PDA

View Full Version : toma / sechele posttraumatice fractura maleola

toma
27-08-2006, 02:24
buna ziua! ma numesc toma 25 de ani si acum 5 luni am fost lovit de o masina (m-a lovit cu roata pe piciorul drept). am avut fractura de maleola peroniera fara deplasare la piciorul drept (pe partea exterioara a glznei). am avut gips vreo 3 saptamani. fractura s-a consolidat dar am ramas cu o mobilitate redusa a rticulatiei gleznei desi am facut fizioterapie (electro, ultrasunete) si kinetoterapie, masaj etc. si acum glezna mai e putin umflata si de aceea cred eu ca n-o pot misca ca inainte. si la alergat simt piciorul drept mai greu decat cel sanatos si imi e frica sa calc cu toata puterea pe el. m-am dat cu reparil gel, gel de arnica, lioton gel, cartilaj de rechin, dar nu au avut un efect vizibil. am facut si infiltratii in ligamente cu diprophos (un medic mi-a spus ca e posibil sa fi facut intindere de ligamente la lovitura odata cu fractura) care m-au facut sa ma simt mai bine dar fara sa reduca edemul si anchilozarea gleznei. e drept ca aceasta limitare nu e foarte importanta dar ma supara pt ca vreau sa-mi recapat functionalitatea piciorului de dinainte de accident, sa pot alerga in voie etc. mi s-a spus ca circulatia venoasa este proasta in zona afectata. intr-adevar dupa 8 ore de stat la servici pe scaun simt amorteala a piciorului (furnicaturi in talpa) si o senzatie de disconfort. de precizat ca pe exteriorul gleznei pielea este vanata... ma gandesc ca sunt vase de sange sparte. va rog frumos sa-mi spuneti ce as putea sa mai fac pentru vindecarea completa a piciorului. va multumesc.

Dr.S.Damian
30-08-2006, 21:14
Dupa parerea mea, ar trebui sa continui cu fizioterapia..