PDA

View Full Version : recuperare dupa antrenament

Unregistered
14-12-2003, 22:13
Buna Doctore!

Am si eu niste intrebari la care v-as ruga sa-mi raspundeti.

Practic ciclismul [montan] de performanta de doi ani, ceea ce inseamna antrenamente intense aproape in fiecare zi, evident completate cu zile de pauza-relaxare. Nu am pus mare importanta pa nutritie desi e un lucru foarte important, am luat doar de anul acesta creatina iar in competitii ceva carbohidrati.
V-as ruga sa-mi recomandati niste produse care sa ma ajute in activitatea mea (inainte si dupa antrenament) si timpul la care sa le iau. Mentionez ca imi incep antrenamentele in jurul orei 14 si dureaza aprox 3-4 ore. In primavara cand imi voi reincepe antrenamentele si voi lua creatina, trebuie sa respect din nou regimul de incarcare?

Va multumesc anticipat.

Dr.S.Damian
18-12-2003, 20:12
Da ar fi bine sa incepi cu incarcarea.
Ca program de suplimentare ti-as recomanda urmatoarele: sa nu-ti lipseasca un complex vitamine-minerale si o bautura izotonica la fiecare antrenament; un concentrat proteic, dar cu continut mai mare de 50% carbohidrati completat de adminstrarea de BCAA.
Concentratul il iei atat inainte, cat si dupa antrenament, iar BCAA si compexul, dupa. Creatina o iei inainte de antrenament cu o ora.
Acestea ar fi de baza. Poti sa mai adaugi un complex de B-uri si coenzima Q10. Si carnitina ti-ar prinde bine.

Ar fi bine sa te inregistrezi.