PDA

View Full Version : slabirea asta...iar

Ewan
14-12-2003, 11:28
D-le doctor,
E adevarat ca nu e bine sa se dea jos mai mult de 1 kg de grasime/saptamana?Asta inseamna ca diferenta dintre necesarul de calorii si caloriile intrate in organism nu trebuie sa fie mai mare de 800,chiar daca facem aerobic?
Ceea ce vreau sa stiu este daca trebuie sa tinem cont de caloriile arse la antrenamente,daca aceste calorii trebuie introduse in calculul caloric al regimului de slabire?
Ce se intampla daca se slabeste mai mult de 1 kg/saptamana?
2.Mi-ati spus ca o persoana care nu face nimic(sedentara)consuma in jur de 2000/calorii/zi,apoi in alt post ca ar trebui sa consum 1500-2000 cal/zi pentru a slabi sanatos.Dar daca eu consum 2000cal/zi,mai slabesc?
3.Cate calorii au 100 grame de cartofi prajiti?
4.Eu cred ca cea mai buna formula de calculare a necesarului caloric ar fi RMB(rata metabolismului bazal)+numarul de cal./kg/ora necesar unui anumit tip de activitate fizica(sedentar,munca usoara etc.).De ce?Pentru ca unii mai dorm si cate 11 ore pe zi(vorbesc si din experienta:D ),altii doar 5,si de aici rezulta o diferenta de calorii care nu e de neglijat.
Ati putea sa-mi spuneti care e necesarul caloric pentru diferite intensitati ale activitatii fizice zilnice(in calorii/kg/ora)?
Va multumesc.

Dr.S.Damian
18-12-2003, 19:53
1. Ca sa scapi de 1 kg de grasime trebuie sa ai un deficit de aproximativ 7000 kcal, deci ca sa dai jos 1 kg/saptamana ar trebui un deficit zilnic de 1000 kcal. Totusi ce constati pe cantar nu este numai reducerea grasimii, ci si apa si masa musculara (mai ales la inceput si in regimurile prost conduse).
Da, in calcul trebuie luat orice fel de fel de efort faci.
Mai mult de 1 kg – depinde cat si mai ales de la cat ai plecat. Daca e vorba de 1,5 kg, mai ales la cineva foarte gras, nu se intampla nimic. La scaderi mai rapide se produc dezechilibre hidroelectrolitice, fiindca e clar ca scaderea se face pe baza eliminarii apei. Apoi incepe si se pierde din proteinele labile, apoi cele din muschi, rinchiul sufera din cauza deshidratarii, sistemul circulator este suprasolicitat si de aici o multime de probleme.
2. Daca ai un aport de 2000 kcal pe zi si in acelasi timp ai un consum de 2000 kcal sigur nu o sa slabesti. Introdu efort.
3. 342 kcal.
4. Asa e, dar daca vrei si mai precis ar trebui sa adaugi efortul specific de digestie. Cauta pe net tabele, fiindca acum nu stiu sa iti zic o adresa exacta.