian
23-08-2006, 21:42
Si tie trebuie sa iti spun acelasi lucru - depinde de gravitate. Daca e o scoliozare usoara, nu o sa ai prea mari probleme, dar daca este mai grava, e posibil sa ai dureri si sa fie nevoie de gimnastica in ritm intensiv.
buna ziua.. am 13 ani si o scolioza cu o curbura de 30 de grade...mi-am facut corset , pe care incerc mereu sa il port mai mult decat trebuie (acum,la inceput) ..fac si kinetoterapie la ortotech, de 3 ori pe saptamana.. credeti ca o sa isi revina coloana mea? o sa se refaca vreodata :(?
Dr.S.Damian
09-11-2006, 21:04
Imi este greu sa spun "da" sau "nu". Cu perseverenta vei reusi sa iti imbunatatzesti situatia.
Buna ziua
Ma numesc Roxana, am 23 ani si vreau sa ma inscriu intr-un club sportiv sa devin instructor stretching. Nu e de performanta. Am 56 grade lordoza intre L1-L5, cifoza de 38 grade intre T3-T11 in unghi Cobb, si 12 grade scolioza intre T8-L1. Pot obtine apt pentru efort fizic?
hieronymus
17-11-2008, 09:47
Buna ziua
Ma numesc Roxana, am 23 ani si vreau sa ma inscriu intr-un club sportiv sa devin instructor stretching. Nu e de performanta. Am 56 grade lordoza intre L1-L5, cifoza de 38 grade intre T3-T11 in unghi Cobb, si 12 grade scolioza intre T8-L1. Pot obtine apt pentru efort fizic?
56 grade e mult. Nu stiu daca poti optine ,,aptul'', depinde de ,,bunavointa'' comisiei. Oricum, e clar ca problemele de coloana pe care le ai se observa f. usor cu ochiul liber, e imposibil sa treci cu ele neobservate. Pe de alta parte, tu esti sigura ca poti sa faci toate miscarile de streching fara sa ai dureri??? Parerea mea e ca, la ce probleme ai, iti trebuie zilnic acasa gimnastica medicala de intretinere, care sa iti oblige coloana sa stea drepta. Dar gimnastica de intretinere e una, (o faci atat cat iti permite organismul), stretchingul e alta, trebuie facut la maxim ca sa dai exemplu la elevi. Poti sa faci toate exercitiile corect, si fara cea mai mica durere? daca da, poti sa mergi mai departe, daca nu, eu as renunta daca as fi in locul tau.!
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.