PDA

View Full Version : hernie din nou

erik
14-09-2006, 18:40
Buna ziua! In urma cu 3 luni am fost operat de hernie inghinala, care se pare ca a recidivat, cu toate ca m-am straduit sa evit eforturile in apnee si evident am renuntat la antrenamentele cu greutati (am facut doar jogging, antrenamente la sacul de box si flotari, la care nu am intampinat absolut nici o dificultate).
In urma experientei foarte neplacute de la operatia realizata la un spital de stat as vrea sa ma operez la clinica Proestetica din Bucuresti. Intrebarea mea este daca dupa cea de-a doua operatie exista posibilitatea de recidiva, avand in vedere ca aceasta se realizeaza prin tehnica "Lichtenstein" care presupune protezarea defectului cu o plasa de polipropilena (procedeu probabil cunoscut de dumneavoastra). Avand in vedere costurile destul de ridicate ale operatiei, nu sunt foarte convins ca merita investitia. De asemenea, as vrea sa stiu ce perioada de recuperare necesita aceasta operatie (clinica isi face reclama sustinand ca pacientii pot pleca acasa pe picioarele lor imediat dupa operatie, fiind capabili sa isi reia activitatea profesionala in cateva zile, oare e posibil? ). Site-ul clinicii este www.proestetica.ro

Astept raspunsul dumneavoastra! Va multumesc anticipat!

Dr.S.Damian
14-09-2006, 22:20
Da, probabil ca poti pleca acasa in aceeasi zi, insa la sala in mod sigur nu ai ce cauta 2-3 luni si asta doar dupa ce te vede medicul care te-a operat. Riscul de recidiva exista, dar este mult mai mic (in special daca vei evita exercitiile cu greutati mari).

erik
15-09-2006, 20:57
Si in acest caz credeti ca merita sa apelez la clinica particulara? Cu alte cuvinte la spitalele de stat se efectueaza altfel operatia?

Dr.S.Damian
16-09-2006, 14:23
Sincer sa fiu, nu stiu ce sa iti spun. Probabil ca vei gasi medici la spital de stat care sa faca operatia (nu se pune problema ca nu ar sti cum), dar va trebui sa iti procuri singur materialele (cred).

erik
18-09-2006, 16:00
Va multumesc pentru ajutor!