PDA

View Full Version : Probleme cu umarul !!!

-George-
18-09-2006, 22:16
Va salut cu respect domnule Doctor pentru a 3-a oara p l a n g . Acum 4 zile am fost la munte la Busteni cu intentia de a fac traseul Jepii Mici (la urcare) si apoi Jepii Mari (la coborare). Ma rog, asta e mai putin important. La coborare am facut prostia sa nu mai urmez traseul si sa o iau pe o scurtatura pentru a ajunge mai repede pe o portiune de drum. In timp ce coboram pe acea scurtatura am alunecat iar in cadere m-am prins de niste buruieni care s-au rupt iar apoi, din reflex, am reusit sa ma prind de un arbore (doar cu mana dreapta) astfel reusind in ultima instanta sa ma opresc. Problema a aparut imediat dupa aceea, mana fiind intinsa la maxim (din inertia caderii si a prinderii de copac) am avut dureri imediat ce m-am stabilizat. Initial am crezut ca e vorba de shocul care l-a resimtit mana datorita caderii ,dar, vad ca dupa aproape 5 zile umarul inca ma mai doare. Nu am probleme cu el decat la anumite miscari ale bratului... durerile sunt destul de puternice, nu cred sa fie ceva dislocat, cred ca poate fi vorba de o intindere...am palpat umarul si totul pare OK, nimic deosebit inafara de aceste dureri ! Mai exact, ca sa va faceti o idee, am pus un link cu o poza http://www.orthoassociates.com/images/Shldr_Exer_12.gif Miscarea de abductie cu pozitie bratului la 45 de grade fata de corp este , cred, singura miscare care nu o pot face, deoarece resimt instantaneu acea durere (destul de puternica sa stiti). Am de gand sa ma duc la doctor, dar numai dupa ce o sa citesc si parerea dumneavoastra !!!
Sper sa fie vorba de o intindere, si sa treaca in 2 saptamani. Merg la sala de aproximativ 5 luni si sper sa nu fie ceva mai grav pt ca ar insemna sa nu mai pot ridica greutati :(
Va multumesc anticipat!!!

Dr.S.Damian
23-09-2006, 11:32
Ai suferit o intindere ligamentara si de aceea este necesar sa mergi la medic ca sa iti recomande un tratament de recuperare. Nu lasa sa treaca timpul, fiindca va fi din ce in ce mai greu de tratat.
Pana atunci poti incepe sa te ungi cu un antiinflamator.