PDA

View Full Version : suplimente?

azazel666
13-12-2003, 19:03
Am 15 ani,1.73 shi oaaa ma scuzati da m-am cantarit acum sa vad dak scriu bine shi spre fericirea mea am 63 de kilograme shi ceva :) aveam 60.
Problema mea este ca vreau sa ma duc la sala este aici in Galati o sla deschisa nou cu aparate f performante nu se compara cu celelalte dar ma abat de la subiect.:),shi nu stiu dak sa folosesc suplimente nutritive sau nu este indicat la varsta mea sa iau???????
Doresc sa iau in greutate de aceea intreb.Am ideea cu sala de mult timp dar m-am hotarat intai sa ma documentez bine de tot shi apoi sa ma duc.Nu sa ma iau dupa altii care spun ca sala nu face nimik sau ca dak iei creatina tii se lasa muschii m-am saturat de atotstiutori din astia,nu am vrut sa ma duc sa trag acolo fara nici un rezultat (munca e pt. tractoare vorba lui viorel) :)
Deci pt. crestere in greutate sa iau suplimente sau doar sa manac mult(cantitate mare de proteine,carbohidrati da intervale mici 2-3 ore peste ,carne de pui,vita,peste,oua,lapte,soia am invatat povestea ca v-am zis sunt pe principiu intai documentare shi apoi "proiectu" :))

Va multumesc anticipat!

Dr.S.Damian
14-12-2003, 09:43
Parerea mea este sa te axezi initial pe o alimentatie bogata si sa lasi suplimentele pe mai tarziu. Rau nu iti fac nici la varsta asta, insa e mai mult o problema de strategie: introduci “artileria grea” dupa ce ai ajuns la un punct in care nu mai observi nici o evolutie timp indelungat. Vei vedea ca un timp destul de mare vei obtine rezultate multumitoare doar cu antrenament + alimentatie + odihna. Poti sa iei minerale, vitamine, niste aminoacizi, bauturi de rehidratare, dar concentratele proteice, creatina etc. le lasi pe mai tarziu.